Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Στηρίζουμε τους συνταξιούχους, να πάρουν πίσω τα χρήματα των περικοπών τους

 ,Γράφει η Ιωάννα Μελάκη *

   Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως κοινωνικός Φορέας ,στηρίζει κάθε νόμιμο δικαίωμα του πολίτη,καλώντας όλους τους συνταξιούχους να υποβάλλουν την αίτηση στο ΕΦΚΑ , μέχρι στις 31-12-2018, για μη παραγραφή της απαίτησης.Όμως, το πρόβλημα των συνταξιούχων παραμένει πρόβλημα,που είναι η απαίτηση καταβολής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, τα οποία γνωρίζει το Κράτος ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται.

Οι κινήσεις είναι δύο

Πρώτη κίνηση: Na αποφασίσει η Κυβέρνηση να επιστρέψει τα χρήματα στους δικαιούχους συνταξιούχους

Δεύτερη κίνηση  Να καταθέσουν οι συνταξιούχοι ατομικές αγωγές διεκδίκησης

Η συμφέρουσα Λύση Είναι :

η Κυβέρνηση να επιστρέψει τα χρήματα στους δικαιούχους συνταξιούχους


Η κατάθεση αιτήσεως στον ΕΦΚΑ διακόπτει την παραγραφή της απαίτησης για έξι [6] μήνες. Όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, όμως, δεν λένε ότι, στο διάστημα αυτό, ο συνταξιούχος θα οδηγηθεί και πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στην κατάθεση αγωγής, αφού μόνο η κατάθεση της αίτησης δεν εξασφαλίζει την απαίτηση, ούτε και δημιουργεί υποχρέωση στο δημόσιο για ικανοποίηση του αιτήματος.
Το δεύτερο σημείο, για το οποίο σιωπούν, όσοι προτρέπουν τους συνταξιούχους να καταθέσουν αίτηση, είναι η τοκοφορία της απαίτησης. Η τοκοφορία αρχίζει με την επίδοση της αγωγής στο δημόσιο και όχι με την απλή κατάθεση της αίτησης. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι χωρίς την άσκηση αγωγής, ο ΕΦΚΑ δεν είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα σε αυτούς, που θα υποβάλλουν αίτηση, αλλά μόνο σε όσους προσφύγουν στη δικαιοσύνη και πετύχουν την έκδοση θετικής απόφασης  
Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι σχετικές απαντήσεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ σε  αιτήσεις  που κατέθεσαν συνταξιούχοι και ζητούσαν την διεκδίκηση – επιστροφή των περικοπών των συντάξεών τους. Η απάντηση από τους παραπάνω φορείς και στις 2 περιπτώσεις ήταν αρνητική όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές απαντήσεις που σας παρουσιάζουμε. 

Δείτε τι έχουν απαντήσει σε αντίστοιχες αιτήσεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ!







Δεν υπάρχουν σχόλια: