Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μόνο με πολιτική απόφαση, το "ξεμπλοκάρισμα" των χιλιάδων δανειοληπτών ,Ελβετικού Φράγκου.


νόμισμα δανικά
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-9-2016

Μόνο με πολιτική απόφαση, το "ξεμπλοκάρισμα" των χιλιάδων δανειοληπτών ,Ελβετικού Φράγκου.
Ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητούμε άμεσα από την πολιτεία, πολιτική απόφαση, για τους  δανειολήπτες που είναι εγκλωβισμένοι στο νόμισμα Ελβετικού Φράγκου και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, μετά την υπαρ.334/2016 νικηφόρα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αναφέρει 'οτι "Οι τράπεζες θα πρέπει να δέχονται τόσο την εξόφληση μηνιαίων δόσεων ,όσο και τη μερική ή ολική αποπληρωμή των δανείων, με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης και όχι την τρέχουσα "
Μεγάλη αδικία νοιώθουν σήμερα οι 70.000 δανειολήπτες ελβετικού Φράγκου, οι οποίοι παρότι μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει το 50% του δανείου τους ,νοιώθουν "καπέλωμα" κατά 57% πάνω στο χρέος τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ,περίπου 70.000 ελληνικά νοικοκυριά την περίοδο 2006-2008 έλαβαν στεγαστικά δάνεια με ρήτρα chf. Τότε το ύψος αυτών των δανείων ήταν περί τα 7 δισ. ευρώ.
Με την υπαρ.334/2016 νικηφόρα απόφασή του , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ορίζει ότι:
• Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δέχεται τις μηνιαίες πληρωμές δόσεων με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά την εκταμίευση του δανείου.
• Απαγορεύει στην τράπεζα να καταγγείλει τις συμβάσεις των δανείων εάν οι δανειολήπτες καταβάλουν τα ποσά των τοκοχρεολυτικών δόσεων σε ελβετικό φράγκο με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά την εκταμίευση του δανείου.
• Την υποχρεώνει να δέχεται μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου σε ελβετικά φράγκα με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης.
• Υποχρεώνει την εναγόμενη να προβεί στον συνυπολογισμό όλων των χρεώσεων ήτοι τόκων δόσεων αλλά και καταβολών εκ μέρους των δανειοληπτών που έχουν γίνει κατόπιν μετατροπής ελβετικού σε ευρώ με βάση την ισοτιμία ευρώ ελβετικού κατά τον χρόνο εκταμίευσης του καθενός δανείου, ειδάλλως με βάση το ποσό των ευρώ που εκταμιεύτηκε και το συμβατικό επιτόκιο.
• Την υποχρεώνει να δέχεται μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου σε ελβετικά φράγκα με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης.
• Υποχρεώνει την εναγόμενη να προβεί στον συνυπολογισμό όλων των χρεώσεων ήτοι τόκων δόσεων αλλά και καταβολών εκ μέρους των δανειοληπτών που έχουν γίνει κατόπιν μετατροπής ελβετικού σε ευρώ με βάση την ισοτιμία ευρώ ελβετικού κατά τον χρόνο εκταμίευσης του καθενός δανείου, ειδάλλως με βάση το ποσό των ευρώ που εκταμιεύτηκε και το συμβατικό επιτόκιο.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά αρνητικά σημεία της όλης υπόθεσης Ελβετικού Φράγκου.
1) οι δανειολήπτες να διαπιστώνουν -ακόμα και όσοι πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους- ότι το υπόλοιπο του δανείου τους αυξάνεται αντί να μειώνεται
2)οι δανειολήπτες σε εποχή κρίσης, που τα εισοδήματα τους , έχουν μειωθεί , να μη μπορούν να ανταποκριθούν
3)οι δανειολήπτες να μη μπορούν να ενταχθούν στο ν.3869/2010, καθώς οφείλουν να κάνουν αποδεκτή την οφειλή που τους βεβαιώνεται.
4)οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, καθώς τα περισσότερα δάνεια ,υπήρξαν στεγαστικά.
5)Μεγάλος αριθμός δανειοληπτών βρίσκονται σε ψυχολογική υποστήριξη, λόγω στρες, διαφόρων φοβιών
Έπειτα από τα παραπάνω, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί δημόσια τους πολιτικούς φορείς , βουλευτές και Κυβέρνηση να μεριμνήσουν ώστε να βρεθεί η λύση για χιλιάδες δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου.


Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Κομισιόν σφίγγει τον κλοιό γύρω από την VW

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για  την VW
Παρότι το VW Group σε συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το σκάνδαλο dieselgate στην Ευρώπη, τα πράγματα δεν βαίνουν όπως τα είχαν σχεδιάσει.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον γερμανικό κολοσσό, προκειμένου να εξασφαλίσει αποζημιώσεις για τους καταναλωτές που έπεσαν «θύματα» του dieselgate στην Ευρώπη, όπως ακριβώς συνέβη στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια για ζητήματα καταναλωτών Ευρωπαία Επίτροπος, Vera Jurova, η VW παραβίασε τους κανόνες που διέπουν το καταναλωτικό δίκαιο σε 20 χώρες της Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, το σκάνδαλο με τις παραποιήσεις στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, συνιστά παράβαση των οδηγιών περί πώλησης και παροχών εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, η Επίτροπος ανέφερε πως θα επικοινωνήσουν με τον όμιλο VW, ώστε να συμβουλευτούν την ισχύουσα νομοθεσία και να πράξουν αναλόγως.
Η γερμανική εταιρεία δέχεται αφόρητες πιέσεις από κάθε πλευρά και ειδικότερα από ενώσεις καταναλωτών και την Επίτροπο Βιομηχανίας της Ε.Ε., Elzbieta Bienkowska, καθώς αν και δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους 475.000 αμερικανούς πελάτες, αρνείται να κάνει το ίδιο με τους ευρωπαίους.
Το θέμα του σκανδάλου φαίνεται πως έχει πολλά επεισόδια ακόμα και η VW δεν θα τη γλυτώσει τόσο εύκολα όσο ήλπιζε. Στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις αιτιάσεις περί παραβίασης καταναλωτικού δικαίου σε 20 χώρες, καταλήγοντας πως «βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις Βρυξέλλες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (αφορα μόνο πραγματικά μέλη)
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι ,ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ το Οικονομικό έτος 2016 .Ένεκα τούτου υπενθυμίζουμε για την τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής των 25 ευρώ.Όπως γνωρίζετε το μοναδικό έσοδο της Έ.Π.Κ.Κρήτης ,είναι η συνδρομή των μελών της και η βιοσιμότητα της,στηρίζεται σαυτήν .(Ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο , γραφική ύλη, κοινόχρηστα κ.λ.π)
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 8:00 - 14:00

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:"Μηδενικές καταβολές" για οικογένεια δανειοληπτών, με χρέος 581.423,19

     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  27-09-2016
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη

  Ειρηνοδικείο Χανίων : Πρωσ.Διαταγή  με "μηδενικές " καταβολές, για οικογένεια δανειοληπτών από την περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ο σύζυγος είναι αγρότης και η σύζυγος διατηρεί Μίνι Μάρκετ στην  περιοχή,   ένοιωσε  τα απανταχού χρέη της (τράπεζες , ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Ε , Δημόσιο, Ιδιώτες ) να τους δημιουργούν  οικονομική πίεση ,  για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας της ,με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή της, στο τροποποιημένο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) όλα τα χρέη τους.
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για δανειολήπτες , πιεσμένους από τα χρέη , οι οποίοι  δικαιώθηκαν από  το Ειρηνοδικείο των Χανίων , καθώς τους χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία προστατεύεται το σύνολο της περιουσίας τους, για ένα χρόνο και επανεξέταση της υπόθεσής τους, για συνολικό ποσό χρέους 581.423,19 ευρώ.
Οι εν λόγω δανειολήπτες ,πριν τη δραματική μεταβολή των συνθηκών της ζωής τους, από την ύφεση και την οικονομική κρίση της Χώρας, είχαν  αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις σε  δυο Τράπεζες , όμως η οικονομική  ζωή τους άλλαξε και σήμερα βρίσκονται με ακάλυπτες δικασμένες  επιταγές, με χρέος προς
(τράπεζες , ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Ε , Δημόσιο, Ιδιώτες στο συνολικό ποσό χρέους 581.423,19 ευρώ.
Οικογενειακά εισοδήματα

Το  εισόδημα της συζύγου,  41.000 ακαθάριστα και ζημιά 12.462 από την επιχείρηση (Μίνι Μάρκετ)
Το εισόδημα του συζύγου  ,σχεδόν τίποτα

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο  σύζυγος δανειολήπτης είναι

 1.Κατοικία , 150 τ.μ κυριότητας 50% με την σύζυγο, οικόπεδο 1000 τ.μ κυριότητας 50% με την σύζυγο και δύο αγροτεμάχια με ελιές
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η  σύζυγος δανειολήπτης είναι
 Κατοικία , 150 τ.μ κυριότητας 50% με τον σύζυγο, 
Άλλα ακίνητα: αποθήκη ,υπόγεια κτίσματα και αρκετά αγροτεμάχια με ελιές και ένα αγροτικό αυτοκίνητο.
 Το Ειρηνοδικείο Χανίων , τους  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά των   αιτούντων

 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των   οφειλετών 

,4)Ορίζει "μηδενικές καταβολές" για ένα έτος  και επανεξέταση της οικονομικής κατάστασης των οφειλετών.

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο των Χανίων, είναι  σημαντική , για την οικογένεια των δανειοληπτών, καθώς συμπεριέλαβε  τα απανταχού χρέη τους (τράπεζες , ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Ε , Δημόσιο, Ιδιώτες ),είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς  η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια , με ένα παιδί ανάπηρο, (80% αναπηρία) δέχτηκε την αίτηση, εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία και δίνοντας τους την ελπίδα της νομικής μέριμνας.
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
   Ιωάννα Μελάκη

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ, ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!


Φωτογραφία του χρήστη ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ. Οι Εικόνες στην αγορά (κλειστά καταστήματα, καταναλωτές με ελάχιστα χρήματα , σκυθρωπά πρόσωπα κ.λ.π) δεν θα πρέπει να μας στασιοποιούν,μέλημά μας θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και η διασφάλιση του δικαιώματος, στην κατανάλωση.
Καθημερινά, την Έ.Π.Κ.Κρήτης. επισκέπτονται πολίτες, με μηδαμινό εισόδημα (άνεργοι), ή ελάχιστο εισόδημα, πολίτες ,που έχει κατασχεθεί το σπίτι τους και θέλουν την βοήθεια μας (συμβουλευτική, νομική ) βασικά ψάχνουν ένα μαγικό χέρι , να τους απαλλάξει από την θλίψη , τον πόνο, την απόγνωση, τον φόβο.
Αυτοί οι συμπολίτες μας, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα, δεν έχουν δικαίωμα, στην κατανάλωση.Δεν έχουν ένα κεραμίδι ,να βάλλουν το κεφάλι τους.
Η ακρίβεια και οι υψηλές τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε συνδυασμό, με τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών, έχουν βάλει, σε κίνδυνο τη δυνατότητά τους να πληρώνουν και να έχουν πρόσβαση ,Χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που έχουν μπει σε ρυθμίσεις δόσεων , τις οποίες τις περισσότερες φορές ,δεν μπορούν να καλύψουν.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα αυτό , με συνεχείς δημοσιοποιήσεις για να βρεθούν λύσεις, αλλά αντί αυτού , δεχόμαστε νέες οικονομικές επιβολές, σε ένα συνεχή πόλεμο Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλο βάρος, στη διασφάλιση της πρόσβασης των καταναλωτών, στις καθολικές υπηρεσίες (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ταχυδρομικές υπηρεσίες, αστικές συγκοινωνίες, νερό). Όμως, ο αποκλεισμός μας, από τις καθολικές υπηρεσίες, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό. Έτσι, δίνουμε μάχες και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό, για να μπορούν όλοι οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τις αστικές μεταφορές κ.λπ. αλλά δεν φθάνει αυτό!!!
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΎΜΕ ΕΡΓΑΛΕΊΑ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ!!! ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΎΜΕ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΆΝΟ, ΜΟΝΌ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ξέφυγαν οι διαφημίσεις των προσφορών ,από τα Σούπερ -Μάρκετ -Συμβουλές στους καταναλωτές""














ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 22-09-2016


Μεγάλο βορβαδισμό  διαφημίσεων ,δέχονται τον τελευταίο καιρό οι καταναλωτές από μεγάλα σουπερμάρκετ και Ομίλους Σούπερ Μάρκετ ,με φυλλάδια και τηλεοπτικά σποτ, μη  "καθαρών " προσφορών , ως προς τις τιμές των προϊόντων, που είναι σε προσφορά, με αποτέλεσμα  όπως καταγγέλλουν οι καταναλωτές, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να νοιώθουν ότι τους εξαπατούν ,τους παραπλανούν και ζητούν την προστασία τους .

Ουσίας ,τι παρατηρούνται στα φυλλάδια και στα τηλεοπτικά σποτ, των προσφορών σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών:
Στα  προιοντα που προωθούν αναγράφουν,
- Μόνο το ποσοστό έκπτωσης (πχ. -50%), δίχως να αναφέρεται καμία τιμή (ούτε η αρχική, αλλά  ούτε και η τελική τιμή)
- Την τελική τιμή της προσφοράς, χωρίς να αναγράφεται η αρχική
- Την αρχική τιμή με μικρή γραμματοσειρά, ενώ αντιθέτως την τελική με πηχυαίους αριθμούς
- “Hχηρά" μηνύματα πχ. ΜΟΝΑΔΙΚΈΣ ΠΡΌΣΦΟΡΕΣ, SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΧΆΣΕΙΣ!, που δελεάζουν τον καταναλωτή χωρίς όμως να είναι εμφανής η προσφορά (αναγραφή τιμής πριν και μετά την προσφορά)
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η προσφορά δεν είναι εμφανής έτσι ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να διακρίνει το οικονομικό όφελος. Η παραπάνω πολιτική και πρακτική πολλών επιχειρήσεων σουπερμάρκετ, Όμιλοι σούπερ μάρκετ , είναι παραπλανητική, αθέμιτη και καταχρηστική.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ,ως προς τις προσφορές των προϊόντων :

- Υποχρεωτική αναγραφή τιμής πώλησης του  προϊόντος ,Π Ρ Ι Ν και Μ Ε Τ Α την προσφορά
- Αναφορά με οποιονδήποτε τρόπο ότι, το συγκεκριμένο προϊόν, πωλείται φθηνότερα.
- Αναγραφή  των παραπάνω τιμών πώλησης με ισομεγέθη, ευδιάκριτα και ευανάγνωστα γράμματα, με έμφαση στην τιμή πώλησης του προϊόντος ,που θα τονίζεται με γραμματοσειρά έντονης μορφής (Bold)
- Σε περίπτωση προσφοράς "1+1 δώρο" θα πρέπει υποχρεωτικά το εν λόγω  προϊόν ,να πωλείται και μεμονωμένα ,ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει τις δύο τιμές.
Παρατήρηση: Η τιμή του προϊόντος, πριν από την αναγγελία σε  "προσφορά"δεν πρέπει να έχει αυξηθεί, για τουλάχιστον δύο μήνες.
΄Επειτα από τα παραπάνω:
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά:
α) την προσοχή  στους καταναλωτές, όταν αγοράζουν είδη από Σούπερ Μάρκετ , σε τιμή προσφοράς και  τους  καλεί να καταγγείλουν οποιαδήποτε πρακτική παραπλάνησης, υποπέσει στην αντίληψή τους,  επικοινωνώντας  στο τηλ.1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. ή  μαζί της ,  στα τηλ.2821092306, 2821092666 και
β)την  αλλαγή πρακτικής και πολιτικής, από τις επιχειρήσεις των Σούπερ Μάρκετ, τονίζοντας ότι η παραπλάνηση του καταναλωτή , είναι αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από τον ισχύοντα  Ποινικό Κώδικα
  Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  θα  στείλει άμεσα, επιστολή -υπόμνημα προς τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή και θα ζητήσει την λήψη των αναγκαίων  μέτρων ,για την προστασία των καταναλωτών , από τέτοιες πρακτικές.

                                   Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                      Ιωάννα Μελάκη


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Προσφερόμενα είδη, από τα σχολικά κυλικεία -Ανώτατες τιμές με ΦΠΑ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  20-09-2016

Στα  κυλικεία των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που λειτουργούν  κυλικεία -καντίνες επιτρέπονται να διατίθενται μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα ,και ισχύουν ανώτατες τιμές ανά είδος, αυτό επισημαίνει για την προστασία των μαθητών ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε σχετική ανακοίνωση της
Επιτρεπόμενα προσφερόμενα είδη
ΦΡΟΥΤΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • Φρέσκα φρούτα ανάλογα με την εποχή (π.χ. μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνια, μπανάνα, σταφύλι, βερίκοκα, ροδάκινο κλπ), καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα.
  • Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μπανάνες κλπ) χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Συσκευασμένα σε ατομική μερίδα έως 50γρ.
  • Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζαχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωση του άμεσα μετά την παρασκευή του σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού.
  • Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. 
  • Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου,  ξυδιού ή λεμονιού.
  • Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 330ml.
 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
  • Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο σε ατομική συσκευασία έως 500ml πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5% - 1,8% λιπαρά).
  • Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max. 1,8%) σε συσκευασία έως 250ml.
  • Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα έως 200γρ.
  • Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων που θα παρασκευάζονται στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης. Απαγορεύεται η διάθεση άλλων τυποποιημένων αναλόγων ροφημάτων καθώς και η χρήση έτοιμης σκόνης για την παρασκευή τους. 
  • Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά. Συστήνονται τυριά παραδοσιακά και Ελληνικά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά με αλειφώδη υφή. 
ΑΠΛΑ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ή ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
  • Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό.
  • Κριτσίνια ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ.
  • Φρυγανιές ολικής άλεσης πλούσιες σε φυτικές ίνες ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ.
  • Κράκερς ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες ή λευκά, σε ατομική συσκευασία έως 50γρ.
  • Τα παραπάνω απλά αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές:
    Κορεσμένα λιπαρά έως 3%, τράνς λιπαρά έως 0,1 %, νάτριο έως 0,5%.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
  • Μουστοκούλουρα σε ατομική μερίδα έως 60γρ.
  • Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60γρ.
  • Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία να πληρεί τις ακόλουθες προδιαγραφές:
    Κορεσμένα λιπαρά έως 3%,  τράνς λιπαρά έως 0,1%, νάτριο έως 0,5%.
  • Επιτρέπεται η διάθεση τυρόπιτας-πίτας λαχανικών σε ατομικές μερίδες των 120 γρ. και με συγκεκριμένες προδιαγραφές:
    Η λιπαρή ύλη για τη ζύμη−φύλλο πρέπει να είναι αποκλειστικά από ελαιόλαδο, μαλακή μαργαρίνη ή φυτικά έλαια, όπου το τελικό προϊόν δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30 % σε συνολικά λιπαρά και το 0,1% σε trans λιπαρά.
  • Πίτσα με τις παρακάτω προδιαγραφές:
    Για τη βάση τα επιτρεπόμενα υλικά είναι αλεύρι, μαγιά, αβγό, γιαούρτι, αλάτι και μυρωδικά βότανα. Απαγορεύεται η χρήση ενισχυτικών γεύσης όπως το γλουταμινικό μονο−νάτριο. Για τη γέμιση τα επιτρεπόμενα προϊόντα είναι τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
  • Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 γραμμάρια) με τις παρακάτω προδιαγραφές:
    1. Η περιεκτικότητά τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων.
    2. Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: (α) η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, (β) τα ολικά λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 10 γραμμάρια, (γ) τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 γραμμάρια και (δ) το νάτριο να μην υπερβαίνει τα 0,5 γραμμάρια».
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
  • Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα ή να παρασκευάζονται στο χώρο του κυλικείου-καντίνας αυθημερόν.
  • Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες ή λευκό όπως ψωμάκι ατομικό, ψωμί για τοστ, μπαγκέτα, ελληνική πίτα, αραβική πίτα, σησαμένιο κουλούρι. Συστήνεται το ψωμί ολικής άλεσης. Δεν επιτρέπεται το μπριος, το κρουασάν ή το πιροσκί. Η ελληνική πίτα δεν πρέπει να περιέχει γλυκουρονικό νάτριο.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με τις παρακάτω προδιαγραφές:
    α) Κορεσμένα λιπαρά έως 1 %

    β) Νάτριο έως 1 %
  • Λαχανικά όλων των ειδών.
  • Ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς.
  • Αβγό καλά βρασμένο.
  • Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου.
  • Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και ως γέμιση 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μέλι με ταχίνι.
  • Επιτρέπεται η χρήση τυριών όπως αναφέρονται στην περίπτωση 2 "ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ" στοιχείο 5».
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ
  • Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150γρ. (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%).
  • Χαλβάς σε ατομική μερίδα έως 50 γρ.
  • Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50γρ.
  • Μέλι σε ατομική μερίδα.
  • Σοκολάτα υγείας και γάλακτος σε ατομική μερίδα έως 30γρ.
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών. 
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
  • Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης σε ατομική συσκευασία έως 50γρ. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
ΥΓΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
  • Εμφιαλωμένο νερό.
  • Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή σύνθετων γλυκαντικών.
  • Καφές μόνο για το προσωπικό.
  • Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών
Ανώτατες τιμές με ΦΠΑ

Οι ανώτατες τιμές των προϊόντων με ΦΠΑ διαμορφώνονται ως εξής:

- Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,00 ευρώ. Αν προστεθεί και γαλοπούλα 1,25 ευρώ.
- Σουσαμένιο κουλούρι 40 γραμμαρίων τουλάχιστον: 0,40 ευρώ
- Τυρόπιτα / σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων: 1,00 ευρώ
- Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου: 0,35 ευρώ
- Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml: 0,85 ευρώ.
  Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει ότι και αυτή την Σχολική χρονιά , θα σταθεί δίπλα στους μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικούς ,προσφέροντας τις υπηρεσίες της, όταν της ζητηθεί.Τηλέφωνα επικοινωνίας 2821092306, 2821092666 και 2842020140



                
 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                  Ιωάννα Μελάκη

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Ανάσα" για συνταξιούχο αστυνομικό, από το Ειρηνοδικείο Σητείας

 ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ 19-09-2016

Ευνοϊκή ,η Προσωρινή Διαταγή, με ημερ.3/8/2016, για συνταξιούχο ,πρώην αστυνομικό, με σοβαρά προβλήματα υγείας, χορήγησε ο Ειρηνοδίκης της Σητείας, με πλήρη διάσωση των περιουσιακών του στοιχείων.(κύρια κατοικία, δευτερεύουσα, αγροτεμάχια με ελιές , αλλά και  αγροτεμάχια ,μονοετούς καλλιέργειας)
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται:
 Για συνταξιούχο του Δημοσίου ,έγγαμο , πατέρα,δύο  ενηλίκων τέκνων, το ένα άνεργο ,που συγκατοικεί μαζί του και οικονομικά τον επιβαρύνει, Το συνολικό  χρέος του δανειολήπτη είναι 38.382,76 ευρώ, σε τρις τράπεζες ως οφειλέτης και ο οποίος δήλωσε ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Σητείας ότι, λόγω της χρόνιας κατάστασης της υγείας του, και της συνεχόμενες μειώσεις της σύνταξης του, και  τις περαιτέρω μειώσεις αυτής που έρχονται, αλλά και της φιλοξενίας του ανέργου γιου του,ο οποίος διαμένει στην οικία του και τον συντηρεί οικονομικά, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε δόση μεγαλύτερη των 50 ευρώ μηνιαίως,για όλους τους πιστωτές του.
Επί της ουσίας.
Εισοδήματα που διαθέτει ο οφειλέτης 
Σύνταξη του Δημοσίου 1254,42 ευρώ , συν109  ευρώ,από μέρισμα επικουρικού ταμείου, η σύζυγος του δεν εργάζεται, έχει όμως  εισόδημα 400 ευρώ ετησίως , από αγροτική επιδότηση.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο οφειλέτης
α)Μικρή παλιά μονοκατοικία και αποθήκη ομοίως παλαιάς  κατασκευής
β)Αγροτεμάχια με ελιές  λίγων στρεμμάτων , ακόμα διαθέτει αγροτεμάχια μονοετούς καλλιέργειας.


 Το Ειρηνοδικείο της Σητείας , αφού έλαβε υπόψη του,το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά και τα επιδειχθέντα έγγραφα, του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή    ,με  το παρακάτω περιεχόμενο.



1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του  αιτούντος
3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  αιτούντος, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
  4)Ορίζει μηνιαία καταβολή 180,00 ευρώ, από 1-09-2016,  και εντός του πρώτου δεκαημέρου εκάστου μηνός και θα αφορά τις καταβολές του άρθρου 8 παρ.2 του ν 3869/2010


Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , είναι  σημαντική , για τον οφειλέτη ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  ο δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια του οφειλέτη, αφού καλείται να επιβιώσει με την κουτσουρεμένη σύνταξή του ίδιου , και το πενιχρό γεωργικό εισόδημα της συζύγου ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μπήκαν στο ν.3869/2010 οικογενειακώς και γλύτωσαν την περιουσία τους"

ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  15-09- 2016

Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας:Προσωρινές Διαταγές , για γιο οφειλέτη , για πατέρα και μητέρα εγγυητές


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη

 Τρις Προσωρινές Διαταγές, με ημερ.29/6/2016, για οικογένεια δανειοληπτών(γιος , πατέρας, μητέρα) χορήγησε η Ειρηνοδίκης της Ιεράπετρας, με πλήρη διάσωση της ακίνητης περιουσίας των.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται: α) Για τον γιο πρώην έμπορο (Μεταλλικές κατασκευές -Ελεύθερος Επαγγελματίας) με χρέος 197.974,42 ευρώ σε μία τράπεζα και σε δύο δάνεια ως οφειλέτης. β) για τον πατέρα , συνταξιούχο , εγγυητή του γιου του, στο ίδιο χρέος.γ)την μητέρα , αγρότισσα εγγυήτρια ,σε δάνεια του πρώην εμπόρου γιου της.
 Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, τους  χορήγησε ξεχωριστές  Προσωρινές Διαταγές,  στον καθένα ξεχωριστά ,με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά των    αιτούντων

 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των αιτούντων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

,4)Ορίζει μηνιαία καταβολή για τον οφειλέτη 300,00 ευρώ, για τον εγγυητή πατέρα150,00 ευρώ και για την εγγυήτρια μητέρα 200,00 ευρώ  από 1-07-2016,  μέχρι την ορισθείσα δικάσιμο της 17-03-2017 

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , είναι  σημαντική , για την  οφειλέτρια οικογένεια,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Απολογισμός συνεργασίας με τους δικηγόρους- καλή δικαστική σεζόν"

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτων Κρήτης, αφού κάνει απολογισμό της συνεργασίας της ,με τους δικηγόρους που συνεργάστηκαν μαζί της, εύχεται καλή δικαστική σεζόν ,απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας και στην νέα

Αγαπητοί συνεργάτες,

Μετά την αναστολή της αποχή σας , από τα καθήκοντα σας , η Ε.Π.Κ.Κρήτης, σας   καλωσορίζει και σας εύχεται από καρδιάς, μια γόνιμη δικαστική σεζόν και γιαυτούς που θα συνεργαστείτε μαζί της καλή και ειλικρινή συνεργασία.
 Ομως, όταν κάτι νέο αρχίζει, οφείλουμε να κάνουμε τον απολογισμό μας ,για την μέχρι σήμερα συνεργασίας μας, με σκοπό την βελτίωση της και ΄την συμπλήρωσή της, για το καλό των συναθρώπων μας ,που αμφότεροι υπηρετούμε προβάλλοντας περισότερο  τον κοινωνικό χαρακτήρα του εγχειρίματος και μέσα από αυτό και το επαγγελατικό και προσωπικό συμφέρον.
Θετικά σημεία  της συνεργασίας μας
-Δώσατε τον αγώνα σας ,στην ενημέρωση, καθοδήγηση και ένταξη των μελών μας, στο ν.3869 /2010, μέσα από κάθε δικόγραφο μα προ πάντων σε κάθε δικαστήριο, έχοντας απέναντι σκληρούς αντιδίκους (τράπεζες)
Αρνητικά σημεία  της συνεργασίας μας
-Αποτρέψατε την ένταξη μέλων μας , στο ν.3869/2010, χωρις παράλληλη ενημέρωση της ΄Ενωσης, (αιτιολογία).Η πράξη σας αυτή, είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη μας αυτά ή να μην ενταχθούν  στο ν.3869/2010, με ότι αυτό συνεπάγεται  ή να στραφούν  στην δικηγορική αγορά και να ζητήσουν  την ένταξή τους.
-Λησμονήσατε , την κοινωνικότητα του Φορέα (μη κερδοσκοπικός) που συνεργαστήκατε, (στηρίζεται ως επί το πλείστον με εθελοντική δράση  για  κοινωνικό σκοπό), εκδηλώνοντας δράσεις αυστηρά επαγγελματικές , αιτώντας υπερβολικές τιμές , ιδιαίτερα στην δικαστική παράσταση ,από ημιθανείς οικονομικά δανειολήπτες
-Αδιαφορήσατε να ενημερώνετε την ΄Ενωση , για την πορεία της υπόθεσης του μέλους της, (κατάθεση δικογράφου, ημερομηνίες δικασίμων, Προσωρινή Διαταγή, Απόφαση, ΄Εφεση , Επικαιροποίηση κ.λ.π)

Για την νέα σεζόν η Ε.Π.Κ.Κρήτης

-Σας καλεί , να δηλώσετε εάν το επιθυμείτε. συνεργασία , για την  Δικαστική διαδιασία του ν.3869/2010,στην γραμματεία της ΄Ενωσης και στο τηλ. 2921092666
-Επίσης σας ενημερώνει ότι η ΄Ενωση ,είναι ανοιχτή για το έργο της, σε κάθε δικηγόρο,που επιθυμεί συνεργασία μαζί της, για  την ένταξη των μελών της στο ν.3869/2010

   Από το Διοικητικό Συμβούλιο





Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Πολύτεκνη Οικογένεια οφειλετών ,δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Μοιρών"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  13-09-2016

 
 Προσωρινή διαταγή, με ημερ.27.6.2016 ,από την Ειρηνοδίκη Μοιρών, έδωσε σε πολύτεκνη οικογένεια  με τέκνο που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τη δυνατότητα να δικαιωθεί και να ρυθμίσει σε πρώτο στάδιο τις οφειλές της , σε  μία τράπεζα και σε δύο δανειακές συμβάσεις, συνολικής απαίτησης 114.350,37 ευρώ, σε στεγαστικό δάνειο,  συμμετέχοντας ,η σύζυγος ως οφειλέτρια και ο σύζυγος ,ως εγγυητής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας οι εν λόγω δανειολήπτες είναι μέλη της και η οποία ανέλαβε από την αρχή, την στήριξη , συμβουλευτική και καθοδήγηση ένταξης τους ,  στον 3869/2010, καθώς λόγω συνθηκών οικονομικής ύφεσης και κρίσης με τα  λιγοστά έσοδα, η οικογένεια,αδυνατούσε πλέον να ανταποκριθεί  στις δανειακές της, υποχρεώσεις.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για τον σύζυγο πρώην έμπορο  έγγαμο, πατέρας πολύτεκνος,για την σύζυγο μη εργαζόμενη ,στηρίζοντας την οικογένεια.
Το  εισόδημα του συζύγου , περίπου 334 ευρώ,μηνιαίως
Το εισόδημα της συζύγου  500,00 ευρώ
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν   είναι
Μία κύρια κατοικία 100 τ.μ κατά ποσοστό ιδιοκτησίας 50% εκαστος
  Το Ειρηνοδικείο των  Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, αφού έλαβε υπόψη  του ,τα προσκομιζόμενα έγγραφα, όσα προφορικά ανέπτυξαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που παραστάθηκαν και στην εν γένει διαδικασία, τους  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει ,την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του  αιτούντος ,μέχρι την έκδοση οριστικής  απόφασης
 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  αιτούντος  ,μέχρι την συζήτηση  της κυρία αίτησης,
 ,4)Ορίζει μηνιαία καταβολή 200 ευρώ, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 1-07-2006.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο Μοιρών  Ηρακλείου, θεωρείται σημαντική  καθώς προσέφερε στην πολύτεκνη οικογένεια, την δέουσα ανάσα ,σώζοντας το σπίτι τους.
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, για απεγνωσμένο συντ/χο της πολεμικής αεροπορίας"

    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  12-09-2016

  Θλίψη, προκαλούν τα λόγια του  συν/χου δανειολήπτη" Αντιμετωπίζουμε ως οικογένεια, έντονο πρόβλημα επιβίωσης , γιαυτό το λόγο, εντασσόμαστε στο  νόμο 3869/2010"
Νέα προσωρινή διαταγή, με ημερ. 30.5.2016 ,από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έδωσε σε  οφειλέτη πρώην αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας, σήμερα συνταξιούχο, οικογενειάρχη, τη δυνατότητα να δικαιωθεί και να ρυθμίσει σε πρώτο στάδιο τις οφειλές του , σε  εννιά τράπεζες, και σε 15 δανειακές συμβάσεις, συνολικής απαίτησης 193.753,40 ευρώ, είτε ως οφειλέτης ,είτε ως εγγυητής,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της και η οποία ανέλαβε από την αρχή, την στήριξη , συμβουλευτική και καθοδήγηση ένταξης του ,  στον 3869/2010, καθώς λόγω συνθηκών οικονομικής ύφεσης και κρίσης αδυνατούσε πλέον να ανταποκριθεί  στις δανειακές του υποχρεώσεις.
Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για πρώην αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας , σήμερα συνταξιούχο,  έγγαμο, πατέρας δύο τέκνων, ο οποίος έχει υποστεί μειώσεις στην σύνταξή του.Η σύζυγος του είναι χρόνια άνεργη Έχει αναπηρία πάνω από 67%
Το  εισόδημα του , περίπου 1795,12 μηνιαίως από τη  σύνταξή του .
Το εισόδημα της συζύγου  166,00 ευρώ/ετησίως από επιδότηση ελαιόλαδου
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι
  1.Τριώροφο 108,00 τ.μ  έκαστος όροφος,κυριότητας ,κατά 50% σε κάθε σύζυγο
Το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου Κρήτης, αφού έλαβε υπόψη  του τα προσκομιζόμενα έγγραφα, όσα προφορικά ανέπτυξαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που παραστάθηκαν και στην εν γένει διαδικασία, του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει ,την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του  αιτούντος ,μέχρι την έκδοση οριστικής  απόφασης
 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  αιτούντος  ,μέχρι την συζήτηση  της κυρία αίτησης,
 ,4)Ορίζει μηνιαία καταβολή 300 ευρώ και για 48 δόσεις άλλως σε περίπτωση συντομότερης εκδικάσεως της   μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης, Δόση την οποία είχε προτείνει ο ίδιος
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου στον συνταξιούχο δανειολήπτη, είναι  σημαντική , για  τον εν λόγω συνταξιούχο, ο οποίος  υπέστη σημαντική μείωση του εισοδήματος του, λόγω συνεχών περικοπών και τα ακίνητα του (διαμερίσματα) μένουν  ξενοίκιαστα.
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ευχές για την νέα Σχολική Χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, η πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , κ.Ιωάννα Μελάκη ,δίνει τις ευχές της " εύχομαι ολόψυχα σε μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικούς ,μια εποικοδομητική και δημιουργική νέα σχολική χρονιά!!!"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ""Εμπορος τουριστικών ειδών στο ν.Κατσέλη"




Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα ΜελάκηΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 9-9-2016


Πρωτοφανές!!! Η δικαίωση ,ήρθε με την  με ημερ.3-08-2016  απόφαση, του  Ειρηνοδικείου  Χανίων, στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , σε επαγγελματία έμπορο τουριστικών ειδών, ο οποίος είναι εγγυητής σε χρέη της συζύγου του, `συνολικού ποσού χρέωσης  94.210,42 ευρώ, σε μία τράπεζα και σε στεγαστικό δάνειο.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για  οικογένεια της οποίας η σύζυγος χρεώθηκε στεγαστικό δάνειο και έβαλε εγγυητή του δανείου ,τον σύζυγο της, ο οποίος μέχρι και σήμερα διατηρεί εμπορικό κατάστημα (τουριστικά είδη) η ίδια  εργάζεται ως νοσοκόμα.
Το εισόδημα της συζύγου  σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.114,53Ευρώ από τον μισθό της, ως νοσοκόμα Ο σύζυγος εμφανίζει παθητικό.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν.
κατοικία 150 τ.μ κυριότητας 50% εκάστου συζύγου
Επί των παραπάνω ,το Ειρηνοδικείο Χανίων , αφού διαπίστωσε την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, έκρινε και  αποφάσισε ,μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τέλος του έτους 2020, να διατάξει (στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής) τα:
α)Να δεχτεί την αίτηση ,  και των δύο συζύγων αφού έκρινε ότι το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγος (έμπορος τουριστικών ειδών ) δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών, καθώς λειτουργούσε με προσωπική εργασία.
β)Να διατάξει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασηςτης περιουσίας τους
γ)Να ορίσει την καταβολή α)  ποσού 25 ευρώ μηνιαίως , από τον εγγυητή  και β) 100 ευρώ για την οφειλέτρια , για χρονικό διάστημα τριών   ετών (36 μήνες) και για την εξαίρεση της κυρίας κατοικίας  τους, το ίδιο ποσό και θα τρέχουν  παράλληλα με τις καταβολές για την ικανοποίηση των πιστωτών.
  Συμπερασματικά και  επί του αποτελέσματος της απόφασης , η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά δημόσια,    την δικαιοσύνη που στέκεται δίπλα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , αλλά και τους συνεργάτες δικηγόρους γαι την άξογη διαχείρηση των .
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140
                            
                     Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                      Ιωάννα Μελάκη

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Προσοχή δανειολήπτες πρεπει να πληρώνετε τις δόσεις σας που όρισε το Ειρηνοδικείο


Γράφει:
Nextdeal newsroom
Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες με προστασία
Διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης κινούν οι τράπεζες εναντίον οφειλετών τους που παρ ότι εξασφάλισαν προσωρινή προστασία πρώτης κατοικίας, υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Με βάση τις τροποποιήσεις στο νόμο Κατσέλη που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση ( σ.σ νόμος 4336/2015) παρέχεται η δυνατότητα στις τράπεζες καθώς και στα υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζικά ιδρύματα, είτε να ζητήσουν από το δικαστήριο την ανάκληση των μέτρων προσωρινής προστασίας, είτε να καταγγείλουν τη ρύθμιση και να κινήσουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
Ο τροποποιημένος νόμος Κατσέλη ορίζει ότι αν ο οφειλέτης καθυστερεί υπαίτια την καταβολή τεσσάρων διαδοχικών μηνιαίων δόσεων, που όρισε το δικαστήριο, αποφασίζοντας τα μέτρα προσωρινής προστασίας, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για την πρώτη κατοικία.
Αντίστοιχη δυνατότητα δίνεται στις τράπεζες, όταν ο οφειλέτης καθυστερεί την καταβολή δόσεων της ρύθμισης, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικά την αξία τεσσάρων μηνιαίων δόσεων ετησίως.
Τέλος η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εκ νέου στο δικαστήριο στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του από τη ρύθμιση για περίοδο μεγαλύτερη από τρεις μήνες ή δυστροπεί επανειλημμένα στην τήρησή της.
Αν συντρέχουν οι παραπάνω προυποθέσεις, ο νόμος προβλέπει ότι το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκπτωση του οφειλέτη από την προσωρινή προστασία.
Το ποσοστό των οφειλετών που παρ ότι πήραν προσωρινή προστασία δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, το 20% και σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται από τη συνολική περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών.
Σε περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής των δόσεων της ρύθμισης, λόγω γεγονότων ή μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα του δανειολήπτη, που επήλθαν μετά τη λήψη των προσωρινών μέτρων προστασίας, ο τελευταίος μπορεί να αιτηθεί την τροποποίηση των όρων της ρύθμισης ως προς το ύψος της μηνιαίας δόσης.
Επίσης ο οφειλέτης που έχει υποβάλει αίτηση του άρθρου 4 του νόμου Κατσέλη με αίτημα την εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης και σχέδιο διευθέτησης οφειλών, εφόσον διασφαλίζεται ότι οι πιστωτές του δεν θα βρεθούν, χωρίς τη συναίνεσή τους, σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτή στην οποία θα βρισκόταν σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

"Συμβουλές , από την Ε.Π.Κ.Κρήτης, για σωστή επιλογή φροντηστηρίου ,ξένης γλώσσας"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 7-09-2016

Τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική  χρονιά και οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν μία ξένη γλώσσα ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, αφενός για  σωστή ενημέρωση του γονέα,  μα προπάντων για  να προστατεύσει  τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών στο νησί  μας,  για ένα σωστό ξεκίνημα .

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κρήτης, είναι:
1.Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε πιστοποιημένα  φροντιστήρια ξένης γλώσσας  , που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ).Τα μέλη του Συλλόγου Palso είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξασφαλίζουν την μάθηση σε ένα περιβάλλον ασφαλές.καθώς εκεί τηρούνται αυστηροί κανόνες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.
2.Παίρνουμε ενημέρωση για τα δίδακτρα, τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων, κάνουμε σχετική σύγκριση ,καθώς το κάθε φροντιστήριο διαμορφώνει τις  δικές του τιμές.
3.Η διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας μέσω φροντιστηρίου, βασίζεται στην αρχή της επικοινωνίας, προσφέρει σταθερό πρόγραμμα διδασκαλίας που ο μαθητής ακολουθεί με συνέπεια.
4.Επιλογή βιβλίων
Η επιλογή των βιβλίων είναι πολύ σημαντική. ΟΙ Εκδοτικοί Οίκοι ενημερώνουν συστηματικά τα Κ.Ξ.Γ. για ΌΛΑ τα νέα βιβλία και έτσι υπάρχει γνώση για την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου.
8.  Τα Κ.Ξ.Γ. διαθέτουν την οργάνωση και την εμπειρία που απαιτείται για ένα σύστημα αξιολόγησης μέσω τακτικών Tests που έχουν αντίκρυσμα και νόημα με την έννοια του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμαθητών μιας τάξης ενός επίσημου .
9.Τα δίδακτρα συμφωνούνται και ισχύουν για όλη την σχολική περίοδο.Πινακίδα επ αυτών θα πρέπει να είναι αναρτημένη.σε εμφανές μέρος της αίθουσας επικοινωνίας.
10.Το περιβάλλον της φροντιστηριακής στέγης ,θα πρέπει να καλύπτει τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.


.ΠΡΟΣΟΧΗ!,όταν επιλέγουμε την διδασκαλία  σε κατοικον.

Ελέχουμε  τα στοιχεία του/της καθηγητή/τρίας  και εξετάζουμε εάν τηρούν τις προυποθέσεις που ο καθένας οφείλει.
-Οφείλει να έχει άδεια οικοδιδασκαλίας την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει.
-Οφείλει να διαθέτει κωδικό άσκησης δραστηριότητας (ΚΑΔ) από την οικεία ΔΟΥ
και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
 Πέρα από το παράνομο της δραστηριότητας κάποιων ανθρώπων, που εμφανίζονται ως έμπειροι καθηγητές ,καλείστε να δείτε το ουσιαστικό. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Χρειάζεται τακτικά να "ρίχνουμε" μια ματιά , αν γίνεται η υποσχόμενη  διδασκαλία .
Επειδή,Το περιβάλλον του "Ιδιαίτερου Μαθήματος" είναι συνήθως ο οικογενειακός χώρος του μαθητή όπου ΔΕΝ μπορεί να μην είναι μειονέκτημα η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του "Οικοδεσπότη Μαθητή" και του "Φιλοξενούμενου Καθηγητή". Ο μαθητής δυσανασχετεί ακόμη και με την παρουσία του "Καθηγητή Εισβολέα" και έτσι χάνεται η ευκαιρία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ τους. Συνεπώς, δημιουργούνται κακές προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν την ένταση στις πιθανές συγκρούσεις.
Η διαφήμιση ιδιαιτέρων μαθημάτων στην εφημερίδα, δεν ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ’επέκταση νόμιμη οδό.
Σημείωση Ο/Η καθηγητής/τρια της δημόσιας εκπαίδευσης Δεν επιτρέπεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.

Δεν παίζουμε με την ψυχή των παιδιών μας. Δεν είναι θέμα όγκου γνωστικού αλλά και τρόπου  επικοινωνίας -διδασκαλίας.


Επισημαίνουμε στους  γονείς, που η οικονομική κρίση ,της Χώρας , τους έριξε στην ανεργία και στην ανέχεια ότι , ο Σύλογγος  Palso  Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και φέτος θα ενεργοποιήσουν  δωρεάν διδασκαλία   Κοινωνικό Φροντιστήριο ξένων γλωσσών,  με συμμετοχή  μαθητών που διαθέτουν τα τεθέντα  κριτήρια.
Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφού ευχηθεί  σε μαθητές, γονείς,καθηγητές, μια  γόνιμη εκπαιδευτική χρονιά ενημερώνει  ότι .για την προστασία των μαθητών δέχεται καταγγελίες στα τηλ. 28210 92306, 2821092666  και στα γραφεία της Πλατ.1866 αρ.2 Χανιά ή στο email. epkxan@gmail.com

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη





Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δεκτή, η Προσωρινή Διαταγή, για υπερχρεωμένο, με αναπηρία 67% "

     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  7-09-2016
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη

  Ειρηνοδικείο Χανίων : Πρωσ.Διαταγή (3-06-2016) Συνταξιούχος, με σοβαρά προβλήματα υγείας  (ανάπηρία 67%),από την περιοχή του Δήμου Χανίων, πατέρας δύο ενηλίκων τέκνων ,  ένοιωσε τις δόσεις των δανείων  του "θηλιά" για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας του ,με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για δανειολήπτη , έγγαμο, ο ποίος δικαιώθηκε από  το Ειρηνοδικείο των Χανίων , καθώς του χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία προστατεύεται το σύνολο της περιουσίας του, μέχρι την έκδοση  οριστικής απόφασης επί της υπόθεσής του, για συνολικό ποσό χρέους 143.468,54 ευρώ.
Ο εν λόγω δανειολήπτης ,πριν τη δραματική μεταβολή των συνθηκών της ζωής του, από την ύφεση και την οικονομική κρίση της Χώρας,είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις σε  τρις Τράπεζες με εφτά δανειακές συμβάσεις , τις οποίες εξυπηρετούσε με άνεση, καθώς διέθετε ως οικογένεια  ένα ικανοποιητικότατο μηνιαίο εισόδημα. Ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν άρδην,με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να πληρώσει


Οικογενειακά εισοδήματα
Το  εισόδημα της συζύγου,  966,60 ευρώ από σύνταξη
Το εισόδημα του ίδιου ,η σύνταξή του των 1100 ευρώ περίπου.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι
 1.Κατοικία ,κυριότητας 50% με την σύζυγο
 Το Ειρηνοδικείο Χανίων  του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του   αιτούντος
 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  οφειλέτη ,μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
,4)Ορίζει μηνιαία καταβολή 250 ευρώ,  από 1-07-2016, έως την έκδοση οριστικής απόφασης.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο των Χανίων, είναι  σημαντική , για τον συνταξιούχο  καταναλωτή ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δεκτή, η Προσωρινή Διαταγή, για υπερχρεωμένο, με αναπηρία 67% "

     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  7-09-2016
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη

  Ειρηνοδικείο Χανίων : Πρωσ.Διαταγή (3-06-2016) Συνταξιούχος, με σοβαρά προβλήματα υγείας  (ανάπηρία 67%),από την περιοχή του Δήμου Χανίων, πατέρας δύο ενηλίκων τέκνων ,  ένοιωσε τις δόσεις των δανείων  του "θηλιά" για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας του ,με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)
  Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,πρόκειται για δανειολήπτη , έγγαμο, ο ποίος δικαιώθηκε από  το Ειρηνοδικείο των Χανίων , καθώς του χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία προστατεύεται το σύνολο της περιουσίας του, μέχρι την έκδοση  οριστικής απόφασης επί της υπόθεσής του, για συνολικό ποσό χρέους 143.468,54 ευρώ.
Ο εν λόγω δανειολήπτης ,πριν τη δραματική μεταβολή των συνθηκών της ζωής του, από την ύφεση και την οικονομική κρίση της Χώρας,είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις σε  τρις Τράπεζες με εφτά δανειακές συμβάσεις , τις οποίες εξυπηρετούσε με άνεση, καθώς διέθετε ως οικογένεια  ένα ικανοποιητικότατο μηνιαίο εισόδημα. Ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν άρδην,με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να πληρώσει

Οικογενειακά εισοδήματα
Το  εισόδημα της συζύγου,  966,60 ευρώ από σύνταξη
Το εισόδημα του ίδιου ,η σύνταξή του των 1100 ευρώ περίπου.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι
 1.Κατοικία ,κυριότητας 50% με την σύζυγο
 Το Ειρηνοδικείο Χανίων  του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του   αιτούντος
 3)Διατάσσει , την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του  οφειλέτη ,μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
,4)Ορίζει μηνιαία καταβολή 250 ευρώ,  από 1-07-2016, έως την έκδοση οριστικής απόφασης.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο των Χανίων, είναι  σημαντική , για τον συνταξιούχο  καταναλωτή ,είναι  σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς  η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τους, στην εν λόγω νομοθεσία
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη