Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μεγάλη "απάτη" από τις Τράπεζες, για όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης Τράπεζας



                                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  25-04-2013

Τραγική  είναι η  οικονομική  (βλάβη) των καταναλωτών, που έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης (δανεισμού ) από Τράπεζα

  Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση , να σας ενημερώσουμε ότι πλέον δεν "σηκώνουμε τα χέρια ψηλά" και το μόνο συναίσθημα που μας κυριεύει είναι ο φόβος και η ανασφάλεια,  όταν  βρισκόμαστε με ένα αυτοκίνητο  με παρακράτηση κυριότητας ,στο οποίο χρηματοδοθήκαμε για να το αγοράσουμε, και σήμερα λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης , της ύφεσης, αλλά και της ανεργίας να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δόσεις μας και σήμερα να βρισκόμαστε σε απειλές και διεκδικήσεις  όχι μόνο από την Τράπεζα που μεσολάβησε στην χρηματοδότηση, αλλά και από την Εταιρία που έχουν  εκχωρηθεί οι απαιτήσεις της Τράπεζας.
  Σύμφωνα με  την διαπίστωση του Νομικού  Συμβούλου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ  Μάρκο Κουντουρούδα , δείτε τι ακριβώς συμβαίνει:
¨Κάποιες Τράπεζες, έχουν εκχωρήσει όλες  τις απαιτήσεις τους σε εταιρείες συμφερόντων τους, όπως και τη σύμβαση της πώλησης του Ι.Χ. οι οποίες κάνουν  ασφαλιστικά μέτρα νομής για να  πάρουν το αυτοκίνητο όπως εξηγεί και διευκρινίζει ο δικηγόρος Αθηνών κ Μάρκος Κουντουρούδας ,για ωφέλεια όλων των καταναλωτών .
"Κατά το Νόμο, σε πώληση με παρακράτηση κυριότητας, αν ο αγοραστής δεν πληρώσει, ο πωλητής έχει δύο επιλογές, που όμως η μία ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ την άλλη, ήτοι ή θα ανακτήσει την κυριότητα του Ι.Χ. ή θα ζητήσει τα χρήματα από το υπόλοιπο του τιμήματος.
Kάποιες Τράπεζες λοιπόν, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες  τους , ζητούν  να πάρουν το Ι.Χ. και  ¨ενώ δεν έχει βγει Δικαστική  απόφαση, οι Τράπεζες , ενώ   το ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ότι έχουν  εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους,  βγάζουν διαταγές πληρωμής για το υπόλοιπο του τιμήματος ...!!! Δηλαδή να  αρπάξουν από τους καταναλωτές  και το Ι.Χ. (στο οποίο έχουν  δοθεί π.χ  ήδη 20.000 ευρώ) διεκδικούν  και τα χρήματα, περίπου 18.000 ευρώ...!  που υπολείπονται Δηλαδή να τα πάρουν "διπλά"αναιτίως και ετσιθελικά.
 Συμπερασματικά , καλούμε όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω  δανεισμού από Τράπεζα, να ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τα περαιτέρω   σε Πανελλαδικό Επίπεδο ,καθώς οι Τραπεζικές Εταιρείες και οι συνεργάτες αυτών ως επί το πλείστον  έχουν έδρα την Περιφέρεια Αττικής.-

                                              Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                 Ιωάννα   Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: