Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

"Τιμές-σοκ ... 6,5 ευρώ η πίτσα στο αεροδρόμιο Χανίων!H E.Π.Κ.Κρήτης: "Ζητά άμεσα ελέγχους, από την Αντιπεριφέρεια για τυχόν "αισχροκέρδεια" σε καταστήματα του Αεροδρομίου

 Δελτίο  Τύπου  23-07-2014

  Μετά τις καταγγελίες  στο διαδίκτυο, "Τιμές -σοκ" στο αεροδρόμιο Χανίων, η ΄Ενωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , για την προστασία των καταναλωτών ,ντόπιων και ξένων (τουριστών) με έγγραφο της ,προς την Αντιπεριφέρεια  των Χανίων, το οποίο κοινοποιεί και στην Εισαγγελική Αρχή των Χανίων, ζητά " άμεσα " από την Αντιπεριφέρεια ,ως αρμόδια δημόσια  τοπική Αρχή , να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους για τυχόν "αισχροκέρδεια" στις τιμές των προϊόντων, που βρίσκονται εκτός διατίμησης  και  που πωλούνται από καταστήματα εντός του αεροδρόμιου Παρατίθεται το κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  

Ιωάννα Μελάκη

"Τιμές-σοκ | 6,5 ευρώ η πίτσα στο αεροδρόμιο Χανίων!

pizza_chaniaΟι Έλληνες και ξένοι τουρίστες κυριολεκτικά «γουρλώνουν» τα μάτια μπροστά στο γκισέ του κυλικείου που βρίσκεται στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Χανίων! Οι τιμές που αντικρίζουν προκαλούν… εγκεφαλικά και οι περισσότεροι ταξιδιώτες σχολιάζουν αρνητικά το κόστος αγοράς ενός σνακ, ενώ οι πιο… πεινασμένοι αγοράζουν κάτι για να κόψουν την πείνα τους, αλλά εκφράζουν τα παράπονά τους στις υπαλλήλους.
Το ζήτημα των τιμών στα αεροδρόμια της χώρας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρμόδιες Αρχές. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι ιδιώτες που νοικιάζουν τα κυλικεία δεν διστάζουν να αισχροκερδούν σε βάρος της εικόνας της χώρας μας.
Ακρίβεια
spanakopitaΈνα κομμάτι ατομική κατεψυγμένη πίτσα κακής ποιότητας στο εν λόγω κυλικείο κοστίζει 6,50 ευρώ, ενώ μια μπαγκέτα τυποποιημένη με ζαμπόν, κασέρι, μαρούλι και μαγιονέζα κοστολογείται στα 5,90 ευρώ στο ταμείο! Στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές στα αρτοποιήματα, καθώς ένα κομμάτι κατεψυγμένη τυρόπιτα ή σπανακόπιτα κοστίζει 4,60 ευρώ. Κοινώς, για να φάει από ένα κομμάτι πίτσα μια τετραμελής οικογένεια και να πιει και δύο μπουκαλάκια νερό χρειάζεται 30 ευρώ!
«Είναι εξοργιστικό αυτό που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος και θησαυρίζουν σε βάρος των επισκεπτών. Αν περιμένουμε με αυτό τον τρόπο να ανέβει ο τουρισμός στη χώρα, είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Θα έπρεπε τουλάχιστον με αυτές τις τιμές “φωτιά” να ήταν ανάλογη και η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που πωλούν στο αεροδρόμιο. Ο χώρος είναι βρόμικος, οι τουαλέτες σε άθλια κατάσταση και τα σκουπίδια στους χώρους αναχωρήσεων διάσπαρτα» είπε στη «δημοκρατία» οργισμένη επισκέπτρια."
Πηγή: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: