Οι κυριότερες αλλοιώσεις που παρατηρούνται στα τυριά είναι οι εξής:
- Διόγκωση: Το τυρί έχει όψη σφουγγαριού και πολλές φορές συνοδεύεται από δυσοσμία. Προσοχή! Όχι σύγχυση με τις τρύπες που υπάρχουν φυσιολογικά στην γραβιέρα, emental, κ.α.
- Σήψη: (έντονη δυσοσμία)
- Τάγγιση: (γεύση που κεντρίζει τον φάρυγγα)
- Πικρότητα
- Ρήγματα στην επιφάνεια
- Ανώμαλη σύσταση (αμμώδης)
- Ευρωτίαση (μούχλα). Προσοχή! Όχι σύγχυση με ροκφόρ.
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
- Να συντηρούνται στο ψυγείο
- Να αναγράφεται στη συσκευασία η ημερομηνία παραγωγής και λήξης
- Το είδος γάλατος και η ονομασία του τυριού
- Να μην είναι αλλοιωμένα
- Να έχουν ευχάριστη οσμή και γεύση
- Να μην αγοράζουμε τυριά από κτηνοτρόφους που τυροκομούν μόνοι τους, κάτω από άγνωστες υγειονομικές συνθήκες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου