Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Προσοχή των ανηλίκων στα Internet café, εφιστά η ΕΠΚΧΑΝ


PDF Εκτύπωση E-mail
26.11.08

epkxan.jpgΤην προσοχή των γονέων, των παιδιών και κυρίως των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται με καταστήματα «internet café», εφιστά η ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν έρευνα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ηλικίες των χρηστών, τις ώρες που επιλέγουν να κάνουν χρήση του διαδικτύου, την διάρκεια καθώς και τα site που επιλέγουν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «η Ένωσή μας διαπίστωσε την παρουσία πολλών παιδιών ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ, που αρκετά από αυτά χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο παίζοντας διάφορα παιχνίδια ενσάρκωσης ρόλων, ξεχνώντας την ώρα, αφήνοντας πίσω την μελέτη των μαθημάτων τους και άλλες σημαντικές ασχολίες, και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σε ένα χώρο καπνισμένο, ανάμεσα με ενήλικες, που έκαναν χρήση αλκοόλ και έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι τα ίντερνετ καφέ είναι επιχειρήσεις με αυξανόμενη λειτουργία, είναι νέο προϊόν, επίκαιρο. Η νέα τάξη πραγμάτων της εποχής μας, δημιούργησε καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά βρήκε την πολιτεία, να είναι αδόμητη από νέα θεσμικά πλαίσια. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,ζητά από την πολιτεία προστασία των ανηλίκων, απαιτεί αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία αυτών των καταστημάτων και μάλιστα σύντομα, όσο αφορά τις υπηρεσίες που παρέχουν σε ανήλικους χρήστες (παιδιά). Επίσης καλεί τους καταναλωτές

(γονείς - κηδεμόνες), να εποπτεύουν τα παιδιά τους, να ελέγχουν τι χρήση κάνουν στο ίντερνετ, καθόσον τα προϊόντα που εκπορεύονται από αυτό είναι κίνδυνος τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των ανιλήκων.

Η Προσβασιμότητα των ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ, κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να αξιολογηθεί θετικά, εάν η πολιτεία αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των και πιστοποιηθούν ως κατάλληλα για ανηλίκους, αφού θα απαγορευτεί το κάπνισμα, θα διαθέτουν εκπαιδευμένο ενήλικο που θα επιτηρεί την σωστή χρήση από τον ανήλικο, όχι υπό μορφή φύλακα - τιμωρό, αλλά συμβούλου - καθοδηγητή.

Τις επόμενες μέρες η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ,θα μεριμνήσει να οργανώσει ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «προστασία των ανηλίκων από τα ίντερνετ καφέ» για να μπορέσουμε όλοι μαζί, γονείς – κηδεμόνες να προτάξουμε τα σημεία εκείνα που θα πρέπει να προωθηθούν στους φορείς της πολιτείας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει τους ανήλικους από τα ίντερνετ καφέ».

Δημοσίευση Νέου ΚΉΡΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: