Σελίδες

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ


Οι κυριότερες αλλοιώσεις που παρατηρούνται στα τυριά είναι οι εξής:
  • Διόγκωση: Το τυρί έχει όψη σφουγγαριού και πολλές φορές συνοδεύεται από δυσοσμία. Προσοχή! Όχι σύγχυση με τις τρύπες που υπάρχουν φυσιολογικά στην γραβιέρα, emental, κ.α.
  • Σήψη: (έντονη δυσοσμία)
  • Τάγγιση: (γεύση που κεντρίζει τον φάρυγγα)
  • Πικρότητα
  • Ρήγματα στην επιφάνεια
  • Ανώμαλη σύσταση (αμμώδης)
  • Ευρωτίαση (μούχλα). Προσοχή! Όχι σύγχυση με ροκφόρ.
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
  • Να συντηρούνται στο ψυγείο
  • Να αναγράφεται στη συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής και λήξης
  • Το είδος γάλατος και η ονομασία του τυριού
  • Να μην είναι αλλοιωμένα
  • Να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση
  • Να μην αγοράζουμε τυριά από κτηνοτρόφους που τυροκομούν μόνοι τους, κάτω από άγνωστες υγειονομικές συνθήκες
Αναδημοσίευση ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.