Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πανηγυρική δικαίωση ϋπερχρεωμένου Ιερέα στην Κρήτη






  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-07-2012
Σημαντική είναι η υπαρ.148/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ,όπου  πανηγυρικά δικαιώνει πολύτεκνο ιερέα, με διαγραφή του  χρέους  τους " κούρεμα"κατά 108.600 ΕΥΡΏ.
 Συγκεκριμμένα : O ιερέας  είναι 50 ετών , έγγαμος με πέντε τέκνα, εκ των οποίων  ¨τα δύο ανήλικα ηλικίας 7 και 12 ετών και το τρίτο συγκατοικεί μαζί τους. Το μηνιαίο εισόδημα του  είναι 1.285 Ευρώ, χωρίς κανένα 'αλλο εισόδημα. διαθέτει κατοικία,  της  οποίας η εμπορική αξία εκτιμάται στα 250.000 Ευρώ , έχοντας την κυριότητα, το 1/2 εξ αδιαιρέτου , με την σύζυγό του η οποία δεν εργάζεται ,αλλά λαμβάνει  ένα πενιχρό  επίδομα πολυτεκνίας διαθέτει ακόμα ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο TOYOTA COROLLA ¨με έτος κυκλοφορίας 1985 ο ίδιος και η σύζυγος του διαθέτει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο (πολυτεκνικό) :OPEL ZAFIRA -A ¨με έτος κυκλοφορίας 2000, αυτοκίνητα άνευ ουσιαστικής εμπορικής εκτίμησης.Ο εν λόγω ιερέας ,είχε χρέος σε δύο Τράπεζες ,  συνολικού ύψους 273.000 Ευρώ,αλλά το δικαστήριο  δέχτηκε να ρυθμίσει το χρέος στην μία από αυτές, καθώς απέρριψε το αίτημα προς την αλλη , με την αιτιολογία ότι  ,είχε γίνει η ανάληψη το τελευταίο έτος πριν την κατάθεση της αίτησης στο δικαστήριο..
  Ο δανειολήπτης ,καλείται να πληρώσει για την εξόφληση του χρέους του 300 Ευρώ Χ48 μήνες =14400 Ευρώ και σαν συνοφειλέτης η σύζυγος του μόνο 4.800 Ευρώ 100 ΕυρώΧ 48 (4έτ)η συνολικού ποσού 4.800Ευρώ.  Σημαντικό είναι ότι για την διάσωση της κατοικίας  ¨τους, το δικαστήριο έκρινε  να δοθεί περίοδο χάριτος για τέσσερα χρόνια ,όπου και η καταβολή θα αρχίσει  μετά το πέρας αυτής και  θα πρέπει να καταβληθεί το 60% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (δηλ. εδώ έχουμε"ξεκόλλημα" από το σύνηθες 85%)  δηλαδή  150.000 Ευρώ (250.000χ60%) το οποίο διανέμεται  σε 240 δόσεις,με  "κούρεμα " του χρέους  κατά 118.100 Ευρώ, δηλ.  το χρέος "κουρεύτηκε"σε ποσοστό περίπου 60%.
  Σημειωτέον, ότι τον ιερέα τον συνέδραμε εξωδικαστικώς η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και στην δικαστική διαδικασία, η συνεργάτης της ΄Ενωσης δικηγόρος των Χανίων, κ.Ράνια Μπουρδάκη.
  Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, "πανηγυρίζει" για την δικαίωση του ιερέα, και καλεί τις Τράπεζες για ακόμα μια φορά, να αρχίσουν να εξετάζουν "εξωδικαστικά" τα δίκαια αιτήματα των καταναλωτών, να προβαίνουν στις αιτούμενες ρυθμίσεις, απαλλάσοντας όχι μόνο τα "υπερχερωμένα νοικοκυριά" από τα επί πλέον έξοδα, αλλά και από το άγχος και την ψυχολογική πίεση που βιώνουν΄τόσο από τις ίδιες όσο και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (εισπρακτικές).-
 
                               Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                           Ιωάννα Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

TO TELE KRHTH "¨ Για υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Σήμερα Δευτέρα 30-07-2012 και ώρα 9 .00 βραδυνή ,Tele Krhthκαλεσμένη στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Δημήτρη Τουρλούκη ηΠρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη το θέμα μας θα είναι "Που βρίσκονται σήμερα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Άκυρη η αναγκαστική εκτέλεση με την υπαγωγή στη ρύθμιση ν 3869/10

Κρίθηκε από το Δικαστήριο χορήγησης αναστολής αναγκαστικής εκτέλεσης ότι κάθε πράξη εκτέλεσης, δηλαδή κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ  είναι άκυρη εάν έχει ξεκινήσει ο δανειολήπτης την υπαγωγή του στην ένταξη του νόμου 3869/10 με μόνη την προϋπόθεση να πληρεί τους όρους ένταξης που θέτει ο νόμος, δηλαδή να μην είναι έμπορος, να βρίσκεται χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών, να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η κατάθεση αίτησης  στις Τράπεζες για τη βεβαίωση οφειλών αποτελεί την πρώτη πράξη ένταξης στο νόμο. Η άρνηση των Τραπεζών να συμβιβαστούν εξωδικαστικά δεν τους παρέχει δικαίωμα να διώξουν την περιουσία του οφειλέτη. Το λόγο για αυτήν έχει πλέον η αναμενόμενη δικαστική σχετική απόφαση.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ

Οφειλή από στεγαστικό δάνειο το αρμόδιο δικαστήριο(Ειρηνοδικείο) μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που επιτρέπει το εισόδημα του αιτούντος οφειλέτη, να χορηγήσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων για την οφειλή αυτή με ή χωρίς τον όρο της καταβολής εκ μέρους του οφειλέτη όλου ή μέρους του ποσού που αντιστοιχεί στην ενήμερη τοκοχρεολυτική δόση που θα όφειλε να καταβάλλει από το χρονικό σημείο της δημοσιεύσεως της
αποφάσεως και μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως, αν η σύμβαση δανείου δεν είχε καταγγελθεί ή δεν εμφάνιζε ληξιπρόθεσμες οφειλές (άρθρ. 6 παρ. 4).
Είναι δυνατή η χορήγηση από τον Ειρηνοδίκη προσωρινής διαταγής, κατά τα άρθρα 691 παρ.2 ή 781 παρ.1 ΚΠολ , κατόπιν αιτήσεως είτε του αιτούντος την αναστολή οφειλέτη ή οιουδήποτε τρίτου που εξαρτάς έννομο συμφέρον, που να απαγορεύει προσωρινώς την αναγκαστική εκτέλεση κατά του οφειλέτη (στην αίτηση της παρ. 1 του άρθρου 6) ή να απαγορεύει προσωρινώς κάθε πραγματική και νομική μεταβολή της περιουσιακής καταστάσεως του οφειλέτη μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση επί
της αιτήσεως για τη ρύθμιση της οφειλής (στην αίτηση της παρ. 2 του άρθρου 6).

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Απάντηση στην Ενημέρωση του ΕΦΕΤ
για το παγωτό Top Exotic


Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ (25/07/2012) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι χρωστικές Ε102 και Ε110 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ στη συσκευασία του παγωτού Top Exotic μαζί με όλα του τα συστατικά, όπως προτάσσει η ελληνική νομοθεσία.

Επισημαίνουμε ότι η χρήση των συγκεκριμένων ουσιών είναι ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τόσο από την ελληνική νομοθεσία (Κώδικας Τροφίμων και Ποτών-Γενικό Χημείο του Κράτους) όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκός Κανονισμός) για την ΑΣΦΑΛΗ τους κατανάλωση ως βοηθητικές ύλες στα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα στο παγωτό. Ωστόσο, ο ΕΦΕΤ επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία ζητά την αναγραφή συγκεκριμένης φρασεολογίας στην οποία θα προχωρήσουμε στις επόμενες παρτίδες προϊόντων.

Γι’αυτό το λόγο, αποφασίσαμε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ την απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος Top Exotic με γεύση ροδάκινο – μάνγκο (1 προϊόν) μέχρι την άμεση συμπλήρωση των στοιχείων επισήμανσης πάνω στη συσκευασία.





Για περισσότερες πληροφορίες:
ProgressivePR
τηλ: 210 7247300
fax: 210 7257477
Κωνσταντίνος Εφραιμίδης / Senior Account Manager κιν: 6943 909079
email: kefraimidis@progressivepr.gr
Δάφνη Τριανταφύλλου / Account Executive
email: dtriantafyllou@progressivepr.gr


Ανάκληση δύο παγωτών της Κρι - Κρι από τον ΕΦΕΤ

Δύο παγωτά της Κρι - Κρι με την εμπορική ονομασία «TOP EXOTIC» με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο χαρακτηρίστηκαν από... το αρμόδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους ως «μη κανονικό - μη ασφαλές». Κι αυτό διότι ενώ οι ενδείξεις συσκευασίας του δηλώνουν την παρουσία των χρωστικών Ε102 και Ε110, δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση «Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών».

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» προέβη σε δειγματοληψία παγωτού με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, συσκευασίας 80ml και διαπίστωσε ότι η επισήμανσή του ήταν ελλιπής αναφορικά με τις χρωστικές Ε102 και Ε110 που περιείχε.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Presscopy

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προτάσεις στην Κυβέρνηση από την ΕΠ.Κ. Κρήτης για "τα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

 

από το Γραφείο Τύπου
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βλέποντας το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι Επιχειρήσεις ,καταθέτει ...
δημόσια τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση σε "υπόμνημα " προκειμένου να βοηθήσει το έργο της, (κατάστρωση Νέου Νομοσχεδίου )στο οποίο αναφέρονται στα εξής:

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης είναι:

- Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες. των ανέργων δανειοληπτών , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δικαιώματα των επιβατών: νέα εφαρμογή στο έξυπνο τηλέφωνο για να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας ενόσω ταξιδεύετε αυτό το καλοκαίρι



Reference:  IP/12/738    Date:  04/07/2012


HTML:   EN    FR    DE    DA    ES    NL    IT    SW    PT    FI    EL    CS    ET    HU    LT    LV    MT    PL    SK    SL    BG    RO   
PDF:     EN    FR    DE    DA    ES    NL    IT    SW    PT    FI    EL    CS    ET    HU    LT    LV    MT    PL    SK    SL    BG    RO   
DOC:    EN    FR    DE    DA    ES    NL    IT    SW    PT    FI    EL    CS    ET    HU    LT    LV    MT    PL    SK    SL    BG    RO   
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Δελτίο Τύπου
Βρυξέλλες, 4 Ιουλίου 2012
Δικαιώματα των επιβατών: νέα εφαρμογή στο έξυπνο τηλέφωνο για να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας ενόσω ταξιδεύετε αυτό το καλοκαίρι
Οι επιβάτες που είναι αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια ή περιμένουν απωλεσθείσες αποσκευές μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μιαν ηλεκτρονική εφαρμογή στο έξυπνο τηλέφωνο για να ενημερώνονται αμέσως και επιτόπου σχετικά με τα δικαιώματά τους. Εγκαίρως για τις καλοκαιρινές διακοπές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα που καλύπτει αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές και λειτουργεί σε τέσσερις κινητές πλατφόρμες: στην Apple iPhone και iPad, την Google Android, τη RIM BlackBerry και τη Microsoft Windows Phone 7. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες της ΕΕ. Επί του παρόντος καλύπτει αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ενώ το 2013 αναμένεται να επεκταθεί και σε μετακινήσεις με λεωφορεία και πλοία, μόλις τεθούν σε ισχύ τα δικαιώματα αυτά.
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Siim Kallas, αρμόδιος για τις μεταφορές, δήλωσε τα εξής: «Πόσοι από εμάς έχουν βρεθεί σε αεροδρόμιο και αισθανθεί απογοήτευση ακούγοντας να τους λένε ότι δεν έχουν δικαιώματα ενώ γνωρίζουν ότι έχουν! Με την εφαρμογή αυτή, εκατομμύρια ταξιδιώτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους ως επιβάτες τη στιγμή που τις έχουν περισσότερο ανάγκη, όταν προκύπτουν απρόσμενες καταστάσεις.»
Όταν ένα ταξίδι δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, συχνά προκύπτει μια αγχωτική εμπειρία. Είτε μια πτήση ακυρώνεται, ένα πακέτο διακοπών σε ξενοδοχείο δεν είναι όπως είχε διαφημιστεί ή αλλάζει το ωράριο ενός τρένου – η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί πολύ πιο εύκολα όταν ο επιβάτης γνωρίζει τα δικαιώματά του.
Για κάθε πιθανό πρόβλημα, η ηλεκτρονική εφαρμογή επεξηγεί τα δικαιώματα του επιβάτη. Για παράδειγμα, εάν μια πτήση ακυρωθεί και επομένως ο επιβάτης δεν μπορεί να επιβιβαστεί, μπορεί να δικαιούται αποζημίωση μεταξύ 125 και 600 ευρώ. Εάν οι αποσκευές σας έχουν υποστεί ζημιά ως αποτέλεσμα ατυχήματος, μπορεί επίσης να δικαιούστε αποζημίωση. Είναι επίσης καλό να γνωρίζουμε ότι οι σιδηροδρομικές και αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν διαφανείς πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και να βοηθούν τους επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα.
Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχουν γίνει σεβαστά τα δικαιώματά σας, η εφαρμογή σάς πληροφορεί επίσης με ποιον να έρθετε σε επαφή προκειμένου να υποβάλετε τα παράπονά σας.
Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κατάστασης σε μεγάλη κλίμακα, όπως ήταν η κρίση που οφειλόταν στην ηφαιστειακή τέφρα στην Ισλανδία το 2010, η εφαρμογή μπορεί επίσης να εμφανίσει ταξιδιωτικές πληροφορίες και συμβουλές εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η εφαρμογή είναι μέρος της εκστρατείας της Επιτροπής «Τα δικαιώματα των επιβατών στη διάθεσή σας»:
Όλοι οι χρήστες έξυπνου τηλεφώνου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις σελίδες μεταφόρτωσης για όλες τις συσκευές μέσω του κωδικού QR:
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιώματα των επιβατών, βλ.
Αρμόδιοι επικοινωνίας:

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη στο Κανάλι "Κύδων" στην Εκπομπή "ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ "

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κρήτη: Εξαπατούσε ανυποψίαστους υπερχρεωμένους καταναλωτές

Κρήτη: Εξαπατούσε ανυποψίαστους υπερχρεωμένους καταναλωτές
Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μία 45χρονη είχε στήσει μια καλοστημένη κομπίνα.

Προφασιζόμενη την οικονομολόγο, διέδιδε ότι είχε «άκρες» σε διάφορες τράπεζες για την ρύθμιση των οφειλών από διάφορα τραπεζικά προιόντα και ιδιαίτερα στις πιστωτικές κάρτες.

Τα θύματά της τα γνώριζε, μέσω κοινωνικών γνωριμιών, επιστρατεύοντας άτομα δικά της, ως «δόλωμα».

Συγκεκριμένα η εν λόγω κυρία, αφού γνώριζε τα «θύματά» της, ζητούσε να τις παραδώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες και εκείνη με τη σειρά της θα «κανόνιζε» την ρύθμιση του χρέους τους, πράγμα που δεν γινόταν ποτέ. Αντίθετα, μάλιστα, έκανε χρήση των καρτών, σε γνωστά καταστήματα, αγοράζοντας διάφορα εμπορεύματα και επί πλέον χρέωνε τις κάρτες των καταναλωτών και μετά τις επέστρεφε αρρύθμιστες, προφασιζόμενη διάφορες αιτιολογίες.

Η απάτη ερχόταν εις γνώση των κατόχων, μετά από την ειδοποίηση από τις τράπεζες, μέσω λογαριασμού, για να πληρώσουν και το επί πλέον ποσό και τότε οι καταναλωτές πιστοποιούσαν και συνηδειτοποιούσαν, την απάτη που είχαν πέσει.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θέλοντας να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών, αυτών των καταναλωτών, που ξένες μη έννομες δραστηριότητες τους έχουν εμπλέξει, καλεί άμεσα τους θιγμένους από την παραπάνω αναφερόμενη πρακτική, μέλη της ή μη, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΄Ενωση στα τηλ.2821092666 και 2821092306.
Zougla.gr

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

O ΕΦΕΤ διαπίστωσε σε κλειστή γυάλινη φιάλη την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος (Πηγή: www.efet.gr)

O ΕΦΕΤ διαπίστωσε σε κλειστή γυάλινη φιάλη την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος (Πηγή: www.efet.gr)
Την προληπτική ανάκληση παρτίδας γυάλινης φιάλης ανθρακούχου αναψυκτικού «Coca Cola zero» 250 ml, με σκοπό τον επανέλεγχο του προϊόντος, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, διαπίστωσε σε κλειστή γυάλινη φιάλη την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος και απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.
Η παρτίδα έχει αριθμό 19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, ενώ παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενημερώνει από την πλευρά της ότι «από όλους τους μέχρι τώρα ελέγχους σε προϊόντα της συγκεκριμένης παρτίδας που υπάρχουν στις αποθήκες της καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής (Ηράκλειο) δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχετικό παράπονο από πελάτες ή καταναλωτές της». Η εταιρεία διαβεβαιώνει τέλος ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα.

Όλη η Ελλάδα στην Ένωση Καταναλωτών Κρήτης!(audio)

Ειδήσεις - Κρητικά
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ανακοινώθηκε και με το Δελτίο Τύπου της 18ης/7/2012, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, με την εμπορική επωνυμία “Waterline“ εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, που παρασκευάζεται & εμφιαλώνεται από την «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας-Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας», με ημερομηνία παραγωγής 10/7/2012 & ημερομηνία λήξης 10/7/2013».
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα και το δείγμα χαρακτηρίσθηκε «μη σύμφωνο – μη ασφαλές- επιβλαβές για την υγεία» σύμφωνα με τις ΚΥΑ 15523/2006 & 38295/2007.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και κλήθηκαν οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν, διότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7, εδάφιο στ του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών και τον Κανονισμό 178/2002, άρθρο 14 παρ.1& 2,α
Ο ΕΦΕΤ συνεχίζοντας τους ελέγχους και στο εμφιαλωτήριο «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας-Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας» διενήργησε δεσμευτική δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων σε νέα παρτίδα επιτραπέζιου νερού, δεσμεύοντας 8 περίπου τόνους νερού, εμφιαλωμένου σε 420 φιάλες των 18,9 λίτρων.
Σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Δράμας, στην οποία γνωστοποιήθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα, έγινε από κοινού έλεγχος στο εμφιαλωτήριο, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και επίκειται η λήψη του διοικητικού μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και διευκρινίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
19/07/2012
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας για διακίνηση εμφιαλωμένου νερού με πιθανή χρήση μη νόμιμων εμπορικών σημάτων, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων & επισήμανσης.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeroginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα και αναμένονται και άλλα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές- επιβλαβές για την υγεία» σύμφωνα με την ΚΥΑ 15523/2006, Παράρτημα VI, Κεφάλαιο Α, παρ. 2.β εδ. 2. και την KYA 38295/2007 και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7, εδάφιο στ του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών και τον Κανονισμό 178/2002, άρθρο 14 παρ.1& 2,α..
H εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι ‘Waterline – Διάθεση Διανομή από την Δ. Ευστρατίου ΑΕ, 8ο χιλ. Καβάλας -Θεσ/νίκης’ και στο πλαστικό πώμα της φιάλης αναγραφόταν με αυτοκόλλητη ετικέτα οι ενδείξεις : «Επιτραπέζιο νερό, πηγής Κεφαλαρίου Δράμας, παρασκευάζεται & εμφιαλώνεται από την Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας-Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου ΤΚ 66300 Δράμας, με ημερομηνία παραγωγής 10/7/2012 & ημερομηνία λήξης 10/7/2013».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του επισήμανε: «Σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα μας, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι οι προσπάθειες του προσωπικού του ΕΦΕΤ εντείνονται και οι έλεγχοι που διεξάγονται γίνονται αποτελεσματικότεροι και περισσότερο στοχευμένοι. Η ανταπόκρισή μας στις αναφορές πολιτών είναι άμεση και η λειτουργία της Γραμμής Πανελλαδικής Εμβέλειας 11717 αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που μπορούν να αξιοποιήσουν στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν τη διακίνηση τροφίμων που μπορούν να είναι επικίνδυνα για την υγεία τους ή φέρουν σήμανση που συνιστά παραπλάνηση.»
18/07/2012
Waterline
Waterline

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Βελτίωση του χρέους δανειολήπτριας, από Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της Χώρας







                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 17-07-2012


  Η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  νοιώθει  εμφανώς ικανοποιημένη, καθώς   για πρώτη φορά , δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της Χώρας, ( το Πρωτοδικείο Χανίων ),δικαιώνει  δανειολήπτρια  που προσέφυγε σαυτό, αιτώντας βελτίωση  της  απόφασης  του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου(  Ειρηνοδικείο Χανίων.) To  Πρωτοδικείο Χανίων,με   την υπαρ.346/2012 απόφαση  του, δίνει αισθητή βελτίωση της  απόφασης του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου ( Ειρηνοδικείου  Χανίων) .

Αναλυτικά: Η δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός), 46 ετών, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, ο μηνιαίος μισθός της κατά το έτος 2011 ήταν 905 Ευρώ, με αύξηση του εισοδήματος της κατά 100 Ευρώ, από μηνιαίο μίσθωμα ,λόγω εκμίσθωσης ενός δωματίου, με συνολικό  εισόδημα  1005 Ευρώ./μήνα . Έχει χρεωθεί σε   7 Τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια) συνολικού ποσού  χρέους 115.946,11 Ευρώ. Το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο συνεκτιμώντας τα υποβληθέντα στοιχεία, το  πραγματικό κόστος (σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία) διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της ,  τα εκτίμησε στο ποσό των 700 Ευρώ, ενώ το  Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, είχε κρίνει  ότι αρκεί το ποσό των 500 Ευρώ. Το πρωτοβάθμιο  δικαστήριο είχε ορίσει  περίοδο χάριτος ενός χρόνου, ενώ το δευτεροβάθμιο δύο χρόνια
Επίσης ενώ το πρωτοβάθμιο  δικαστήριο υπολόγισε και έκανε δεκτή  την εμπορική αξία του ακινήτου στα (120.000) Ευρώ, το β/βάθμιου υπολόγισε το ύψος της εμπορικής αξίας της κατοικίας στο ποσό 110Χ85% =93.500 Ευρώ. όπου καλείται η δανειολήπτρια να καταβάλλει σε 228 μήνες του ποσού των 400 Ευρώ/μήνα
  Επί του πρακτέου, η δανειολήπτρια με την εφέσιμη αίτηση  της  πέτυχε  στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο να ρυθμίσει τα χρέη της, σύμφωνα με τα οικονομικά της, ακόμα πέτυχε  περίοδο χάριτος δύο ετών , διέσωσε  όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και διέγραψε και χρέη της.-
Την δανειολήπτρια σε όλη την πορεία της  την συνέδραμε συμβουλευτικά  και εξώδικα αφενός το οικονομοτεχνικό επιτελείο της Ε.Π.Κ.Κ, και δικαστικά η  δικηγόρος των Χανίων κ. Ράνια Μπουρδάκη συνεργάτης της ΄Ενωσης. 
                                   
                                                      .

                                                                           
            Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης



                                                                 Ιωάννα Μελάκη

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ουρές απελπισμένων Λασιθιωτών στα γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης

Ουρές απελπισμένων Λασιθιωτών στα γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες το Γραφείο της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην Ιεράπετρα καθώς δεκάδες υπερχρεωμένοι Λασιθιώτες απο όλο το νομό θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για το αν μπορεί να βρεθεί μια λύση για την υπόθεσή τους.
Στην Ιεράπετρα αυτές τις ημέρες βρέθηκε η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη μετά απο πρόσκληση των Λασιθιωτών προκειμένου να δώσει συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των οφειλών τους.
Η Ε.Π.Κ.Κ, θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με αμείωτο ρυθμό σε όλο το νησί καλώντας όσους συλλόγους εργαζομένων ή ενώσεων πολιτών ή άλλων φορέων, επιθυμούν να ενημερωθούν για το νόμο" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά" να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2821092666 και με :email: epkxan@gmail.c

Συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κ προς τους καταναλωτές για τις εκπτώσεις



599011_312891182136458_1562156953_n.jpg






Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, θερινής περιόδου, από 15 τρέχοντος μήνα, έως 31Αυγούστου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.Κ), δίνει τις οδηγίες της, στους καταναλωτές και τους εφιστά την προσοχή ,για τις πιθανές παγίδες των εκπτώσεων ,ώστε να αποφύγουν τις "πρακτικές" που και τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών θα βλάψουν ,αλλά και την ψυχολογική διάθεση τους , θα αλλάξουν.

Οι οδηγίες της  Ε.Π.Κ.Κ:

1.)Πρώτο και βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή είναι σωστή έρευνα αγοράς (Τώρα !!) "Εκπτώσεις στις τιμές δεν σημαίνει και εκπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια σι αυτό δεν δίνουμε καμία ανοχή".

2.)Προγραμματίζουμε τις αγορές μας ,με προτεραιότητα τις ανάγκες μας,Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε με τη λογική του φθηνού προϊόντος μόνο, αλλά με γνώμονα την ποιότητα ψάχνουμε για τις καλύτερες τιμές. Δεν ξεχνούμε ότι οι τιμές είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει αγορανομικός έλεγχος για το ύψος της τιμής του προϊόντος..

3. ) Προσοχή στα υψηλά ποσοστά έκπτωσης που αναγράφονται στις βιτρίνες με μεγάλους αριθμούς! Ενώ θα έπρεπε να ισχύουν για όλα τα προϊόντα του καταστήματος, σε πολλές περιπτώσεις αφορούν ορισμένα είδη που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Να θυμόμαστε ότι η ένδειξη "έως " με μικροσκοπικά γράμματα και η έκπτωση με τεράστιους αριθμούς θεωρείται
παραπλανητική διαφήμιση.

4. ) Κάθε είδος πρέπει στην πινακίδα του ,να έχει δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε ,πριν την έκπτωση ,διαγραμμένη , και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση.

5. ) Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να πάρετε πίσω τα λεφτά σας ή να τα αντικαταστήσετε με άλλα, εφόσον το επιθυμείτε. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , δικαιούται να το κάνει μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς ,λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά
τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

6.) Αν αγοράζουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε. Αντιπαραβάλλουμε το ποσό που μας χρεώνουν στο κατάστημα και στον αναλυτικό λογαριασμό της τράπεζας και εάν διαπιστωθεί επί πλέον διαφορά,ενημερώνουμε κατάστημα-Τράπεζα,Ε.Π.Κ.ΧΑΝ..

7. ) Απαιτούμε αποδείξεις αγοράς για κάθε προϊόν. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι το στοιχείο που θα μας συνδράμει ,σε τυχόν, ύπαρξη προβλήματος στο προϊόν που αγοράσαμε, για να ζητήσουμε αντικατάσταση, ή ακόμα να καταγγείλουμε κάποια πρακτική.

8. ) Η ριζική αλλαγή της εικόνας στην βιτρίνα καταστήματος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο καταναλωτής που έχει εντοπίσει είδη που επιθυμεί να αγοράσει και έχει κάνει καταγραφή τιμών ,δεν μπορεί να κάνει σύγκριση τιμών και προϊόντων επομένως, καλό θα είναι να αποφύγουμε αυτή την επιχείρηση.

9 )Για τις αγορές μας επιλέγουμε και προτιμάμε , προϊόντα Ελληνικής Παραγωγής, Τοπικής Παραγωγής, γιατί τα χρήματα μένουν στη χώρα μας,βοηθάμε την Οικονομία της.

10.) Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης), καλεί τους καταναλωτές , αν παρόλα τα παραπάνω διαπιστώσουν ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποιότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση να το καταγγείλουν στην Ε.Π.Κ.Κ, στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306.

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι η παραπλάνηση των καταναλωτών είναι πράξεις που διώκονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και επιβάλλεται και Διοικητικό Πρόστιμο στους παρανομούντες από τις αρμόδιες Αρχές.


                                                  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                    Ιωάννα Μελάκη
--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Ανάκληση προσυσκευασμένου ρυζιού από τον ΕΦΕΤ

Βρέθηκαν έντομα μέσα στην συσκευασία και αποσύρονται από την αγορά και καλούνται επίσης και οι καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν.

Την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένο ρύζι νυχάκι των 500 g, με την εμπορική ονομασία «ΖΑΚΟΜΑ», με αριθμό παρτίδας 209/11 και ημερομηνία λήξης 21/7/2012, που παράγεται από την βιομηχανία «ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ» και διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Δ. Μασούτης ΑΕ, μέσω των υποκαταστημάτων της, κατήγγειλαν καταναλωτές στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, στο κατάστημα από το οποίο πραγματοποιήθηκε η αγορά του προϊόντος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εντόμων σε συσκευασίες προϊόντος από την ίδια παρτίδα του προϊόντος (209/11) αλλά και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών λήξης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παρτίδες 285/11 και 262/11 με ημερομηνίες λήξης 11/10/12 και 30/8/12 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την Αλυσίδα σουπερμάκετ Δ. Μασούτης AE την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"Λαοθάλασσα" στο Γραφείο των καταναλωτών στην Ιεράπετρα

"Λαοθάλασσα" στο Γραφείο των καταναλωτών στην Ιεράπετρα

Σε " Λαοθάλασσα" αυτές τις ημέρες έχει μετατραπεί ,το Γραφείο της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που βρίσκεται στη οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα του Ν.Λασιθίου. Κόσμος κατέφθασε εκεί με κάθε μέσο ,από όλο το Νομό Λασιθίου ( υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις)αναζητώντας την ενημέρωση ως το "σωσίβιο" που θα πιαστεί , για να βγει από το αδιέξοδο και τον βραχνά της υπερχρέωσης, για να νοιώσει ότι δεν χάθηκαν όλα, ότι μπορεί να ελπίζει....

Στην αύξηση της κινητικότητας των καταναλωτών συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό, η επίσκεψη της Προέδρου της ΄Ενωσης κ.Ιωάννας Μελάκη στην περιοχή, και ιδιαίτερα στο Γραφείο της ΄Ενωσης όπου κατεγράφη "το αδιαχώρητο" , τις ημέρες παραμονής της (η οποία συνεχίζεται και αύριο Παρασκευή 13-07-2012) ,καθώς είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση των Λασιθιωτών από την ίδια, καλώντας τους να προσέλθουν σε συνάντηση μαζί της ελεύθερα, χωρίς ραντεβού,, όπου θα μπορούσαν να θέσουν τον προβληματισμό τους μοιράζοντας μαζί της την αγωνία τους ,αναζητώντας απαντήσεις , μα προπάντων παίρνοντας χρήσιμες και έγκυρες συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των οφειλών τους.

Στην διάρκεια της παραμονής της η κ.Μελάκη 'εδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, όπου κάλεσε τους πολίτες, τους προβληματισμένους πολίτες από την υπερχρέωση , αλλά και από την πίεση των Τραπεζών και των συνεργαζόμενων εταιρειών αυτών, να μη φοβούνται, να απευθύνονται στην ΄Ενωση στο τοπικό γραφείο,,όπου υπάρχει εκλεκτό επιστημονικό προσωπικό (δικηγόροι-οικονομολόγοι) να ζητήσουν τις συμβουλές τους οι οποίες παρέχονται εντελώς δωρεάν σε μέλη αλλά και μη μέλη..

Επίσης η Πρόεδρος της ΄Ενωσης (Ε.Π.Κ.Κ) αναφέρθηκε στην ανάγκη των καιρών,τονίζοντας ότι επιβάλλεται η κοινωνική ένωση των πολιτών και η εθελοντική προσφορά όλων μας, καθώς οφείλουμε να παλέψουμε για το αύριο, για ένα καινούργιο καθαρό αύριο, για το δικό μας αύριο, για το αύριο των παιδιών μας. Τέλος η Ε.Π.Κ.Κ, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η εκστρατεία ενημέρωσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Παγκρήτια , συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καλεί δε όσους συλλόγους εργαζομένων ή ενώσεων πολιτών ή άλλων φορέων, επιθυμούν να ενημερωθούν για το νόμο" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά" να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2821092666 και με :email:epkxan@gmail.com





.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στηρίζει τους υπερχρεωμένους Λασιθιώτες η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Στηρίζει τους υπερχρεωμένους Λασιθιώτες η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους δανειολήπτες (υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επαγγελματίες) του Νομού Λασιθίου, ότι στο γραφείο της που βρίσκεται στην Ιεράπετρα και επί της οδού Λακέρδας 11, θα βρίσκεται η Πρόεδρος της κ. Ιωάννα Μελάκη και θα δέχεται κάθε προβληματισμένο από τα χρέη του δανειολήπτη, δίνοντας συμβουλευτική στήριξη και καθοδήγηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του γραφείου της Ένωσης 28420-2914

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

2012-07-09 11:29:01
Φωτογραφία για Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος 500.000 ευρώ...
Μια απόφαση-σταθμός για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του Ν. 3869/2010  υπέρ της εγγυήτριας δανειολήπτη.

Με την υπ’ αρίθμ. 22/2Ο12 απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαυρίας (Πόρου) αποφασίστηκε να εξαιρεθεί η εκποίηση της κύριας κατοικίας και η διαγραφή στο μεγαλύτερο μέρος της οφειλής, δηλαδή το ποσό 500.000 ευρώ.

Η καταναλώτρια ενέχετο ως εγγυήτρια στο συγκεκριμένο δάνειο, όπου υπήρχε συνολικό ποσό οφειλής 569.600,95 ευρώ.

Η απόφαση του ειρηνοδικείου την καλεί να πληρώσει το ποσό των 68.136 ευρώ, το 85% της εμπορικής αξίας του ακίνητου της δηλαδή, με 334 ευρώ για 2Ο4 μήνες (17 χρόνια), με το τρέχον επιτόκιο της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τέλος, υπήρξε απαλλαγή 84% επί του συνολικού πόσου της οφειλής.
zougla.gr

Πρόσκληση υπερχεωμένων νοικοκυριών Νομού Λασιθίου






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-07-2012


  Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.  ενημερώνει τους δανειολήπτες(υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επαγγελματίες),του Νομού Λασιθίου, ότι στο Γραφείο της που βρίσκεται στην Ιεράπετρα και επί της οδού Λακέρδας 11, θα βρίσκεται η Πρόεδρος της κ.Ιωάννα Μελάκη και θα δέχεται από σήμερα Δευτέρα 9-07-2012  κάθε προβληματισμένο από τα χρέη του δανειολήπτη, δίνοντας συμβουλευτική στήριξη και καθοδήγηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Γραφείου της ΄Ενωσης 2842029140
              
                             
                                                 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                                      Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Βόμβα!!! Δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα Τράπεζας κατά περιουσίας δανειολήπτη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

  Μεγάλη ανακούφιση για τους δανειολήπτες της χώρας μας  και "Χαστούκι" για τις Τράπεζες είναι, η υπαρ.10656/2012 απόφαση του Πρωτ.Θεσ/νίκης, βάσει της οποίας απέρριψε την αίτηση Τράπεζας ,  στην διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η Τράπεζα  αιτούσε εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητο δανειολήπτη, που η ίδια απλόχερα στο παρελθόν , τον είχε φορτώσει με "πλαστικό χρήμα" χωρίς διασφαλίσεις..Πραγματικά, οι καταγγελίες των καταναλωτών τον τελευταίο καιρό , στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την εν λόγο Τράπεζα και τις πρακτικές της ,έχουν  γίνει ο φόβος και ο τρόμος των δανειοληπτών, για  την πίεση που τους ασκείται και το "τσουνάμι" αιτήσεων  που έχει καταθέσει στα δικαστήρια της Χώρας για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, στα περιουσιακά τους  .
  Με την εν λόγο απόφαση, το δικαστήριο έκρινε την μη ύπαρξη κινδύνου ώστε να απαιτεί τη λήψη ασφαλιστικού μέτρου της προσημείωσης υποθήκης των τυχόν περιουσιακών στοιχείων του χρεωμένου καταναλωτή, αλλά ούτε και  έκρινε ότι υπήρξαν στοιχεία (χρέη προς τρίτους, ούτε είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης ή κάποια άλλα βάρη.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δανειολήπτης σύμφωνα με τα στοιχεία της απόφασης, είχε χρέος από τρις πιστωτικές κάρτες και ένα καταναλωτικό δάνειο, συνολικού ποσού χρέους 21.405,60 και η Τράπεζα κατέφυγε σε Ασφαλιστικά μέτρα για υποθήκη χωρίς εκτελεστό τίτλο, για το μοναδικό ακίνητο που διέθετε ο δανειολήπτης την πρώτη του κατοικία.Όμως εδώ, βάσει αυτής της απόφασης, οφείλουμε να καλέσουμε τους  δανειολήπτες να αποβάλλουν το φόβο και να εμπιστευτούν για μια ακόμα φορά την Ελληνική δικαιοσύνη, που στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την ύφεση καταναλωτές,προστατεύοντας τα συμφέροντα τους.-
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει αυτή την σημαντική δικαστική  απόφαση, καθώς θα αποτελέσει σταθμό στην πρωτοφανή  αυθαιρεσία ,διεκδίκησης οφειλών Τραπεζών, από καταναλωτές που τυγχάνουν να έχουν είτε ενήμερες είτε ληξιπρόθεσμες οφειλές.-

                                                                                       Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                                               Ιωάννα Μελάκη