Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

"Λαίλαπα" η φτώχια των Ελληνικών νοικοκυριών

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Η αλήθεια είναι ότι η φτώχεια πλέον δεν παλεύεται από τον ΄Ελληνα καταναλωτή..Η βαθιά πολυετής ύφεση που προκάλεσε η Οικονομική κρίση δεν είναι η μόνη αιτία που  τον απομάκρυνε από την αγορά τον καταναλωτή, αλλά και η ακρίβεια των βασικών καταναλωτικών αγαθών που οι τιμές τους συνεχώς παίρνουν την ανηφόρα, μάλιστα ,τον τελευταίο χρόνο καταγράφονται ανατιμήσεις που φτάνουν και το 18,6%.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος από την ΕΛΣΤΑΤ, μόνο τον τελευταίο χρόνο [Δεκέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2015], υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις τιμών για στοιχειώδη τρόφιμα όπως οι πατάτες (18,6%), το ελαιόλαδο (14,1%), ο καφές (9%), τα νωπά λαχανικά (5,5%), τα αβγά (3,7%) αλλά και το ψωμί και το γάλα (2,9% και 1,8% αντίστοιχα).
 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το τρίτο τρίμηνο του 2015 το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
 
  Η Κυβέρνηση έχοντας πολλά καυτά θέματα στην ατζέντα της να αντιμετωπίσει ,βρίσκει παράλληλες  υπεκφυγές, χωρίς να τολμά με απλά μέσα , να αντιμετωπίσει την καθημερινά αυξανόμενη φτώχεια του λαού  που την επέλεξε, του λαού που την τίμησε , του λαού που την έφερε στην εξουσία, ελέγχοντας όλα τα στάδια διακίνησης . Δεν είναι λύση επιβίωσης των καταναλωτών η δημιουργία πτωχοκομείων,(κάρτα κοινωνικής σίτισης) ούτε το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας αυτών , να  σκύβουν σε κάδους σκουπιδιών. Η  λύση  είναι μία και επιβεβλημένη, το χτύπημα των κερδοσκόπων και καιροσκόπων των καρτέλ, που  ανενόχλητα δρουν , ανεβάζοντας τις τιμές χωρίς φόβο και πάθος , με την πολιτεία απούσα.
 
  Οι άνθρωποι της Κυβέρνησης, ζουν σε άλλη Ήπειρο;Δεν νοιώθουν ότι ο ΄Ελληνας καταναλωτής αδυνατεί να κατέβει στην αγορά;Τι κάνει γιαυτόν; Να του ζητά και το τελευταίο ευρώ, με φόρους ΕΝΦΙΑ, και αφού του το πάρει και αυτό να του ζητά  και το σπίτι του;Ποιο άραγε είναι το επόμενο βήμα; Η οριστική ταφόπλακα;
 
 Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς , οι πτωχοποιημένοι ΄Ελληνες καταναλωτές, που μένουμε Ελλάδα, που αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε την Ιδέα Πατρίδα, χάσαμε και την τελευταία ελπίδα, που είναι η Ελπίδα της επιβίωσης , αφού δεν έχουμε χρήματα για την αγορά, αφού οι τιμές των αγαθών είναι απλησίαστες, αφού η Φορείς της πολιτείας, στέκονται παρατηρητές της όλο και  αυξανόμενης φτώχειας.
 

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΄ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από την ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.


Η 'Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει αλληλέγγυα και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών.
Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό της Χώρας ,κ.Αλέξη Τσίπρα, τον καλεί να δώσει άμεση λύση
"κ.Πρωθυπουργέ , το δίκιο είναι με τους αγρότες, ματώνουν καθημερινά στα χωράφια, για τον επιούσιο της οικογένειας τους και για τους ανθρώπους της πόλης,αυτοί παράγουν, αυτοί εξάγουν, βρείτε άμεση βατή γιαυτούς λύση, μη τούς ματώνετε άλλο ,με την οικονομοτεχνοκρατική σας πολιτική, γιατί η Κυβέρνηση της οποίας είστε Πρωθυπουργός αυτή θα χάσει....και μάλιστα σύντομα!!!"
τον έντιμο αγώνα των αγροτών.

Ε.Π.Κ.Κρήτης ¨ Ιδιωτικός υπάλληλος, έσωσε το σπίτι του , με Προσωρινή Διαταγή"


ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ  27-01-2016

 Η  Ειρηνοδίκης Σητείας , χορήγησε  σε δανειολήπτη Ιδιωτικό υπάλληλο, άγαμο, χωρίς τέκνα, μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή Προσωρινή Διαταγή,  σώζοντας  όλα του τα περιουσιακά στου στοιχεία έως 23-09-2016.Ο  εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος  σε μία Τράπεζα,   με συνολικό  ύψος  οφειλής, 53.064,19 ευρώ.
 Εισόδημα,που διαθέτει ο ίδιος:  287,59 ευρώ  μηνιαίως, εργάζεται με ημιαπασχόληση:
Περιουσιακά στοιχεία:

  Διαθέτει κατοικία  και ένα Ι.Χ,
Το Ειρηνοδικείο  Σητείας Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης   πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του, λόγω απώλειας εργασιών, αλλά και  λόγω μειωμένης απασχόλησης (ημιαπασχόληση)

1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής.
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ
την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του,  ο δανειολήπτης
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων το ποσό των 50 ευρώ ,προς την πιστώτρια,  συμμέτρως διανεμόμενο σε κάθε δανειακό προϊόν ,αρχής γενομένης από 1-12-2015 .Το ποσό αυτό έχει προταθεί από τον ίδιο.

Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα ,είτε να επικοινωνήσουν μαζί μας στα Τηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
     Ιωάννα Μελάκη

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Νικηφόρα απόφαση και από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο (Μ.Πρ. Χανίων), απέρριψε την έφεση της Τράπεζας "

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 26-1-2016
 Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων (Αρ.απόφασης 16/2015)
Σημαντικότατη απόφαση, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, σε άσκηση έφεσης από μία Τράπεζα, κατά της υπ. αρ. 90/2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χανίων ,για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένης δανειολήπτριας (πρώην μοδίστρας). Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο Χανίων (Αρ.απόφασης 16/2015) απέρριψε την έφεση της Τράπεζας, δικαιώνοντας, την 67χρονη συνταξιούχο δανειολήπτρια (πρώην μοδίστρα), η οποία είχε αναλάβει δάνεια συνολικού ύψους  64.686,52 ευρώ 
 Τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχει στην κυριότητα της είναι:
α) Μία (1) οικία διώροφη  (προκάτ )συνολικής επιφάνειας 122 τ.μ  σε γήπεδο 2.450 τ.μ  Ένα (1) Ι.Χ .επιβατικό αυτοκίνητο
Σύμφωνα με  προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της, και η οποία ΄Ενωση ,ανέλαβε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό  με τις Τράπεζες .ως εξουσιοδοτημένος Φορέας μεσολάβησης σύμφωνα με το ν.3869/2010 το δικαστήριο των Χανίων , δεν προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών της δανειολήπτριας,  καθώς υπήρξε αποδοχή του σχεδίου από τις τρεις πιστώτριες Τράπεζες , ως αυτό  είχε κατατεθεί,  με την υποβληθείσα αίτηση.
 Απόσπασμα προγενέστερης ανακοίνωσης
"Το Δικαστήριο των Χανίων,επικύρωσε το σχέδιο, όπως αυτό  είχε  με την αίτηση της δανειολήπτριας, πού σύμφωνα με τον ν.3869/2010, αποκτά ισχύ δικαστικού συμβιβασμού και απεφάνθη ότι η υπό κρίση αίτηση για ρύθμιση και απαλλαγή από τις οφειλές θεωρείται ανακληθείσα
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται  η πρέπουσα διαχείριση εκ μέρους των Τραπεζών, και την χαιρετίζει, ακόμα θεωρείται νικηφόρα διαμεσολάβηση για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ευχής έργο θα ήταν , να αποφεύγεται η δικαστική οδός για ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών προς όφελος αμφοτέρων των μερών ".
 Η Τράπεζα προέβαλλε  έξι (6) λόγους , τους οποίους το εν λόγω δικαστήριο απέρριψε, ως αβάσιμους, εκδίδοντας την  υπαρ. αρ.16/2015 απόφαση , δικαιώνοντας πανηγυρικά  την οφειλέτρια αλλά και την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που από την αρχή διαχειρίστηκε την εν λόγω υπόθεση.
Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,η απόφαση αυτή  θεωρείται  δύναμη, για τους δανειολήπτες και τους φορείς που τους συνδράμουν, ακόμα φωτεινός φάρος ,που βάζει ένα μικρό λιθαράκι στους αγώνες που συνεχώς γίνονται  για την απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ,από την δυσβάστακτη υπερχρέωση του Τραπεζικού συστήματος, και η εν λόγω ρύθμιση ,δρομολογεί για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή όπως το πνεύμα του νόμου Κατσέλη ορίζει.
 Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα  είτε να επικοινωνήσουν μαζί μας στα Τηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
     Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δικαίωση βρήκε πρώην Τραπεζικός υπάλληλος από το Ειρηνοδικείο Χανίων"

  ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 25-1-2016

 Είχε  τραπεζικές δόσεις (υποχρεωτικές μηνιαίες καταβολές) που ξεπερνούσαν τον μισθό του.Η υπόθεση αυτή αφορά πρώην Τραπεζικό υπάλληλο ,ο οποίος υπήρξε οφειλέτης σε τέσσερις τράπεζες και ένα οικοδομικό συνεταιρισμό Τραπεζικών υπαλλήλων ,συνολικού ποσού οφειλών 75.306,25 ευρώ, με  μηνιαία σύνταξη 1.489,25 ευρώ και μηνιαία δόση 1.224,00 ευρώ. Οικογενειακή κατάσταση του είναι έγγαμος , με σύζυγο που δεν εργάστηκε ποτέ πατέρας τριών ενηλίκων τέκνων ,το ένα είναι άνεργο. και διαμένει στην πατρική οικία.Το μηνιαίο βιοτικό κόστος ,μίας μέσης ελληνικής οικογένειας ανέρχεται  στα 1285,29 ευρώ.
 Η  Ειρηνοδίκης Χανίων , σύμφωνα με την πραγματική  οικονομική κατάσταση και ρευστότητα του δανειολήπτη του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή,  μειώνοντας την μηνιαία δόση  κατά  81% Πλήρωνε δόση 1.224,00  και του ορίστηκε το ποσό  των 230 ευρώ, που ο ίδιος είχε αιτήσει.
 Εισόδημα που διαθέτει ο ίδιος: Η σύνταξή του 1.489,55 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία:
  Διαθέτει, 1) μονοκατοικία επιφανείας 70,00 τ.μ. 2)οικόπεδο 160,00 τ.μ  3) 9.000 τ.μ (δύο) αγροτεμάχια με ελιές. 4) Ι.Χ
Το Ειρηνοδικείο  Χανίων , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης   πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του, λόγω μείωσης της σύνταξής του.
1)ΔΈΧΕΤΑΙ, την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής.
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ
,την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του,  ο δανειολήπτης
3)
ΟΡΊΖΕΙ, για  την σύζυγο που δεν έχει εισόδημα, "μηδενικές καταβολές"
4)ΟΡΙΖΕΙ, για τον σύζυγο  την καταβολή ποσού 230 ευρώ , (ποσό που είχε προταθεί από τον ίδιο) για το χρονικό διάστημα 5 ετών συμμέτρως καταβαλλόμενο  στις πιστώτριες τράπεζες.
5)ΟΡΊΖΕΙ για την διάσωση της κύριας κατοικίας των αιτούντων την καταβολή του ποσού των 230 ευρώ, μετά την παρέλευση της πενταετίας και μέχρι την συζήτηση της αίτησης  ορισθείσα ημερομηνία  η 14-11-2025
Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας στα Τηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com
  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Εκπνέει η ημερομηνία επικαιροποίησης φακέλλων στο Ειρηνοδικείο για τους δανειολήπτες

ΠΡΟΣΟΧΉ ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΕΣ!!! που έχετε υποβάλλει αίτηση ρύθμισης οφειλών στο Ειρηνοδικείο. για επικαιροποίηση των φακέλλων σας. Πιέζει η προθεσμία επικαιροποίησης!!!Ο Χρόνος εκπνέει!!!Τελευταία ημερομηνία υποβολή αίτησης για βεβαίωση Οφειλών προς τις Τράπεζες η 5 Φεβρουαρίου
(Ν.3869/2010 οι βεβαιώσεις χορηγούνται εντός 10 εργασίμων ημερών και η ημερομηνία μετράει από την επόμενη΄ημέρα της υποβολής της αίτησης.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Διέγραψαν όλο το χρέος άνεργης μητέρας με τρία παιδιά"

Βαθιά ανάσα, σε μια τρίτεκνη άνεργη μητέρα, έδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.653/2015 Οριστική απόφαση του, να διαγράψει οριστικά , το χρέος της ,ύψους 30.000 ευρώ, σε  τράπεζα.
Η γυναίκα ήταν χρεωμένη με καταναλωτικό δάνειο, σε μία Τράπεζα στο ποσό των 30.000 Ευρώ και όπως έκρινε το δικαστήριο είχε πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών, καθώς πρόκειται για νεαρή άγαμη μητέρα, με τρία ανήλικα παιδιά, με χρόνια ανεργία (από το 2009) , χωρίς εισόδημα , χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο, μοναδικό της εισόδημα είναι το επίδομα τριτέκνων  που  ανέρχεται μόλις στο ποσό των 80,00 ευρώ μηνιαίως,   και προς κάλυψη των βιοτικών της αναγκών τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της,   πέτυχε την  επιδότησή της σίτισης της με την έκδοση  κάρτας αλληλεγγύης.
Σημειωτέον:Στο πρόσωπο της αιτούσας , είχαν εκδοθεί διαδοχικά οι υπαρ.342/2011,228/2013 και 725/2014 αποφάσεις του Δικαστηρίου οι οποίες κρίνοντας ότι συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας οι εξαιρετικές περιστάσεις του άρθρου 8 παρ.5 (χρόνια ανεργία), που καθιστούν αδύνατη την καταβολή από αυτήν και ελαχίστων  χρηματικών καταβολών.
Από όλα τα παραπάνω ήρθε η υπαρ,653/2015 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, να ορίσει μηδενικές καταβολές ,χαρίζοντας ανακούφιση στην οικονομικά αδύνατη μονογονική οικογένεια,και ανάσα στους ηλικιωμένους γονείς που την συνδράμουν.
Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη αλλά και του ν.Δένδια για τους επαγγελματίες. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες ,είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα  είτε να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:Πλήρη διάσωση περιουσίας, για άνεργη δανειολήπτρια, από το Ηράκλειο"

 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 20-01-2016

  Προσωρινή Διαταγή, και ένταξη στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη,  από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης,   για  49 χρονη άνεργη δανειολήπτρια , έγγαμο με δύο παιδιά, με συνολικό χρέος 232.136,90  ευρώ , σε τέσσερις Τράπεζες .
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , πρόκειται για άνεργη δανειολήπτρια, πρώην συμβασιούχο ιδιωτική υπάλληλο , σήμερα άνεργη , χωρίς επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ.
Εισόδημα:  Διαθέτει από τον σύζυγο 600 ευρώ ,μηνιαίως, η ίδια  διαθέτει  εισόδημα 388,01 ευρώ ετησίως ,από επιδότηση λαδιού.
Περιουσιακά στοιχεία:
1)Διαμέρισμα 74,38 τ.μ  κατά  50%  κυριότητας 2)Οικόπεδο 671,56 3)Αρκετά αγροτεμάχια εντός των οποίων υπάρχουν 120 ρίζες ελιές.
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια   πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της , καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων της ,
1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της η δανειολήπτρια, έως την έκδοση οριστικής απόφαση επί της αιτήσεως της , η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί  4-4-2023.
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς τις πιστώτριες της  αιτούσας
Α)Για  χρονικό διάστημα 36 μηνών συνολικό ποσό καταβολής 150 ευρώ μηνιαίως 
Β)Μετά την πάροδο των 36 μηνών, και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνολικό ποσό καταβολής 300 ευρώ μηνιαίως , για την Τράπεζα που έχει εγγράψει προσημείωση υποθήκης.
 Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους,  από τις Τράπεζες , για οποιανδήποτε λόγο,είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαίωση ανέργου δανειολήπτη, από το Ηράκλειο, με χρέος 189.616,64 ευρώ, χωρίς ακίνητη περιουσία"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ  18-01-2016

 Η  Ειρηνοδίκης Ηρακλείου , χορήγησε  σε άνεργο δανειολήπτη , οικογενειάρχη, έγγαμο, πατέρα ενός ανηλίκου  τέκνου, μία ιδιαιτέρως ευνοϊκή Προσωρινή Διαταγή, για μια πενταετία.Ο  εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος  σε μία Τράπεζα,  αλλά σε  σε πέντε δανειακές συμβάσεις, με συνολικό  ποσό χρέους , των 189.616,64 ευρώ.
 Εισόδημαπου διαθέτει ο ίδιος:  "Μηδενικό" : Συντηρείται  από τον μισθό της συζύγου του  (1250 ευρώ),η οποία εργάζεται  ως  επαγγελματίας βοηθός λογιστού. Ουσίας δηλώνει προστατευόμενο μέλος της  συζύγου του.
Περιουσιακά στοιχεία:
  Δεν διαθέτει, κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Το μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, είναι ένα Ι.Χ, εμπορικής αξίας 2000 ευρώ περίπου.
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης   πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του, λόγω απώλειας εργασιών, και γενικότερα δυσκολίας εύρεσης απασχόλησης.
1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής.
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ
την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του,  ο δανειολήπτης
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων το ποσό των 100 ευρώ ,προς την πιστώτρια,  συμμέτρως διανεμόμενο σε κάθε δανειακό προϊόν ,αρχής γενομένης από 1-11-2015 για μια πενταετία.
Σημειωτέον :Επειδή  ο εν λόγω δανειολήπτης, δεν διαθέτει κατοικία και να αιτεί την εξαίρεσή της, στην συζήτηση της κυρίας αίτησης ,δεν θα κληθεί να καταβάλλει  περαιτέρω δόσεις, επομένως η ωφέλεια για τον άνεργο δανειολήπτη ,θα είναι σημαντική , αφού θα απαλλαγεί  από το ποσό των 183.616,64 ευρώ  δηλαδή θα έχει "κούρεμα" του χρέους του κατά 97%
Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας στα Τηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καλείστε να επικαιροποιήσετε τους φακέλους που καταθέσατε στο ν. Κατσέλη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- ΕΠΕΙΓΟΝ!!!


Επικαιροποίηση των παλαιών φακέλων των ενταγμένων στο ν.Κατσέλη .
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο , προβλέπεται η υποχρέωση επικαιροποίησης όλων ανεξαιρέτως των φακέλων για όλους τους δανειολήπτες που κατέθεσαν την αίτηση τους στο Ειρηνοδικείο πριν τις 19-08-2015 εφόσον αυτές, οι αιτήσεις, δεν έχουν συζητηθεί ακόμα.
Στα πλαίσια αυτής της επικαιροποίησης θα πρέπει υποχρεωτικά, μέχρι τις 19-02-2016, να προσκομίσουν στο Ειρηνοδικείο της αίτησης τα προβλεπόμενα από την σχετική ΚΥΑ δικαιολογητικά Σε περίπτωση παράλειψης μετά την ημερομηνία αυτή οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονται.
Η υποχρέωση επικαιροποίησης αφορά και τις αιτήσεις στις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή. Δεν πρέπει να συγχέεται η συζήτηση του αιτήματος προστασίας με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων με την συζήτηση της αιτήσεως.
Παρακαλούνται οι δανειολήπτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Φορέα  της ένταξης στο Ν.Κατσέλη (Ένωση Καταναλωτών ή Δικηγόρο)
 Υπενθυμίζουμε  σε κάθε μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ότι δεν χρειάζεται  χρηματική δαπάνη, εάν τα εν λόγω δικαιολογητικά προσκομισθούν  από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στην Γραμματεία του Ειρηνοδικείου.
 Απαιτούμενα δικαιολογητικά
α)αντίγραφο του δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
β)πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ)δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015
δ)εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015
ε)τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) του έτους 2015 (και 2016)
στ)τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015
ζ)βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015 από 19/8/2015 και έπειτα.
η)υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας  και μεταβιβάσεων
θ)λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη. Σε περίπτωση εγγάμου αιτούντος, τα παραπάνω έγγραφα προσκομίζονται και για τον/την σύζυγο, όπως επίσης και σε περίπτωση ανήλικων τέκνων με περιουσία.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Προσωρινή Διαταγή, σε ξενοδοχουπάλληλο ,με σημαντική ακίνητη περιουσία"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ  14-01-2016

 Η  Ειρηνοδίκης Ηρακλείου  ,χορήγησε σε εποχιακά εργαζόμενη   ξενοδοχοϋπάλληλο, οικογενειάρχη, έγγαμο, μητέρα τριών τέκνων, μία ιδιαιτέρως ευνοϊκή Προσωρινή Διαταγή, έως τον Ιούνιο του έτους 2023, ημερομηνία κυρίας δικασίμου της αίτησης(αρ.αιτ. 299/2015),σώζοντας όλα της, τα περιουσιακά στοιχεία.Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε μία Τράπεζα με το ποσό των 87.313,67 ευρώ.
 Εισόδημα της ίδιας : 795,14 ευρώ ,μισθός από την εργασία της ,για τρεις μήνες ετησίως. Ουσίας δηλώνει προστατευόμενο μέλος του συζύγου της ,ο οποίος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Περιουσιακά στοιχεία:
  1)Διαμέρισμα 100,00τ.μ επί οικοπέδου 217,00  με συν 33,33  2)Κτίσμα  196,00 τ.μ  (δύο διαμερίσματα)επί οικοπέδου 363,00 τ.μ
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια   πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της, καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων της λόγω απώλειας εργασιών,
1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής.
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ προσωρινά μέχρι την επανασυζήτηση της αίτησης της , σε ένα έτος,
έως  13-6-2016 την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της η δανειολήπτρια ,
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς την πιστώτρια  της  αιτούσας ,το ποσό των 100 ευρώ ,αρχής γενομένης από 1-11-2015  έως τον Ιούνιο του έτους 2023( έκδοση οριστικής )απόφαση επί της αιτήσεως της.
Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Προσωρινή Διαταγή , για συμβασιούχο δημοτικό υπάλληλο "


 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  13-01-2016

   Ένταξη στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη, και Προσωρινή Διαταγή,   από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης,   για  59χρονο  δανειολήπτη, πρώην οικοδόμο ,νυν συμβασιούχο δημοτικό υπάλληλο,με συνολικό χρέος 24.219,87 ευρώ , σε  δυο Τράπεζες .

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , πρόκειται για δανειολήπτη ,  έγγαμο με ένα τέκνο ενήλικο ,  το οποίο  ζει σε δική του οικογένεια ,δεν τον βαρύνει οικονομικά.
Εισόδημα της οικογένειας : 650 ευρώ ,μηνιαίως από τον μισθό του και 405,00 ευρώ , από την  σύνταξη της συζύγου 405,00 ευρώ ,από τον Ο.Γ.Α
Περιουσιακά στοιχεία:
1)Μονοκατοικία 40,00τ.μ ισόγειο και 40,00 τ.μ  πρώτος όροφος  2)Οικόπεδο 90,00 τ.μ 3)αγροτεμάχια 4.000  τ.μ, με  40 ρίζες ελιές.
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης  πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του , στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του , καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του
1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του ο δανειολήπτης , έως την έκδοση οριστικής απόφαση επί της αιτήσεως του .
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς τις πιστώτριες του  αιτούντος ,το ποσό των 120 ευρώ ,για χρονικό διάστημα 36 μηνών ,'ητοι από 1-1-2016 έως 31-12-2018
Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ η 19-02-2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ η 19-02-2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Επικαιροποίηση των παλαιών φακέλων
Σ'υμφωνα με τον ισχύοντα νόμο , προβλέπεται η υποχρέωση επικαιροποίησης όλων ανεξαιρέτως των φακέλων για όλους τους δανειολήπτες που κατέθεσαν την αίτηση τους στο Ειρηνοδικείο πριν τις 19-08-2015 εφόσον αυτές, οι αιτήσεις, δεν έχουν συζητηθεί ακόμα.
Στα πλαίσια αυτής της επικαιροποίησης θα πρέπει υποχρεωτικά, μέχρι τις 19-02-2016, να προσκομίσουν στο Ειρηνοδικείο της αίτησης τα προβλεπόμενα από την σχετική ΚΥΑ δικαιολογητικά Σε περίπτωση παράλειψης μετά την ημερομηνία αυτή οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονται.
Η υποχρέωση επικαιροποίησης αφορά και τις αιτήσεις στις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή. Δεν πρέπει να συγχέεται η συζήτηση του αιτήματος προστασίας με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων με την συζήτηση της αιτήσεως.
Παρακαλούνται οι δανειολήπτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Φορέα (Ένωση Καταναλωτών ή Διγηγόρο) της ενταξης στο Ν.Κατσέλη

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Νικηφόρα η υπ.αριθ.47/2015 απόφαση ,για εποχικό υπάλληλο"

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  12/01 /2016


Τελεσίδικη , η υπαρ.47/2015 απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Σητείας, για  εποχικό υπάλληλο ,  κάτοικο Δήμου Σητείας,
όπου βάσει αυτής, σώζονται όλα τα περιουσιακά  του στοιχεία, (μοναδική κατοικία, οικόπεδο, αρκετα  αγροτεμάχια με ελιές και αμπέλι , Ι.Χ και βάρκα)
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  ο εν λόγω δανειολήπτης  είναι  μέλος της ,από το  έτος 2012 ,όπου  απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας  την συνδρομή της ,για την ένταξη του στον ν. Κατσέλη ,προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά,  πρόκειται για έγγαμο δανειολήπτη μα σύζυγο άνεργη και πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων , ο οποίος βρέθηκε  σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, συνολικό ποσό χρέους 71.292,80  ευρώ , σε μία πιστώτρια Τράπεζα , αλλά σε δύο δανειακές συμβάσεις , λόγω μείωσης των εισοδημάτων του.
Εισοδήματα  που   διαθέτει :  Συνολικά, 960 ευρώ , από τον  μηνιαίο μισθό του.Ακόμα διαθέτει ετήσιο γεωργικό εισόδημα, συνολικού ύψους 720 ευρώ και επί πλέον λαμβάνει ετησίως 3.100 ευρώ ,από αγροτική επιδότηση.Η σύζυγος τυγχάνει άνεργη, χωρίς επίδομα ανεργίας.
 Περιουσιακά στοιχεία που ο οφειλέτης  διαθέτει  : α)Μία οικοδομή  123,61 τ.μ β) Οικόπεδο 300,85 τ.μ γ) περίπου 20 στρέμματα  αγροτεμάχια  με ελιές και αμπέλι  δ)Ι.Χ. ε)βάρκα
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο της Σητείας  , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε η πληρεξούσια  δικηγόρος του αιτούντος ,τα οποία  έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο της Ιεράπετρας, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις της  πιστώτριας   Τράπεζας, περί αοριστίας, περί δόλιας περιέλευσης του αιτούντος σε αδυναμία πληρωμών,, τον ισχυρισμό ότι η αίτηση ασκείται καταχρηστικά κ.λ.π Επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.47/15 απόφαση , όπου ορίζεται:  
  α)Δέχεται   την αίτηση 
β)Ρυθμίζει τα χρέη  του αιτούντος  ,  με  τον ορισμό μηνιαίων καταβολών 80 ευρώ, προς την πιστώτρια του, επί μια πενταετία
 γ)Χορηγεί "περίοδο χάριτος " πενταετία 
ε)Επιβάλλει , στον αιτούντα , μετά την πάροδο της πενταετίας, για την διάσωση της κατοικίας του,  την καταβολή μηνιαίας δόσης , 231,72 ευρώ , για 18 χρόνια, σε  216  ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
ζ)Απαλλάσσει τον οφειλέτη  του υπολοίπου του ποσού του χρέους  των 16.441,28 ευρώ. αφού τηρηθούν τα οριζόμενα .
 Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ,τονίζουμε  ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά  1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Και ακόμα διαβεβαιούμε τους δανειολήπτες ότι , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη αλλά και του ν.Δένδια για τους επαγγελματίες. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες ,είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Προσωρινή Διαταγή , για ελεύθερο επαγγελματία (κατασκευή επίπλων) "


 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  11-01-2016

  Προσωρινή Διαταγή, και ένταξη στις ευνοικές διατάξεις του ν.Κατσέλη,  από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης,   για  58χρονο  δανειολήπτη, πρώην επιπλοποιό, με συνολικό χρέος 293.284,45  ευρώ , σε  έξι Τράπεζες .
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , πρόκειται για πρώην ελεύθερο επαγγελματία,  έγγαμο με ένα τέκνο, ο οποίος σήμερα εργάζεται σε αγροτικές εργασίες περιστασιακά.
Εισόδημα: 600 ευρώ ,μηνιαίως.
Περιουσιακά στοιχεία:
1)Διαμέρισμα 74,38 τ.μ  κατά  50%  κυριότητας 2)Οικόπεδο 671,56 3)αγροτεμάχιο 1500 τ.μ
Το Ειρηνοδικείο  Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης  πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του , καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του και  παρά την ένσταση που πρότεινε η πληρεξούσια δικηγόρος της Τράπεζας,περί ανειλικρίνειας των εισοδημάτων του αιτούντος.
1)ΔΈΧΕΤΑΙ την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής
2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση του ο δανειολήπτης , έως την έκδοση οριστικής απόφαση επί της αιτήσεως του .
3)
ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς τις πιστώτριες του  αιτούντος
Α)Για  χρονικό διάστημα 36 μηνών συνολικό ποσό καταβολής 150 ευρώ μηνιαίως 
Β)Μετά την πάροδο των 36 μηνών, και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνολικό ποσό καταβολής 300 ευρώ μηνιαίως , για την Τράπεζα που έχει εγγράψει προσημείωση υποθήκης.
 Τέλος, η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

  
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Συνταξιούχος Πολεμικής Αεροπορίας, "κούρεψε" το χρέος του, κατά 72% "

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  8/1 /2016



   Χαρά, έδωσε σε ζευγάρι υπερηλίκων, υπερχρεωμένων , από  τα Χανιά, η υπαρ.640 /2015 απόφαση,του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου βάσει αυτής,  ορίζονται  "μηδενικές " μηνιαίες  καταβολές, για την  σύζυγο, παρότι διαθέτει σπίτι , κυριότητας 50% ,  για δεν το σύζυγο  συνταξιούχο της Πολεμικής Αεροπορίας " κούρεψε" το χρέος  των  199.960,50 ευρώ, συνολικά κατά 72%. δηλ. "κούρεψε" το ποσό των 144.701,50 ευρώ ,καλούμενος να πληρώσει  ΜΟΝΟ 55.259,00 ευρώ.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  η οικογένεια των δανειοληπτών είναι   μέλη της , από το  έτος 2013 ,απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας  την συνδρομή της ,για την ένταξη της ,στις ευνοϊκές διατάξεις του  ν. Κατσέλη, προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά,  πρόκειται για οικογένεια , με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της,  λόγω μείωσης των εισοδημάτων της σύνταξης του συζύγου ,( βάσει μνημονικών νόμων και ρυθμίσεων),καθώς η σύζυγος δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενη.
Χρέος προς τις Τράπεζες :Ο σύζυγος 124.873,61 ευρώ η σύζυγος 75.086,89 ευρώ.Συνολικό χρέος  199.960,50 ευρώ
Εισοδήματα  που  η οικογένεια διαθέτει :  Συνολικά, 1.227,56 ευρώ , μηνιαίο  οικογενειακό εισόδημα , από την σύνταξη του συζύγου, κανένα άλλο εισόδημα δεν διαθέτουν .
Η σύζυγος τυγχάνει  χωρίς εργασία και χωρίς εισόδημα.Το μηνιαίο βιοτικό κόστος της οικογένειας , ανέρχεται στο ποσό των  900 ευρώ.
 Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει  η οικογένεια : κατοικία 84 τ.μ , συγκυριότητα κατά 50% ,έκαστος  των συζύγων και οικόπεδο 1.001 τ.μ, ομοίως.
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο  Χανίων , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια  δικηγόρος της οικογένειας, τα οποία  έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο των Χανίων, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις των δύο πιστωτριών Τραπεζών, επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.640/15 απόφαση , όπου ορίζεται:  
  α)Δέχεται ,  την αίτηση του ηλικιωμένου ζευγαριού, ηλικίας 82 ετών, ο σύζυγος και 73 η σύζυγος.
β)Ρυθμίζει ,τα χρέη της  δανειολήπτριας ,  (συνοφειλέτρια στεγαστικού δανείου,συνολικού  ποσού, 75.086,89 )με  τον ορισμό   "μηδενικών" μηνιαίων καταβολών, λόγω παντελούς ,έλλειψης εισοδήματος.
 γ)Ρυθμίζει, τα χρέη του δανειολήπτη  συζύγου,προς τις πιστώτριες Τράπεζες, για  δύο έτη και 7 μήνες,μηνιαία δόση, ποσού 300 ευρώ.
δ)Εξαιρεί, από την εκποίηση την κύρια κατοικία, για το ηλικιωμένο ζευγάρι .
ε)Χορηγεί, περίοδο "χάριτος" δύο έτη και 7 μήνες
ζ)Επιβάλλει , στους  αιτούντες ,για την διάσωση της κατοικίας,  την καταβολή μηνιαίας δόσης  382,99 ευρώ , για 10 χρόνια, σε  120 ισόποσες μηνιαίες  δόσεις. 
 Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί ευκαιρία  της λήξεως, κάποιων διατάξεων του  ν. Κατσέλη (31-12-2015,) καλεί τους δανειολήπτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους,  να  φροντίσουν την ρύθμιση αυτών,τονίζοντας  ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά  1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Και ακόμα διαβεβαιούμε τους δανειολήπτες ότι , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σε Τράκαραν ; Στο έλεος του Θεού και της μοίρας σου από τις Ασφαλιστικές.!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-1-2016

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βιώνοντας την αδιαφορία της πολιτείας και διαπιστώνοντας αυαίσθητα σημεία που αφήνουν ακάλυπτο τον καταναλωτή ,τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί με Υπόμνημά της, αρμοδίως.
Διότι δεν γίνεται να σε τρακέρνουν στα καλά καθούμενα , με ότι αυτό συνεπάγεται για σένα, ψυχική καταπόνηση , υλικές ζημιές στο αμάξι μου, να έχεις πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, να δέχεται φιλικόν διακανονισμό, να περιμένεις πάνω από 48 άωρο τον εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής να πιστοποιήσει τις ζημιές, να μένεις στο περίμενε της έγκρισης, να περιμένεις 20 ημέρες στην αποκατάσταση της ζημιάς,και να σου ΧΡΕΏΝΟΥΝ σε σένα προσωπικά την ζημιά, παρακρατώντας το όχημα σου στο συνεργείο και μη παραδίδοντας το εάν δεν καταβάλλεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εσύ τα χρήματα.
Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια; Οι ασφαλιστικές εταιρείες τι ρόλο παίζουν;
Ο καταναλωτής θύμα αυτοκινητικού τρακαρίσματος, οφείλει και πρέπει να έχει συνεχώς το όχημά του ,κάτω από την ομπρέλα Ασφαλιστικής Κάλυψης, ουσίας την έχει; Η Πολτεία "κυνηγά" τα ανασφάλιστα οχήματα, με αυστηρά πρόστιμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν άσυλο από την πολιτεία;
Κύριοι , ασφαλιστές (διαμεσολαβητές) ο ρόλος σας είναι να αποκτάτε πελάτη, για να πληρώνει εισφορές; Ρόλο δεν έχετε στην εφαρμογή των όρων της σύμβασης για την Προστασία του πελάτη σας καταναλωτή; Γιατί αφήνεται χωρίς προστασία , με όλο το περιεχόμενο της λέξεως τον καταναλωτή που σας εμπιστεύτηκε;
Είναι δυνατόν ,στην εποχή των Καπιταλ κοντρολ, να αφήνετε τον καταναλωτή να πληρώνει ο ίδιος , απευθείας τα συνεργεία, για να πάρει το αυτοκίνητο του;
Επειδή ,οι νόμοι της πολιτείας , οφείλουν να στηρίζουν την ισορροπία στην κοινωνία ,και εμείς ως Ένωση αυτό υποστηρίζουμε, ότι το κενό της αδιαφορίας των ασφαλιστικών Εταιρειών ,θα πρέπει να καλυφθεί για το συμφέρον του καταναλωτή, για να μην αισθάνεται ότι ενώ είναι νομικά υποχρεωμένος να ασφαλίζει το αυτοκίνητο, να μη νοιώθει αυτήν την αδιαφορία των ασφαλιστικών εταιρειών και να περνά στην ΜΗ ΑΣΦΆΛΙΣΗ με ότι αυτό συνεπάγεται, για την πολιτεία και κοινωνία

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Δικαστικοί Επιμελητές : Οι νέες αμοιβές τους απο 1/1/2016

Με το ΦΕΚ Β ' 2346 - 30/10/2015 καθορίζονται οι νέες αμοιβές των Δικαστικών Επιμελητών :

Α. ΕΠΙΔΟΣΗ


1. Για κάθε μία επίδοση δικογράφου ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης σε:

• τριάντα πέντε ευρώ (35,00 €) από 0 έως 10 χλμ. (Α΄ Ζώνη)
• πενήντα πέντε ευρώ (55,00 €) από 11 έως 30 χλμ. (Β΄ Ζώνη)
• εβδομήντα τρία ευρώ (73,00 €) από 31 έως 60 χλμ. (Γ΄ Ζώνη)
• ενενήντα πέντε ευρώ (95,00 €) από 61 και άνω χλμ. (Δ΄ Ζώνη).

Σε περίπτωση επίδοσης έξω από τον νομό που έχει την έδρα του ο δικαστικός επιμελητής ή η αστική εταιρεία των επιμελητών η αμοιβή της Δ΄ Ζώνης διπλασιάζεται.
Για επίδοση σε νησί ή σε διαφορετικό νησί από εκείνο στο οποίο διατηρεί το γραφείο του ο δικαστικός επιμελητής, ή έχει την έδρα της η αστική εταιρεία δικαστικών επιμελητών, η αμοιβή του είναι αυτή της Δ΄ Ζώνης, υπολογιζόμενων και των πάσης φύσεως εξόδων.
2. Στις πιο πάνω περιπτώσεις η χιλιομετρική απόσταση υπολογίζεται από την έδρα του Πρωτοδικείου στην περιφέρεια του οποίου είναι διορισμένος και διατηρεί το γραφείο του ο δικαστικός επιμελητής ή είναι η έδρα της αστικής εταιρείας των δικαστικών επιμελητών.
3. Η αμοιβή του μάρτυρα που συμμετέχει στη θυροκόλληση κάθε εγγράφου υπολογίζεται στα δέκα ευρώ (10,00 €).
4. Σε περίπτωση που η επίδοση ματαιωθεί από λόγο ανεξάρτητο από τη θέληση του δικαστικού επιμελητή, λαμβάνει αυτός το 75% του ποσού της πιο πάνω αμοιβής.
5. Η αμοιβή για την επίδοση με ηλεκτρονικά μέσα σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 122 του Κ.Πολ.Δ. καθορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25,00 €).

Β. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

1. Για την ενέργεια αναγκαστικής ή συντηρητικής κατάσχεσης σε εξακόσια εξήντα ευρώ (660,00 €).
2. Αν με την ίδια έκθεση κατάσχεσης κατάσχονται περισσότερα από ένα ακίνητα, πλοία ή αεροσκάφη, ο δικαστικός επιμελητής λαμβάνει χωριστή αμοιβή για κάθε ένα από αυτά και συγκεκριμένα:
• από το δεύτερο μέχρι και το τρίτο ακίνητο, ολόκληρη την πιο πάνω αμοιβή
• από το τέταρτο έως και το δέκατο ακίνητο, το 1/2 της πιο πάνω αμοιβής
• από το ενδέκατο ακίνητο και άνω. το 1/3 της πιο πάνω αμοιβής.

Γ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Για τη σύνταξη κάθε αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης αρχικού ή επαναληπτικού πλειστηριασμού ήαναπλειστηριασμού σε τετρακόσια ευρώ (400,00 €).
Αν το απόσπασμα κατασχετήριας έκθεσης αφορά διενέργεια πλειστηριασμού δικαστικής διανομής κατά το άρθρο 484 του Κ.Πολ.Δ. και στην περίπτωση του άρθρου 1021 του ίδιου Κώδικα ή με άλλη διάταξη νόμου καθορίζεται η ίδια πιο πάνω αμοιβή.

Δ. ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Ι. Γενικά
α) Αν το αντικείμενο της εκτέλεσης δεν αφορά κατάσχεση αλλά αφαίρεση, αποβολή, εγκατάσταση, μεσεγγύηση, προσωπική κράτηση, απογραφή κινητών, διαπιστωτική έκθεση ή όποια άλλη πράξη εκτέλεσης, για την ενέργεια καθεμιάς από αυτές η αμοιβή του δικαστικού επιμελητή καθορίζεται σε τριακόσια ευρώ (300,00 €) και
προσαυξάνεται ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται στην απασχόληση του δικαστικού επιμελητή μετά από συμφωνία με τον εντολέα του.
β) Όταν πρόκειται για περιγραφή και εκτίμηση στις περιπτώσεις των άρθρων 484 και 1021 του Κ.Πολ.Δ. ή άλλης διάταξης νόμου, η αμοιβή του δικαστικού επιμελητή καθορίζεται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του Β Κεφαλαίου για την κατάσχεση.
γ) Όταν η εκτελούμενη απόφαση με προσωπική κράτηση αφορά χρηματική ικανοποίηση, καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του Β Κεφαλαίου και προσαυξάνεται ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται και την απασχόληση του δικαστικού επιμελητή, μετά από συμφωνία με τον εντολέα του.
II. Δικαιώματα μαρτύρων
Τα δικαιώματα μαρτύρων που προσλαμβάνει ο δικαστικός επιμελητής και συμμετέχουν σε πράξη εκτέλεσης, υπολογίζονται για κάθε έναν στα πενήντα ευρώ (50,00 €).
III. Ματαίωση εκτέλεσης
Ο δικαστικός επιμελητής, πριν την έναρξη της εκτέλεσης είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από εκείνον κατά του οποίου στρέφεται αυτή, οικειοθελή συμμόρφωση προς τα
διατασσόμενα από τον εκτελούμενο τίτλο και τη σχετική επιταγή. Στην περίπτωση αυτή καθώς καν σε κάθε περίπτωση που υποχρεωθεί να αποχωρήσει λόγω ματαίωσης
της εκτέλεσης πριν την έναρξη της, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση του, ο δικαστικός επιμελητής δικαιούται το μισό των πιο πάνω αμοιβών του.
Εάν όμως έχει ήδη αρχίσει η εκτέλεση και διακοπεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση του δικαστικού επιμελητή, που αναγράφονται στη σχετική έκθεση του,
τότε δικαιούται ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.

Ε. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

α) Για έρευνα στα βιβλία μεταγραφών, υποθηκών, κατασχέσεων και διεκδικήσεων, για διαπίστωση της περιουσιακής κατάστασης εκείνου κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση, δικαιούται ο δικαστικός επιμελητής ως αμοιβή τριάντα ευρώ (30,00 €) και επιπλέον το ποσό της παραγράφου 1 του Α Κεφαλαίου (κατά περίπτωση).
Την ίδια αμοιβή δικαιούται και για την έρευνα μητρώων αεροσκαφών, αυτοκινήτων, νηολογίων, ναυτικών υποθηκολογίων και λοιπών δημοσίων βιβλίων για δια−
πίστωση της περιουσιακής κατάστασης εκείνου κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση.
β) Αν η πράξη εκτέλεσης ή άλλη πράξη διαρκέσει περισσότερο από μια ημέρα, τότε για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης, ο μεν δικαστικός επιμελητής δικαιούται εξήντα ευρώ (60,00 €), ο δε μάρτυρας τριάντα ευρώ (30,00 €).
γ) Αν η επίδοση ή η εκτέλεση γίνεται νύχτα ή Κυριακή ή άλλη κατά νόμο εξαιρετέα ημέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 125 και 929 παρ. 3 του Κ.Πολ.Δ. ή
άλλης διάταξης νόμου, η αμοιβή του δικαστικού επιμελητή καθώς και των προσώπων που συμμετέχουν στις πράξεις προσαυξάνεται κατά 75%.
δ) Για κάθε φύλλο αντιγράφου έκθεσης από το αρχείο που εκδίδει ο δικαστικός επιμελητής δικαιούται πέντε ευρώ (5,00 €).
ε) Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο δικαστικός επιμελητής αντιμετωπίζει δυσχέρειες στις επιδόσεις ή εκτελέσεις καθώς και στις λοιπές πράξεις, η αμοιβή του
μπορεί, μετά από έγγραφη συμφωνία με τον εντολέα του, να είναι μεγαλύτερη από την καθοριζόμενη σύμφωνα με τα ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση η επιπλέον αυτή
αμοιβή δεν βαρύνει αυτόν στον οποίο γίνεται η επίδοση ή κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση.
στ) Για την παραλαβή πιστοποιητικού βαρών ή άλλων αναγκαίων για την πρόοδο της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης εγγράφων, καθώς και για την κατάθεση
αντιγράφου έκθεσης επίδοσης διαταγής πληρωμής, σύμφωνα με το άρθρο 630Α του Κ.Πολ.Δ., ο δικαστικός επιμελητής δικαιούται αμοιβή ίση με αυτή της επίδοσης.
Οι ανωτέρω αμοιβές προεισπράττονται και το ποσό της κάθε πράξης αναφέρεται με ποινή ακυρότητας στην πρώτη σελίδα της κάθε έκθεσης σε ευκρινές και διακριτό πλαίσιο.
Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις στις οποίες ο εντολέας υπάγεται στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Ν.δ/μα 356/
1974) όπως ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1.1.2016.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2015



ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Άρθρο 1 Η φύση της δικηγορίας 1. Ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός. Το λειτούργημά του αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου. 2. Περιεχόμενο του λειτουργήματος είναι η εκπροσώπηση και υπεράσπιση του εντολέα του σε κάθε δικαστήριο, αρχή ή υπηρεσία ή εξωδικαστικό θεσμό, η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων, όπως επίσης και η συμμετοχή του σε θεσμοθετημένα όργανα ελληνικά ή διεθνή.


Ε.Π.Κ.Κρήτης :" Με 100 ευρώ/μήνα ,δανειολήπτρια ,εργαζόμενη σε αγροτικές εργασίες, έσωσε το σπίτι της "

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  4/1 /2016



   Θετική είναι , η υπαρ.627 /215 απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, για υπερχρεωμένο νοικοκυριό, με τρία ενήλικα τέκνα, όπου βάσει αυτής,  ορίζονται  μηνιαίες  καταβολές των 100 ευρώ , για πέντε χρόνια, ρυθμίζοντας το χρέος του νοικοκυριού, σώζοντας και το σπίτι τους , οικόπεδο και αγροτεμάχιο με ελιές.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου  η σύζυγος  είναι  δανειολήπτρια και  μέλος  της , από το  έτος 2012 ,απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας  την συνδρομή της ,για την ένταξη της στις ευνοϊκές διατάξεις του  ν. Κατσέλη, προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά,  πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια , με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της,  λόγω μείωσης των εισοδημάτων της και συγκυρίας, με συνολικό ποσό χρέους, 18.222,95 ευρώ , σε μία  πιστώτρια Τράπεζα..
Εισοδήματα  που  η οικογένεια διαθέτει :  Συνολικά, 550 ευρώ , μηνιαίο  οικογενειακό εισόδημα  .
Ο σύζυγος τυγχάνει  χωρίς εργασία και χωρίς εισόδημα.Το μηνιαίο κόστος της οικογένειας , ανέρχεται στα 450 ευρώ,  με 100 ευρώ διαθέσιμο, για την δανειακή δόση, στην Τράπεζα.
 Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει  η οικογένεια : α)κατοικία 131,17 τ.μ, κυριότητα της  και οικόπεδο 227,18τ.μ  β)Αγροτεμάχιο  1000 τ.μ με ελιές.
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο  Χανίων , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια  δικηγόρος της αιτούσας, τα οποία  έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο των Χανίων, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις της πιστώτριας   Τράπεζας .Επί αυτών ,εξέδωσε  την υπαρ.627/15 απόφαση , όπου ορίζεται:  
  α)Δέχεται   την αίτηση 
β)Ρυθμίζει τα χρέη   της δανειολήπτριας ,  με  τον ορισμό   μηνιαίων καταβολών, ποσού 100 ευρώ, ατόκως ,για πέντε χρόνια.
γ)Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία, 
 δ)Χορηγεί "περίοδο χάριτος " πενταετία 
ε)Επιβάλλει , στην σύζυγο,για την διάσωση της κατοικίας,  την καταβολή μηνιαίας δόσης , 94,44 ευρώ , για 10 χρόνια, σε  60  ισόποσες μηνιαίες . 
Σημαντικό!!! Παρέχει τη δυνατότητα  στην αιτούσα, στην περίπτωση που η πιστώτρια τράπεζα, αρνηθεί την καταβολή των οριζομένων δόσεων ,δια της παρούσας  απόφασης , να καταθέσει αυτή το αντίστοιχο ποσό, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί ευκαιρία  της λήξεως, κάποιων διατάξεων του  ν. Κατσέλη (31-12-2015,) καλεί τους δανειολήπτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους, τονίζουμε  ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά  1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
 Και ακόμα διαβεβαιούμε τους δανειολήπτες ότι , η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , και το νέος έτος, θα  είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών , για ενημέρωση και συμβουλευτική αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη. Επομένως καλούμε τους δανειολήπτες είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες ,στην Δ/νση:α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ β)Λακέρδας 11 Ιεράπετρα να επικοινωνήσουν μαζί μας σταΤηλ.Φαξ : 2821092306  Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 Ιωάννα Μελάκη