Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ  !!!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ"

 Ποιους αφορά:
Επιχειρήσεις Ο.Ε., Ε.Ε. καθώς και εταιρίες που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας όπως Ε.Π.Ε., Α.Ε. και Α.Ε.Β.Ε., και όλες τις ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν αυτή τη στιγμή είναι στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» σαν BLACK LIST ή απλά αν έχουν οφειλές σε Τράπεζες, Ι.Κ.Α., Τ.Α.Ε.Ε., Εφορία, επιταγές σε προμηθευτές - πιστωτές και είναι στον «Λευκό ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

 
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΜΩΣ:
ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

α) ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ  ¨ΟΛΟΥΣ                       
      ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

                       Ή

β) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘHKE ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Ο ενδιαφερόμενος που δεν πάει τελικά σε πτώχευση θα πρέπει να γνωρίζει:


Το νέο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα, προβλέπει τη διαδικασία εξυγίανσης  με τη σύμφωνη γνώμη της  πλειοψηφίας των πιστωτών τους, για τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Το άρθρο 99 του Ν.3588/2007, το οποίο αντικατέστησε σε πολλά το άρθρο 44 έχει νέο περιεχόμενο περί προστασίας πιστωτών, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφύγουν στα πολυμελή πρωτοδικεία και να ζητήσουν προστασία και εξυγίανση με την πλειοψηφία των πιστωτών τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση.
Για να ξεκινήσει μια επιχείρηση αυτή τη διαδικασία, ουσιαστικά θα πρέπει να  επέλθει συμφωνία με τη πλειοψηφία των πιστωτών της. Προσφεύγοντας δικαστικά με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η εταιρεία καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία είτε έχει μπει είτε όχι σε στάση πληρωμών..
Ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου θα πρέπει να περιγράψει τη δραστηριότητα, τα μεγέθη της, την κοινωνική σημασία της, αλλά και να παρουσιάσει ένα εφαρμόσιμο και βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο, ζητώντας την προστασία του πτωχευτικού κώδικα. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι τη λειτουργία της μέσω διαπραγμάτευσης των οφειλών με τους πιστωτές της και αν το κρίνει αναγκαίο (κυρίως για μη εισηγημένες που δεν υποβάλλουν ανά τρίμηνο οικονομικές καταστάσεις), να ορίσει εμπειρογνώμονα για να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: