Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία για της Πασχαλινής Αγοράς26 Μαρτίου, 2012
Σήμερα 26 Μαρτίου 2012 διεξήχθη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντηση εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και αρμόδιων φορέων ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Διαπιστώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τις απαιτούμενες ποσότητες αμνοεριφίων και αναμένεται οι τιμές να διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.
Υπογραμμίστηκε ότι διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας και η προστασία των καταναλωτών, των παραγωγών και των εμπόρων από παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές όπως οι πλαστές ενδείξεις χώρας προέλευσης ή η καταδολίευση των ζυγιστικών μηχανών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
•             Θα δοθεί έμφαση στην παρεμπόδιση των «ελληνοποιήσεων» με μικτά κλιμάκια ελέγχων στο οδικό δίκτυο της χώρας.
•             Όλα τα σφάγια που πωλούνται στην Ελληνική Αγορά θα πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένο σφαγείο, να έχουν υποβληθεί στον απαραίτητο κτηνιατρικό – υγειονομικό έλεγχο και ως εκ τούτου να φέρουν σήμα καταλληλότητας – σφραγίδα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
•             Η πώληση των αμνοεριφίων απαιτεί την τήρηση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ιδιαίτερα την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας των εγκεκριμένων χώρων συντήρησης και έκθεσης των κρεάτων (αδειοδοτημένα καταστήματα λιανικής).
•             Η πώληση κρέατος πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενδείξεις προέλευσης και όπως για όλα τα προϊόντα, από έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής.
Τα παραπάνω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τις αιρετές Περιφέρειες και τις Περιφερειακές ενότητες από τον ΕΦΕΤ στις 15 Μαρτίου 2012 ή προκύπτουν από τις κείμενες διατάξεις.
Τέλος, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού, όπως η ίδια έχει ανακοινώσει, είναι διαρκείς, στοχευμένες και αποφασιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: