Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Π.Κ.Κρήτης :Τρις είναι οι επιλογές του δανειολήπτη σε Ελβετικό Φράγκο"

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 13-02-2015 

Πρόσκληση- Ενημέρωση -Προθεσμία

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , ενημερώνει  και συγχρόνως καλεί, με καταληκτική  προθεσμία επικοινωνίας προς αυτήν  ,την 16 Μαρτίου 2015, τους Δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου,  παραθέτοντας τις τρις συμφέρουσες επιλογές για τα "θύματα " της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας,να ξεκλειδώσει την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ, στις 15 του Γενάρη, 2015, επιβαρύνοντας την μηνιαία δόση κάθε δανειολήπτη. 

Τρις είναι οι επιλογές κάθε δανειολήπτη  Ελβετικού Φράγκου.
 Πρώτη επιλογή  : είναι η "Ατομική Αγωγή" με την διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων που μπορεί να κάνει άμεσα, κάθε δανειολήπτης με την συνδρομή κάποιου δικηγόρου.
Δεύτερη Επιλογή:΄Ενταξη στον ν. 3869/2010, (ν.Κατσέλη)για εκείνους  που έχουν την δυνατότητα ένταξης, με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της Ένωσης.
Τρίτη Επιλογή: ¨Συλλογική Αγωγή" μέσα από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Επειδή ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και σαυτή την οικονομική καταιγίδα, αποφάσισε την στήριξη των θιγμένων δανειοληπτών ,απευθύνει πρόσκληση σε μέλη της ή μη ,τονίζοντας ότι θα προβεί σε Συλλογική Αγωγή , διεκδικώντας μέσα από αυτήν ,τα νόμιμα δικαιώματα των καταναλωτών, καθώς οι δικασμένες μέχρι σήμερα αγωγές ανά την Ελλάδα, δείχνουν την δικαίωση των δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ,καθώς στο σκεπτικό αυτών τονίζεται ότι, οι τράπεζες όφειλαν να ενημερώσουν πλήρως τους δανειολήπτες , για τους μεγάλους κινδύνους που έκρυβε ο επενδυτικός τους χαρακτήρας και  όχι μόνο για τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων δανείων, επιβάλλεται οι τράπεζες να γυρίσουν τα δάνεια αυτά σε ευρώ και να απελευθερώσουν τους δανειολήπτες από το αδιέξοδο, καθώς, πλέον, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το χρέος τους, με το ποσό της δόσης να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 
  Τέλος, η ΄Ενωση ενημερώνει ότι έχει έρθει σε επαφή με δικηγόρους και ως εκ τούτου περιμένει την συγκέντρωση αιτήσεων, γιαυτό θέτει και ενδεικτική ημερομηνία  επικοινωνίας των δανειοληπτών   με την ΄Ενωση ,την 16 Μαρτίου 2015, ημέρα Δευτέρα καθώς ναι μεν θα είναι Συλλογική Αγωγή, αλλά θα απευθύνεται σε κάθε Τράπεζα ξεχωριστά.
 Για ενημέρωση ,  και συμμετοχή στην Συλλογική Αγωγή, κάθε υπερχρεωμένος σε Ελβετικό Φράγκο , αλλά και γενικά , σε συμβουλευτική και καθοδήγηση ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: