Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κομισιόν σφίγγει τον κλοιό γύρω από την VW

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για  την VW
Παρότι το VW Group σε συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το σκάνδαλο dieselgate στην Ευρώπη, τα πράγματα δεν βαίνουν όπως τα είχαν σχεδιάσει.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον γερμανικό κολοσσό, προκειμένου να εξασφαλίσει αποζημιώσεις για τους καταναλωτές που έπεσαν «θύματα» του dieselgate στην Ευρώπη, όπως ακριβώς συνέβη στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια για ζητήματα καταναλωτών Ευρωπαία Επίτροπος, Vera Jurova, η VW παραβίασε τους κανόνες που διέπουν το καταναλωτικό δίκαιο σε 20 χώρες της Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, το σκάνδαλο με τις παραποιήσεις στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, συνιστά παράβαση των οδηγιών περί πώλησης και παροχών εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, η Επίτροπος ανέφερε πως θα επικοινωνήσουν με τον όμιλο VW, ώστε να συμβουλευτούν την ισχύουσα νομοθεσία και να πράξουν αναλόγως.
Η γερμανική εταιρεία δέχεται αφόρητες πιέσεις από κάθε πλευρά και ειδικότερα από ενώσεις καταναλωτών και την Επίτροπο Βιομηχανίας της Ε.Ε., Elzbieta Bienkowska, καθώς αν και δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους 475.000 αμερικανούς πελάτες, αρνείται να κάνει το ίδιο με τους ευρωπαίους.
Το θέμα του σκανδάλου φαίνεται πως έχει πολλά επεισόδια ακόμα και η VW δεν θα τη γλυτώσει τόσο εύκολα όσο ήλπιζε. Στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις αιτιάσεις περί παραβίασης καταναλωτικού δικαίου σε 20 χώρες, καταλήγοντας πως «βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις Βρυξέλλες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: