Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νέα ελπιδοφόρα δικαστική απόφαση, για 45 δανειολήπτρια, νοσηλεύτρια,στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  30-11-2014

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης αναγνώρισε στο πρόσωπο δανειολήπτριας ιδιωτικής υπαλλήλου,  (Νοσηλεύτριας )στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η  με οφειλές σε 8 τραπεζικά ιδρύματα (17 συμβάσεις δανείων ) συνολικού ύψους 374.948,79 ευρώ και με μηνιαίο εισόδημα ύψους 1.220,00 ευρώ, την πλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος 3869/2010, για την ένταξή της στις προστατευτικές του διατάξεις.
Με τη συνδρομή της  συνεργάτριας δικηγόρου στο Ηράκλειο ,  της Ένωσης Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης , το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έκανε δεκτό το αίτημα της ,για χορήγηση προσωρινής διαταγής και διέταξε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος της και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της, καθώς και την καταβολή του ποσού των 150  ευρώ μηνιαίως συνολικά, ισομερώς κατανεμημένα προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει οριστεί για τις 10-2-2015.
  Επι της ουσίας της υπόθεσης: Πρόκειται για δανειολήπτρια  45 ετών, έγγαμη, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, πρωστατευόμενο οικονομικά από την ίδια, μια και ο πατέρας του δεν διαθέτει εισόδημα  (άνεργος)πρωστατεύεται  και εξαρτάται οικονομικά και ο ίδιος  από το εισόδημα της συζύγου καθώς το ατομικό του εισόδημα είναι μηδενικό (0)
 Το μηνιαίο εισόδημα ύψους 1.220,00 ευρώ προέρχεται από τον μισθό της.
Το  μηνιαίο κόστος διαβίωσης που η ίδια δηλώνει στην αίτηση της ανέρχεται στα 1000 ευρώ μηνιαίως
Περιουσιακά στοιχεία  που διαθέτει η ίδια η δανειολήπτρια
α)Μονοκατοικια εμβαδού 155,32 τ.μ
 β)Ι.Χ κυριότητας κατά 70% το άλλο 30 % ανηκει στον σύζυγο
γ)Ι.Χ κυριότητας κατά 50% το άλλο 50 % ανηκει στον σύζυγο
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης
α) αφού έλαβε υπόψη των πάσης φύσεως εισοδημάτων της αιτούσας, και σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες αυτής και της οικογένειας της (έγγαμη με ανήλικο τέκνο και άνεργος σύζυγος) καθόρισε προσωρινά ,καταβολή ποσού 150 ευρώ μηνιαίως, ποσό μικρότερο από αυτό που αιτήθηκε με την ένδικη αίτησή της.Είχε προτείνει ολική μηνιαία δόση 195,00 ευρώ.
β)Διέταξε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της αιτούσας και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών στοιχείων , έως την έκδοση οριστικής απόφασης .
Συμπερασματικά: Για  την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , που δια της συνεργάτιδος  της δικηγόρου στο Ηράκλειο, επιμελήθηκε της υπόθεσης, η απόφαση  αυτή θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας,  και στην συγκεκριμένη  περίπτωση , έδωσε την δυνατότητα  στην  οικονομικά αδύναμη δανειολήπτρια να ρυθμίζει το χρέος ύψους 374.948,79 ευρώ και να πάρει την δέουσα ανάσα.
  Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος  ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
Η   Πρόεδρος της ΄Ενωσης   Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

E.Π.Κ.Κρήτης: "Δήλωση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων Κρήτης -Ελλάδος"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  26-11-2014


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ ( αριθ.πρακ 11/28-11-2014 )εκφράζει την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκεια της στην κατάθεση Σχεδίου Νόμου από το αρμόδιο Υπουργείο, για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή του βασικού Νομοθετήματος που καθορίζει και ρυθμίζει τους κανόνες διεξαγωγής των αστικών δικών στη χώρα μας.
Βασικές αλλαγές, μεταξύ άλλων, όπως προκύπτουν από το Σχέδιο Νόμου είναι α) η ουσιαστική κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης, δηλαδή της εξέτασης μάρτυρα στα δικαστήρια με γενίκευση της χρήσης εγγράφων για την απόδειξη των ισχυρισμών της κάθε πλευράς, με συνέπεια την δυσκολία για τον συνήθως αδύναμο πολίτη να υποστηρίξει τα αιτήματα του σε σχέση με την επιμέλεια συγκέντρωσης εγγράφων και υποδομής που διαθέτουν οργανισμοί, όπως οι τράπεζες και β) ο συνολικός επανακαθορισμός των διατάξεων για την αναγκαστική εκτέλεση, με περιστολή δικαιωμάτων οφειλετών και ταυτόχρονη ενίσχυση προνομίων των τραπεζών, ακόμα και κατά την διαδικασία του πλειστηριασμού.
Κατόπιν αυτών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αντιλαμβανόμενη τα συμφέροντα που διακυβεύονται με αυτήν την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενημερώνει τα μέλη της σε Παγκρήτιο επίπεδο  και μη  για τις αλλαγές που πρόκειται να τους επηρεάσουν και δηλώνει την συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις – αποχή των δικηγόρων Κρήτης  και υπόλοιπης Ελλάδος.      

                         Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                   Ιωάννα Μελάκη

--

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δανειολήπτρια από το Λασίθι," έσβησε " χρέος 72.645,36 ευρώ, με Δικαστική απόφαση


 ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 27-11-2014

Θρίαμβος !!! για άνεργη καταναλώτρια, από το Λασίθι.Έσωσε  όλη της την περιουσία  "επικαρπία  σε διώροφη κατοικία ", μόνο με μηνιαίες καταβολές πενταετίας, των 100 Ευρώ, για χρέος 78.645,36  ευρώ , απαλλάχτηκε από τις 72.645,36 ευρώ, δηλ. πέτυχε "κούρεμα " του χρέους της  περίπου 92,37%
Επί της ουσίας της υπόθεσης:
Με την υπαρ.36/2014 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Κρήτης , δικαίωσε καταναλώτρια  μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία έχοντας συνολική οφειλή ύψους 78.645,36  ευρώ , απαλλάχτηκε από τις 72.645,36 ευρώ , οφειλές της, καλείται δε να πληρώσει ΜΌΝΟ  το χρέος των 6.000 ευρώ, , προς τις τρις  πιστώτριες Τράπεζες ,  με μηνιαίες καταβολές  των 100 ευρώ, επί μία πενταετία.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει
Εχει δικαίωμα επικαρπίας επί ενός αγροτεμαχίου μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου, συνολικής επιφάνειας 356,40 τ.μ εκτός σχεδίου πόλεως και εντός ζώνης οικισμού, κείμενο στην περιοχή του Δήμου Σχηματαρίου, επί του οποίου έχει αναγερθεί δώροφη αυθαίρετη οικοδομή επιφάνειας 90 τ.μ εκάστου ορόφου.
Δεν διάθέτει άλλο περιουσιακό στοιχείο
Αναλυτικά:
Ο καταναλώτρια  προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης  τέλος  του έτους  2011, με την συμβουλευτική  και καθοδήγηση της   κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες  , πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την  οποία οι  πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.
Ακολούθως η Ένωση  Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης  εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια , με την συνεργασία συνεργάτη δικηγόρο της Ένωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  κατέθεσε  στο Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου ,  το 2012, σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών της .
Το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως, αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του  η οποία αναφέρεται παραπάνωΝα σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη καταναλώτρια  είναι 50 ετών, διαζευγμένη , μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου , όμως από το έτος 2011απολύθηκε από την εργασία της  και μέχρι  ¨σήμερα ,είναι άνεργη. Οι δαπάνες της αιτούσας περιορίζονται , καθώς δεν διαθέτει εισόδημα, λαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής από το Δίκτυο Κοικωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίου Νικολάου και το κοινωνικό παντοπωλείο.
Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών ισχυρίσθηκαν ότι δολίως περιήλθε σε κατάσταση υπερχρέωσης ενώ γνώριζε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις από τα δάνεια που έπαιρνε.
Μέχρι το 2011 που εργαζόταν , προσπαθούσε να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της , όμως σταμάτησε να εξυπηρετεί το μεγαλύτερο  μέρος των δανείων της ,λόγω ότι είχε περιέλθει σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία να πληρώνει τις οφειλές της ,μετά την απόλυσή της. Το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου , σύμφωνα με την υπαρ.36/2014 απόφασή του
1)Δέχτηκε την αίτηση
2)Ρύθμισε τα χρέη της αιτούσας, με μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες της ,επί μία πενταετία, συνολικού ποσού εκατό (100) ευρώ , επιμεριζόμενο συμμέτρως.
3)Κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν απαιτείται ,η εκποίηση του ακινήτου της αιτούσας, για την αποπληρωμή του χρέους της.λόγω συγκυρίας της αγοράς, έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος , κλ.π 

 Συμπερασματικά:
  Η Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης ,εκφράζει την ικανοποίηση της  για την πανηγυρική δικαίωση 'αλλου ενός μέλους  της και εμφανώς ευχαριστιμένη δηλώνει την εμπιστοσύνη που έχει προς τα Ειρηνοδικεία της Κρήτης, διότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε αποτελούν ίσως την μοναδική ελπίδα για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είναι παγιδευμένοι  με οικονομικές οφειλές, τις οποίες αδυνατούν να αποπληρώσουν εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, της ανεργίας και της φτώχειας.
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος  ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

27 Νοεμβρίου είναι μέρα Αγώνα


Πολλά είναι τα δεινά που μας έφερε η συγκυβέρνηση των Μνημονίων, η συγκυβέρνηση της φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών, η συγκυβέρνηση των συσσιτίων,η συγκυβέρνηση των Τραπεζιτών.
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. η οποία συμμετέχει στον αγώνα των Ελλήνων πολιτών και καθημερινά δίνει την μάχη της για την προστασία της αξιοπρέπειας των ένα είναι το σύνθημα!!!
ΟΧΙ στην καταπάτηση των κοινωνικών αγαθών Υγεία -Παιδεία
ΟΧΙ στον πλειστηριασμό της Πρώτης κατοικίας

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης : 92% " κούρεμα", χρέους ,για δανειολήπτρια με αναπηρία, από το Λασίθι

 

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 26 -11-2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ!!! Νέο!!!
    Σημαντικό  "κούρεμα",  στο χρέος των 75.147,85  ευρώ. , για δανειολήπτρια συνταξιούχο  αναπηρίας (67% κατά την τελευταία υγειονομική εξέταση ), αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Νεάπολης Λασιθίου ,  με την υπαρ. 35/2014  απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση  της υποβληθείσας κυρίας αίτησης .
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την συμβουλευτική και καθοδήγηση η οποία έτυχε, για του συνεργάτη δικηγόρου της  στο Λασίθι  και βάσει  της οποίας , η δανειολήπτρια πέτυχε την ένταξή της  ,στο νόμο 3869/2010 (ν.Κατσέλη), και είδε στα πλαίσια της υπαρ.35 /2014 απόφασης του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως, την ανακούφιση και την απαλλαγή της  ,κατά 92% από την χρέωση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται   για  δανειολήπτρια  54 χρονών,  άγαμο, χωρίς τέκνα τέκνα, με εισόδημα από την μηνιαία σύνταξη αναπηρίας ύψους 400,89 ευρώ.Άλλη πηγή εισοδήματος δεν διαθέτει.Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της, υπολογίζεται πέριξ του εισοδήματος της.
 Η εν λόγω δανειολήπτρια ,είναι χρεωμένη σε μία Τράπεζα , αλλά σε αρκετά Τραπεζικά προϊόντα ,συνολικού ποσού χρέωσης  των 75.147,85  ευρώ.
 Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:
α)Διώροφη κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου ,αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 39,56 τ.μ και πρώτο όροφο 27,52 τ.μ
β)Οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 50 τ.μ   
Το Ειρηνοδικείο της Νεάπολης Λασιθίου, έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση της  δανειολήπτριας  και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν  προφορικά τόσο από την  ίδια όσο και από την δικηγόρο αυτής  κ.Μανώλη Σκυβαλάκη  , απέρριψε τις ενστάσεις  και τις αιτιάσεις της  Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη  και προβάλλοντας   ενστάσεις ," περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος της αιτούσης  κ.λ.π " όμως  το Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου ,αποφάσισε  υπέρ της δανειολήπτριας , καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος  αποφασίζοντας τα παρακάτω: 
1)ΔEXTHKE ,την αίτηση ένταξης , της δανειολήπτριας,  στο ν.3869/2010
2)ΡΎΘΜΙΣΕ , το χρέος  σε δόσεις πενταετίας  ,με καταβολή δόσης 70 ευρώ, το μήνα προς την πιστώτρια Τράπεζα .
 3)ΕΞΑΊΡΕΣΕ, από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας, όπως ακριβώς περιγράφεται στην αίτηση της
4)ΧΟΡΉΓΗΣΕΕ περίοδο "χάριτος" πενταετία
6)ΕΑΠΈΒΑΛΛΕ, για την διάσωση της κατοικίας, την υποχρέωση στην δανειολήπτρια να καταβάλλει το ποσό των 95,95 ευρώ μηνιαίως επί 180 μήνες(15 έτη)
 Επί των παραπάνω και εφόσον ττηρηθούν  τα  αναφερόμενα στην υπαρ.35?2014, απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Λασιθίου,  θα επέλθει "Κούρεμα" κατά  69.220,85 ευρώ,  επί του συνολικού χρέους των 75.147,85  , δηλ με ποσοστό ,κατά 92%
 Συμπερασματικά: Για  την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , που δια του συνεργάτη της δικηγόρου, επιμελήθηκε της υπόθεσης, η απόφαση  αυτή θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας,  και στην συγκεκριμένη  περίπτωση , έδωσε την δυνατότητα  στην   δανειολήπτρια  με αναπηρία, η οποία   ζει με μονάχα, από την σύνταξη αναπηρίας ,των 400,89 ευρώ,να προσπαθήσει  να πάρει μια "οικονομική  ανάσα ", απαλλαγμένη από τον "βραχνά " της υπερχρέωσης.  .
  Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος  ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
Η   Πρόεδρος της ΄Ενωσης   Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τράπεζες: "Δανειολήπτες προσοχή στην υπογραφή νέων συμβάσεων "



 Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

  Επειδή  αυτό τον καιρό , υπάρχει μία μεγάλη έξαρση ,από τις τράπεζες και πίεση για ρυθμίσεις, με οποιοδήποτε τρόπο, (λόγω ασταθούς πολιτικού πεδίου), δανειολήπτες, δείτε  τους δύο ουσιώδεις  τρόπους, που λειτουργούν  σήμερα οι Τράπεζες , για να  το δικό τους συμφέρον και ΜΟΝΟ ,ενημερωθείτε και αντισταθείτε.
Πρώτος τρόπος: Αφού οι Τράπεζες, επισημάνουν τρίμηνη καθυστέρηση ,στη καταβολή  των δόσεων του οποιονδήποτε  δανείου, αρχίζουν την έρευνα για την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη. Αν διαπιστώσουν ότι ο δανειολήπτης, διαθέτει ακίνητη περιουσία, με αγοραστικό ενδιαφέρον, αρχίζουν την παραγωγή διωκτικών μέτρων, (μονομερή κλείσιμο της σύμβασης, καταγγελία αυτής, έκδοση Διαταγής πληρωμής, κατάσχεση , πλειστηριασμό ) χωρίς να εξετάζουν το κοινωνικό " προφίλ "του δανειολήπτη, την αδυναμία ύπαρξης εισοδήματος, π.χ λόγω ανεργίας, ασθένειας κ.λ.π
Δεύτερος τρόπος ενέργειας:Για τον δανειολήπτη που δεν έχει ούτε εισόδημα από καμία πηγή, ούτε περιουσιακό στοιχείο, φανερή πίεση και εκβιασμό  του τύπου "Αν δεν έρθετε για ρύθμιση θα το καταγγείλουμε κλπ, κλπ" ή ελάτε να ρυθμίσουμε το δάνειο σας π.χ δύο χρόνια χωρίς τόκους, ή θα πληρώνετε μόνο τόκους κ.λ.π
 Προσοχή!!! δανειολήπτες  στα παρακάτω:
α) Ο στόχος των τραπεζών είναι η ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΉΣ, η οποία μαζί της ,απεμπολεί και πολλά νομικά σας δικαιώματα.
β) Να μην δέχεστε καμιά ρύθμιση ,αν δεν πάρετε αντίγραφο της σύμβασης  πρώτα και ΠΡΙΝ την υπογράψετε να πάτε στην πλησιέστερη  με σας πιστοποιημένη ΄Ενωση Καταναλωτών ,ή  στο δικηγόρο σας για  να εξετάσει εάν οι όροι που καλείστε να υπογράψετε, ενέχουν καταχρηστικότητα.
γ) Αν οι ρυθμίσεις δεν είναι στα οικονομικά  μέτρα σας ,δηλαδή  ηαποπληρωμή των δανείων σας με βιώσιμο τρόπο,  με απλά λόγια "Μην ενθουσιάζεστε" οφείλετε να εξετάσετε τους βασικούς όρους π.χ  τόκο, επιμήκυνση χρόνου , μείωση δόσης  κ.α  να μην τις υπογράφετε.
δ)Αν σας πουν, δεν σας δίνουμε αντίγραφο και δεν μπορείτε να την πάρετε εκτός καταστήματος, εννοείται ότι δεν θα κάνετε δεύτερη σκέψη....
ε)Μην πάτε στις Τράπεζες για ρύθμιση "αδιάβαστοι" φορτωμένοι με αρνητικές σκέψεις, αλλά ούτε με άγχος απαλλαγής, χρειάζεται θετική και νηφάλια σκέψη, μα προ πάντων πάμε ενημερωμένοι τα των δικαιωμάτων μας

Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Δανειολήπτρια , από το Ηράκλειο, με χρέος 235.396,46 ευρώ, έσωσε όλη της την περιουσία με Δικαστική Απόφαση"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 24-11-2014

Νέα απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια με χρέος,
235.396,46 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης  ,  με την   ημερ  5/11/2014 απόφαση του ,  στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε  μια "ανάσα" από την υπερχρέωση, σε μητέρα, εργαζόμενη Ιδιωτική υπάλληλο ,εργαζόμενη ως καθαρίστρια ,από το Ηράκλειο Κρήτης , χρεωμένη  σε τρις Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης , 235.396,46, ευρώ ,μέχρι την ημερ  10-03-2015, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση)

 Αναλυτικά: Πρόκειται για έγγαμη δανειολήπτρια, μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων , που εργάζεται ως καθαρίστρια, σε Ιδιωτική επιχείρηση, με μηνιαίο μισθό 380 ευρώ.Ο σύζυγος της, όντος άνεργος, περιστασιακά εργάζεται ως σερβιτόρος , με μηνιαίο εισόδημα, περίπου στα 200 ευρώ.

  Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: α)η σύζυγος 380 ευρώ/μήνα   β) ο σύζυγος  έχει περίπου στα 250 ευρώ το μήνα
Το εκτιμώμενο  μηνιαίο κόστος διαβίωσης της  οικογένειας, με δύο ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση της , φθάνει στο ποσό των 630 ευρώ. Όσο και το εισόδημα τους

 Περιουσιακά στοιχεία που  έχει στην διάθεση της, η οικογένεια
  α)η σύζυγος  διαθέτει,  1) κύρια κατοικία,  επιφάνειας 112,15τ.μ σε περιοχή του Ηρακλείου ,κατά ποσοστό 100% ανήκει  στην κυριότητα της 2)Οικόπεδο , επιφάνειας 330,69  τ.μ  κατά ποσοστό 100%ξ ανήκει  στην κυριότητα της
γ)Ι.Χ επιβατικό όχημα ,κατά 50% εξ αδιαιρέτου, συγκυριότητα μετά του συζύγου της.
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης ,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια    πληρεί   τις προϋποθέσεις υπαγωγής της ,  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό   πρόσωπο ,στερούμενο  πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της , καθώς  υπέστησαν  σημαντική μείωση τα εισοδηματα, τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της  ,  λόγω  της γενικότερης οικονομικης συγκυρίας  και όσα αναλυτικά αναφέρονται στην κατατηθεμένη στο Ειρηνοδικείο αίτηση της, της  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι 10-03-2015,  με  το παρακάτω περιεχόμενο:
1)ΔΈΧΕΤΑΙ το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής,
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων  , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των  περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της , μέχρι  στις 10-03-2015 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η δικάσιμος ,
3)Λαμβανομένων  δε υπόψη των εισοδημάτων της ,ΟΡΊΖΕΙ  το ποσό των 40 ευρώ, ως  μηνιαία καταβολή δόσης , συμμέτρως διανεμόμενο μεταξύ των πιστωτών της , εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.
Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία μέσω της συνεργαζόμενης με αυτή δικηγόρο στο Ηράκλειο ,βοηθήκε η δανειολήπτρια και εντάχθηκε στο  ν.3869/2010,  η απόφαση αυτή θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι  σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη  , καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία  της υπερχρεωμένης οικογένειας, με συνολικό ύψος χρέωσης 235.396,46, ευρώ διατάσσει  μηνιαία δόση  40ευρώ.Καθώς πρόκειται για μια δανειολήπτρια που έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού για  είδη διατροφής , ένδυσης και υπόδησης προμηθεύεται τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της ,από κοινωνικούς φορείς του Ηρακλείου.

 Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "100% κούρεμα", χρέους ,για Χανιώτη ναυαγοσώστη

 

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 19 -11-2014


ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ!!!
    Δεν θα πληρώσει τίποτα "100%  κούρεμα",  οικογενειάρχης δανειολήπτης  από τα Χανιά, ο οποίος εργάζεται εποχιακά  ως "ναυαγοσώστης" , χωρίς ακίνητα περιουσιακά στοιχεία .Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση  της υποβληθείσας κυρίας αίτησης . Ο εν λόγω δανειολήπτης , είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα ,για καταναλωτικό δάνειο το ποσό των 25.431,88 ευρώ.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο ο εν λόγω  δανειολήπτης είναι μέλος της και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας, πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, και είδε στα πλαίσια της υπαρ.811/2014 απόφασης την ανακούφιση και την απαλλαγή του από την χρέωση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται   για  δανειολήπτη 28 χρονών,  έγγαμο με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη  και τα δύο) πρώην άνεργο σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη , με σύζυγο άνεργο , η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας)
Ο ίδιος ο δανειολήπτης μέσω όρο μηνιαίου  εισοδήματος ,για το έτος 2014 ΄,έχει δηλώσει 298,40 ευρώ, φιλοξενείται και ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του.Το Βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του , όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα στοιχεί φθάνει στα 1200 ευρώ.
   Ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κυριότητα τους  και οι δύο σύζυγοι 
  Δεν διαθέτουν  κανένα ακίνητο  περιουσιακό στοιχείο.
Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ  και αυτό ευρισκόμενο  σε δηλωμένη ακινησία
Το Ειρηνοδικείο Χανίων,έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν  προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού  , απέρριψε τις ενστάσεις  και τις αιτιάσεις της  Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη  και προβάλλοντας   ενστάσεις ," περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος  κ.λ.π " όμως  το Δικαστήριο των Χανίων ,αποφάσισε  υπέρ του  δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος
 "Κούρεμα" του συνολικού χρέους ,κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού "προφίλ" του δανειολήπτη
 Συμπερασματικά: Για  την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η απόφαση θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας,  και στην συγκεκριμένη  περίπτωση  έδωσε την δυνατότητα  στον  δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (τετραμελής οικογένεια με δύο βρέφη)να προσπαθήσει  να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον "βραχνά " της υπερχρέωσης.  .
  Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος  ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
Η   Πρόεδρος της ΄Ενωσης   Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης:¨Ελεύθερος επαγγελματίας (καφετέρια ) στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  16-11-2014
Νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, δίνει "ανάσα" σε επαγγελματία δανειολήπτρια, μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την στήριξη , συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας, η δανειολήπτρια ,έφθασε σε αυτή την ελπιδοφόρα  απόφαση.Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για 48χρονη δανειολήπτρια, η οποία φέρεται χρεωμένη είτε ως εγγυήτρια είτε ως οφειλέτρια, σε τέσσερις Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης ,412.491,18 Ευρώ.
 Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , αναγνώρισε στο πρόσωπο της  διαζευγμένης  δανειολήπτριας μητέρας τριών  ανηλίκων τέκνων, ιδιοκτήτη καφετέριας , την πλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος 3869/2010 ,για την ένταξή της , στις προστατευτικές του διατάξεις.

Η  αιτούσα  εργάζεται ως ελεύθερος  επαγγελματίας , κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια),  Η αιτούσα δηλώνει για το έτος, μηνιαίο  εισόδημα, ύψους 700,00 Ευρώ και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της ,ανέρχεται στο ποσό των 800,00 ευρώ.Στην αίτηση της δηλώνει προς τους πιστωτές της και εν συνεχεία ενώπιον του Δικαστηρίου της Ιεράπετρας, ότι η επιχείρησή της από το 2009 σημείωσε πτώση του τζίρου της, με αποτέλεσμα να την κρατάει εν ενεργεία ,λόγω της οικονομικής στήριξης των γονιών της και ότι αδυνατεί να καταβάλλει μεγαλύτερο του ποσού των 100,00 ευρώ μηνιαία δόση , προς τους πιστωτές της , χρήματα που θα καταβάλλουν οι γονείς της ουσίας.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας ,δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έκανε δεκτό το αίτημα της τρίτεκνης δανειολήπτριας , για χορήγηση προσωρινής διαταγής, για οφειλές συνολικού ύψους 412.491,18 Ευρώ,  σε  τέσσερις  πιστώτριες Τράπεζες, διατάσσοντας την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών της  στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν
 α)μία μονοκατοικία 70 τ.μ. στον Μακρύ  Γιαλό Λασιθίου, που αποτελεί κύρια κατοικία,  β)Αγροτεμάχιο με ελιές
 γ) ένα όχημα ιδιωτικής χρήσεως.
Με την ίδια απόφαση ,αιτούσα υποχρεώνεται σε μηνιαία καταβολή ποσού ύψους 80 ευρώ ,για  μία τετραετία, η οποία θα καταβάλλεται και  προς τις τέσσερις  πιστώτριες τράπεζες ,  συμμέτρως κατανεμημένα, και εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.
  Συμπερασματικά :Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και έπειτα από την με ημερ 4-8-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, αποσαφηνίζεται πλέον ότι "οι ιδιοκτήτες καφετέριας, κυλικείου,μπαρ, ταβέρνας, όταν σε αυτές δεν πωλούνται μόνο τυποποιημένα προϊόντα όπως πάστες, έτοιμες πορτοκαλάδες,κόκα-κόλα, αλλά προετοιμάζονται και ψήνονται τοστ, ποικιλίες, σάντουιτς, μεζέδες, πίτες, και άλλα φαγητά που προετοιμάζονται και φτιάχνονται στο κατάστημα.
Για ενημέρωση ,συμβουλευτική και ένταξή στο Νόμο 3869 /2010 (ν.Κατσέλη) κάθε δανειολήπτης μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092306, 2821092666 και 2842020140
                                               
                    Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                Ιωάννα  Μελάκη

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης:¨Ελεύθερος επαγγελματίας (καφετέρια ) στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  16-11-2014
Νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, δίνει "ανάσα" σε επαγγελματία δανειολήπτρια, μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την στήριξη , συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας, η δανειολήπτρια ,έφθασε σε αυτή την ελπιδοφόρα  απόφαση.Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για 48χρονη δανειολήπτρια, η οποία φέρεται χρεωμένη είτε ως εγγυήτρια είτε ως οφειλέτρια, σε τέσσερις Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης ,412.491,18 Ευρώ.
 Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , αναγνώρισε στο πρόσωπο της  διαζευγμένης  δανειολήπτριας μητέρας τριών  ανηλίκων τέκνων, ιδιοκτήτη καφετέριας , την πλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος 3869/2010 ,για την ένταξή της , στις προστατευτικές του διατάξεις.

Η  αιτούσα  εργάζεται ως ελεύθερος  επαγγελματίας , κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια),  Η αιτούσα δηλώνει για το έτος, μηνιαίο  εισόδημα, ύψους 700,00 Ευρώ και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της ,ανέρχεται στο ποσό των 800,00 ευρώ.Στην αίτηση της δηλώνει προς τους πιστωτές της και εν συνεχεία ενώπιον του Δικαστηρίου της Ιεράπετρας, ότι η επιχείρησή της από το 2009 σημείωσε πτώση του τζίρου της, με αποτέλεσμα να την κρατάει εν ενεργεία ,λόγω της οικονομικής στήριξης των γονιών της και ότι αδυνατεί να καταβάλλει μεγαλύτερο του ποσού των 100,00 ευρώ μηνιαία δόση , προς τους πιστωτές της , χρήματα που θα καταβάλλουν οι γονείς της ουσίας.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας ,δικάζοντας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έκανε δεκτό το αίτημα της τρίτεκνης δανειολήπτριας , για χορήγηση προσωρινής διαταγής, για οφειλές συνολικού ύψους 412.491,18 Ευρώ,  σε  τέσσερις  πιστώτριες Τράπεζες, διατάσσοντας την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών της  στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν
 α)μία μονοκατοικία 70 τ.μ. στον Μακρύ  Γιαλό Λασιθίου, που αποτελεί κύρια κατοικία,  β)Αγροτεμάχιο με ελιές
 γ) ένα όχημα ιδιωτικής χρήσεως.
Με την ίδια απόφαση ,αιτούσα υποχρεώνεται σε μηνιαία καταβολή ποσού ύψους 80 ευρώ ,για  μία τετραετία, η οποία θα καταβάλλεται και  προς τις τέσσερις  πιστώτριες τράπεζες ,  συμμέτρως κατανεμημένα, και εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.
  Συμπερασματικά :Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και έπειτα από την με ημερ 4-8-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, αποσαφηνίζεται πλέον ότι "οι ιδιοκτήτες καφετέριας, κυλικείου,μπαρ, ταβέρνας, όταν σε αυτές δεν πωλούνται μόνο τυποποιημένα προϊόντα όπως πάστες, έτοιμες πορτοκαλάδες,κόκα-κόλα, αλλά προετοιμάζονται και ψήνονται τοστ, ποικιλίες, σάντουιτς, μεζέδες, πίτες, και άλλα φαγητά που προετοιμάζονται και φτιάχνονται στο κατάστημα.
Για ενημέρωση ,συμβουλευτική και ένταξή στο Νόμο 3869 /2010 (ν.Κατσέλη) κάθε δανειολήπτης μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα της ΄Ενωσης 2821092306, 2821092666 και 2842020140
                                               
                    Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                Ιωάννα  Μελάκη

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Πολύτεκνος καντινιέρης , έσωσε το σπίτι του με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 13-11-2014

   "Η καντίνα στον νόμο Κατσέλη"
  Άλλο ένα μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , έσωσε τα περιουσιακά του στοιχεία, με  δικαστική απόφαση, (αφού εντάχθηκε στο ν.3869/2010)  στα πλαίσια της Προσωρινής  Διαταγής, μέχρι το έτος 2021, όπου θα εκδικαστεί η κύρια αίτηση του, παίρνοντας την δέουσα   οικονομική ανάσα, μια  και είναι  πολύτεκνος ,πατέρας τεσσάρων ενηλίκων  τέκνων, μάλιστα το ένα ,που συγκατοικεί μαζί του ,έχει  σοβαρό πρόβλημα υγείας(πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη) δεν εργάζεται.
 Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της  οποίας έφθασε σε αυτή την ανακουφιστική για τον δανειολήπτη απόφαση, πρόκειται  για δανειολήπτη έγγαμο, πολύτεκνο, ο οποίος εργάζεται (εποχιακά ) καλοκαιρινή περίοδο ( πέντε μήνες),  σε καντίνα που διαθέτει, τους υπόλοιπους μήνες παραμένει άνεργος, η σύζυγος του είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ ,με μηνιαία σύνταξη 556,20 ευρώ .
Ο ίδιος δηλώνει  ετήσιο εισόδημα ,για το έτος ΄2013 ποσό 14.900,27 ευρώ.
Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας του ανέρχεται σύμφωνα με την δήλωση του , ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που  έχει στην διάθεση της, η οικογένεια
  Α)ο σύζυγος  διαθέτει,  
1) Μονοκατοικία (κύρια κατοικία),  επιφάνειας 100 τ.μ   που βρίσκεται  σε οικόπεδο επιφάνειας 300,00 τ.μ,που βρίσκεται στα Χανιά, κατά ποσοστό 100% ανήκει  στην κυριότητα του 
2)Διαμερίσματα έξι σε διώροφη οικοδομή σε οικόπεδο5.990,00 τ.μ (αιτία κτήσης χρησικτησία) στον Άγιο Ματθαίο  ,μικρής  επιφάνειας  κατά ποσοστό 100%ξ ανήκει  στην κυριότητα του
γ) αγροτεμάχιο, επιφάνειας 3.500 τ.μ κατά ποσοστό κυριότητας 50%
δ)Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο 
Β) η  σύζυγος, διαθέτει πολλά αγροτεμάχια, στην περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης  πληρεί  τις προϋποθέσεις υπαγωγής του,  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό  πρόσωπο,στερούμενο  πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του , καθώς  υπέστησαν  σημαντική μείωση των εισοδημάτων του, αλλά και λόγω  της οικογενειακής του κατάστασης,  (πολύτεκνη οικογένεια) , με παιδί με προβλήματα υγείας, του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι 26-02-2021 δηλ (για εφτά    έτη ),  με  το παρακάτω περιεχόμενο:
1)ΔΈΧΕΤΑΙ το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής,δεν του  αποδίδεται εμπορική ιδιότητα, καθώς ο ίδιος χωρίς υπάλληλο διαχειρίζεται την καντίνα που έχει στην κατοχή του.
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων  , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των  περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρουν στην αίτηση του, μέχρι  στις 26-02-2021 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η δικάσιμος ,
3)Τον  Υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσεων πενταετίας  150 Ευρώ ,  για μία πενταετία,που θα καταβάλλεται μηνιαίως από τον αιτούντα ,προς τη μοναδική πιστώτρια του, συμμέτρως κατανεμόμενο στα επιμέρους δανειακά προϊόντα.
4)ΧΟΡΗΓΕΊ " περίοδο χάριτος" πενταετία για την καταβολή δόσης, για την διάσωση της κύριας κατοικίας.
5)ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ μετά την πάροδο της πενταετίας καταβολή δόσης 150ευρώ μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης , η ημερομηνία της οποίας έχει οριστεί για το έτος  2021
Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για τον δανειολήπτη μέλος της, η απόφαση αυτή θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι  σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη  , καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία  του πολύτεκνου πατέρα, με συνολικό ύψος χρέωσης  49.165,41  ευρώ  διέταξε μηνιαία δόση  150ευρώ.
  Επειδή, υπό κανονικές προυποθέσεις, θα έπρεπε ο εν λόγω δανειολήπτης, να καταββάλει προς την Τράπεζα, το ποσό των 450,00 ευρώ  μηνιαίως, όμως τα ποσά αυτά ,εκ των νέων διαμορφοθεισών συνθηκών, ειναι αδύνατο να τα καταβάλει .Επειδή ο ίδιος  στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών είχε προτείνει ότι δείναται να καταβάλλει το ποσό των 120,00 ευρώ, πιστεύουμε  ότι η  μηνιαία καταβολή των 150,00 ευρώ που όρισε το Δικαστήριο,βρίσκεται στα όρια του οικονομικά  "μπορώ" του δανειολήπτη
 Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με τους καταναλωτές απόψε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου , είχε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

 ΔΆΝΕΙΑ -ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΡΕΘΎΜΝΟΥ
 Μαζική υπήρξε η συμμετοχή  των καταναλωτών-δανειοληπτών της περιοχής του Νομού Ρεθύμνου στην  εκδήλωση -συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε απόψε στις 6 το απόγευμα  στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου,από πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και  με την στήριξη συνεργατών Νομικών Συμβούλων.
  Η συνάντηση  άνοιξε με τον χαιρετισμό και καλωσόρισμα της Προέδρου της ΄Ενωσης κ.Ιωάννας Μελάκη η οποία αφού ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσε τον λόγο στους δυο εκλεκτούς ομιλητές της συνάντησης  στον κ.Γιώργο Παπαλά Αντιπρόεδρο,  και στην κ.Ράνια Μπουρδάκη δικηγόρο.
  Ο κ.Γιώργος Παπαλάς εστίασε το λόγο του, όσο αφορά τα βήματα που πρέπει να κάνει ένας  δανειολήπτης  μέσα από την ΄Ενωση , για την  ένταξή του στο ν.3869/2010 ,όπως αυτός τροποποιήθηκε και που ενέχεται η συμμετοχή της Ένωσης δηλ.  τι βοήθεια μπορεί να πάρει ένας δανειολήπτης από την ΄Ενωση
  Η κ.Μπουρδάκη αναφέρθηκε στο Δικαστικό κομμάτι,  της ένταξης στο νόμο 3869/2010, μετά από την μη επιτυχία της  διαμεσολάβησης , και βασικά τόνισε ότι η κάθε μία δανειοδότηση απαιτεί εξειδικευμένη  και εξατομικευμένη προσέγγιση και κάλεσε τους παρευρισκομένους να αγκαλιάσουν τις Ενώσεις Καταναλωτών ,τονίζοντας τους πως  μέσα από την συλλογικότητα και την υπεύθυνη συμβουλευτική, θα πετύχουν την σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση για την ένταξη τους στο Νόμο Κατσέλη.
  Τέλος ,αφού οι ομιλητές ολοκλήρωσαν την ενημέρωση για την  διαδικασία ένταξης των υπερχρεωμένων στο Νόμο Κατσέλη, απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους δανειολήπτες.Η συνάντηση έκλεισε βρίσκοντας και τις δυο πλευρές  καταναλωτές-΄Ενωση  ικανοποιημένους, ανανεώνοντας το ραντεβού σε νέα μάζωξη
  
 

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Επιτέλους λύση από το ΣτΕ για τα θύματα της "ΑΣΠΙΔΟΣ"

Το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 3783/2014 απόφασή του, έκρινε ότι τα «θύματα» της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς-Πρόνοια Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων» θα λάβουν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασφαλιστικής εκκαθάρισης-μέσω του μηχανισμού εγγυήσεων (εγγυητικό κεφάλαιο)- το 70% των ποσών που διεκδικούν ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Την αποζημίωση (70%) θα τη λάβουν αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν σχετικές αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι την αποζημίωση και τη χρηματική ικανοποίηση οι πρώην ασφαλισμένοι στην «Ασπίς» τη διεκδικούν για τη ζημιά που υπέστησαν από τις παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά και για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη συμπεριφορά αυτή των δημόσιων οργάνων (κρατική εποπτεία).
Τέσσερα από τα «θύματα» της ασφαλιστικής εταιρείας διεκδικούσαν από το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 2.589.702 ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν από τις παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι είχαν συνάψει με την «Ασπίς» ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής συνδεόμενα με επενδύσεις, που παράλληλα είχαν και αποταμιευτικό χαρακτήρα, ενώ κατέβαλαν υψηλά ασφάλιστρα, και με τη λήξη των συμβολαίων θα ελάμβαναν το κεφάλαιο, συν μπόνους.
Οι ασφαλισμένοι υποστήριζαν ότι σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, το Δημόσιο έχει την ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων του.
Όπως υποστηρίζουν οι πρώην ασφαλισμένοι της «Ασπίς», τα αρμόδια όργανα του Δημοσίου δεν προέβησαν στους αναγκαίους προληπτικούς ελέγχους και στη λήψη των αναγκαίων κατασταλτικών μέτρων πριν γίνει η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επίμαχης ασφαλιστικής εταιρείας.
Η υπόθεση είχε εισαχθεί στο ΣτΕ ως «δίκη πιλότος» σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου 3900/2010. Δηλαδή, την επίμαχη απόφαση του ΣτΕ πρέπει να την ακολουθήσουν πιστά όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας που έχουν όμοιες εκκρεμείς υποθέσεις.
Το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας ‘Αννα Καλογεροπούλου) έκρινε ότι τα θύματα της «Ασπίς» δεν μπορούν να διεκδικήσουν την αποζημίωση από το Δημόσιο μέσω του άρθρου 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, καθώς το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 (περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως) προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές.
Το Νομοθετικό αυτό Διάταγμα προβλέπει ένα μηχανισμό χρηματοδότησης προερχόμενο από εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών (κάτι ανάλογο με το επικουρικό κεφάλαιο για την κάλυψη ζημιών από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα). Ο μηχανισμός αυτός καλύπτει τις περιπτώσεις αφερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όπως είναι όταν αυτές βρίσκονται υπό πτώχευση, όταν ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τους για παράβαση νόμου, κ.λπ.
Ο εν λόγω μηχανισμός καλύπτει τις περιπτώσεις αφερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα αν η άδεια ανακλήθηκε λόγω σκόπιμων ή εσφαλμένων ενεργειών, ή παραλείψεων της κρατικής μηχανής, ή πλημμελούς άσκησης κρατικής εποπτείας, ή «απρόβλεπτων και μεγάλης έκτασης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κρίσεων».
Ακόμη, στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ο επίμαχος μηχανισμός είναι συνταγματικός και νόμιμος, αλλά και σύμφωνος με τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν στην απόφασή τους ότι «ευθύνη προς αποζημίωση από τυχόν πλημμελή άσκηση κρατικής εποπτείας επί των ασφαλιστικών επιχειρήσεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις διατάξεις του άρθρου 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα», εφόσον υπάρχει το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 το οποίο επικυρώνει ουσιαστικά ευρωπαϊκές οδηγίες.
Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφασή τους αναφέρουν:
«Ο ειδικός μηχανισμός αποζημιώσεως των ασφαλισμένων ασφαλιστικών επιχειρήσεων αποτελεί μηχανισμό κατάλληλο και πρόσφορο για την αποκατάσταση ζημιών που τυχόν προκαλούνται και από την πλημμελή άσκηση της κρατικής δραστηριότητας. Η θέσπιση δε του μηχανισμού αυτού αποκλείει, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων, με τις οποίες καταστρώνεται ο ως άνω μηχανισμός, όχι μόνον την ευθεία αλλά και την ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα. Ο επίμαχος μηχανισμός, όπως οργανώνεται από το νομοθέτη, δεν προσκρούει σε καμία διάταξη του Συντάγματος».
πηγή: ethnos.gr

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Τρίτεκνη αγροτική οικογένεια , από την Ιεράπετρα, με χρέος 524.253,64 ευρώ, έσωσε όλη της την περιουσία με Δικαστική Απόφαση"



ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 10-11-2014

   
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας ,  με την   ημερ  2/9/2014 απόφαση του ,  στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε  μια "ανάσα" από την υπερχρέωση, σε τρίτεκνη οικογένεια αγρότη ,από την Ιεράπετρα με χρέος 524.253,64, ευρώ ,μέχρι την ημερ  5-10-2018, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση)
 Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας  η εν λόγω οικογένεια δανειοληπτών, είναι μέλη της  και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της  οποίας έφθασε σε αυτή την ανακουφιστική γιαυτήν  απόφαση, πρόκειται για τον  σύζυγο  ,ηλικίας 49 ετών , αγρότη στο επάγγελμα,  πατέρα  τριών τέκνων,   χρεωμένο  σε τέσσερις   πιστωτικούς φορείς (Τράπεζες) αλλά  σε πέντε  συμβάσεις δανείων,συνολικού ύψους χρέωσης  ποσού 428.912,71 ευρώ,  ως οφειλέτης,  η δε σύζυγος, άνεργη , ηλικίας 47 ετών, η ίδια είναι  χρεωμένη σε δύο Τράπεζες, ως οφειλέτρια , συνολικού ποσού χρέωσης 95.341.93  ευρώ.
  Συνολικά βρίσκεται χρεωμένη ,η εν λόγω οικογένεια  , με το ποσό ύψους  524.253,64 ευρώ
 Με  την με  ημερ  2/9/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, έσωσε όλη της  την περιουσία με δόση 100 ευρώ, έκαστος.
Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: α)ο σύζυγος 700 ευρώ/μήνα   β) η σύζυγος  έχει "μηδενικό" εισόδημα, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.
Το εκτιμώμενο  μηνιαίο κόστος διαβίωσης της  οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση τους φθάνει στο ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό συμπληρώνεται από την οικονομική στήριξη των γονιών τους.
 Περιουσιακά στοιχεία που  έχει στην διάθεση της, η οικογένεια
  α)ο σύζυγος  διαθέτει,  1) κύρια κατοικία,  επιφάνειας 93 τ.μ  στην Ιεράπετρα ,κατά ποσοστό 100% ανήκει  στην κυριότητα του 2)Δευτερεύουσα κατοικία  ,στον Πειραιά , επιφάνειας 30 τ.μ, β ορόφου  κατά ποσοστό 100%ξ ανήκει  στην κυριότητα του
γ)14 στρέμματα αγροτεμάχια, σε Πλατανιά Χανίων και Ιεράπετρα με ελιές .
Το Ειρηνοδικείο  της Ιεράπετρας,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι οι  δανειολήπτες   πληρούν  τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους ,  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικά   πρόσωπα ,στερούμενα  πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν    ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους  , καθώς  υπέστησαν  σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, αλλά και λόγω  της οικογενειακής της κατάστασης,  (τρίτεκνη οικογένεια) , με παιδιά ,(τα δύο άνεργα, το δε τρίτο σπούδαζε), αλλά διέκοψε αναγκαστικά τις σπουδές του, λόγω του οικονομικού προβλήματος της οικογένειας , τους   χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι 05-10-2018 δηλ (για  τέσσερα    έτη ),  με  το παρακάτω περιεχόμενο:
1)ΔΈΧΕΤΑΙ το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, και για τους δύο συζύγους
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων  , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των  περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρουν στην αίτηση τους , μέχρι  στις 5-10-2018 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η δικάσιμος ,
3)Τους  Υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσεων τετραετίας  100 Ευρώ , από κάθε αιτούντα ισομερώς κατανεμημένη, που θα καταβάλλεται μηνιαίως από τους αιτούντες,  στις καθ ων πιστώτριες Τράπεζες , εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.
Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για την οικογένεια των   πληγωμένων από την οικονομική ύφεση και κρίση δανειοληπτών   ,  η απόφαση αυτή θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι  σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη  , καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία  της υπερχρεωμένης οικογένειας, με συνολικό ύψος χρέωσης 524.253,64, ευρώ διατάσσει  μηνιαία δόση  100ευρώ, από έκαστον εξ αυτών,  μέχρι στις  5-10-2018 ,ημερομηνία που έχει οριστεί η κύρια  δικάσιμος.
 Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , θα πραγματοποιήση εκδήλωση στο Ρέθυμνο .την Τετάρτη 12  του μήνα 2014  και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.
 Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάνηση με καταλωτές ,και η θεματολογία θα είναι ΔΑΝΕΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή