Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Ηπείρου και Αττικής.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ακαταλληλότητα του προϊόντος συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ύλης και του συσκευασμένου προϊόντος, που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011.
Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν συγκέντρωνε υδράργυρο σε μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.
Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ, Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στη δέσμευση και κατάσχεση της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος - για την ακρίβεια 4327,36 κιλών – προλαμβάνοντας τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε: «Τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελεγκτών μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική προσέγγιση του (ΕΦΕΤ) όσον αφορά στους ελέγχους για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και
διακίνησης τροφίμων».
Cretan Consumers Union is a non-profit union,fighting for the rights of the consumers Cretan Consumers Union focuses on policy issues related to vehicle safety, telecommunications, product safety, financial services , food safety and health care..We fight...for a safe marketplace for all
Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Α/Μ 35
10:00 π.μ-12:00μ.μ.
ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ
E-mail: epkxan@gmail.com
για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30
0026.0746.92.0103426942
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου