Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΓΓΚ: Ενημέρωση καταναλωτών για “μεσολαβητές” σε θέματα ρύθμισης οφειλών

Την προσοχή τον καταναλωτών εφιστά η ΓΓΚ, σχετικά με τον εντοπισμό παράνομων συμπεριφορών σε θέματα ρύθμισης χρεών
01/04/2014 15:45
Την προσοχή τον καταναλωτών εφιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή,σχετικά με τον εντοπισμό παράνομων συμπεριφορών από άτομα τα οποία αυτοαποκαλούνται ''διαμεσολαβητές'' ρύθμισης χρεών.

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα άτομα δρουν κυρίως διαδικτυακά και διατείνονται ότι παρέχουν πληροφορίες και λύσεις για ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθώς και για τις διαδικασίες του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου προς αυτήν την κατεύθυνση. Παράλληλα με τις έρευνες που πραγματοποιεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η ΓΓΚ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί προς όλους όσοι  τους προσεγγίζουν υποσχόμενοι ‘’διαγραφή χρέους’’ και ‘’εγγυημένα αποτελέσματα’’ καθώς πρόκειται περί απάτης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους δανειολήπτες προτού καταβάλουν οποιαδήποτε αμοιβή σε τρίτους για τη διεκπεραίωση της ρύθμισης οφειλών τους, να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΚ,  το Συνήγορο του Καταναλωτή και τις Ενώσεις Καταναλωτών που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΓΓΚ.

Περαιτέρω, οι καταναλωτές καλούνται να καταγγείλουν  τις ανωτέρω παράνομες και παραπλανητικές συμπεριφορές,στην ιστοσελίδα της ΓΓΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: