Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αύξηση κατά 150%, των νοικοκυριών, το 2012, που καταφεύγουν στο Νόμο Κατσέλη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Σημαντικά αυξανόμενος είναι αριθμός των νοικοκυριών κατά 150% στα μέσα του έτους 2012, που έχουν προσφύγει στο ν. 3869/2010 "περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" για ρύθμιση ή ακόμα και για την διαγραφή των χρεών τους. Άνθρωποι που δεν είχαν δει ούτε σε όνειρο την υπάρχουσα οικονομική τους κατάσταση, άνθρωποι που ψάχνουν ένα χέρι να πιαστούν, πριν ζήσουν τον εφιάλτη της κατάσχεσης... άνθρωποι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία ,γιατί μη γελιόμαστε ο Νόμος, το ξεκαθαρίζει ότι σώζεται μόνο η κυρία κατοικία μας, και αυτή υπό όρους ...

Εκείνο που θα θέλαμε να τονίσουμε δημόσια, ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι ότι οι πολίτες της Χώρας μας , που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις είναι ως επί πλείστον άνεργα ζευγάρια, με δύο ή τρία παιδιά , που δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα καθημερινά ,ζώντας κάτω από συνθήκες φτώχειας και με μόνο την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον, ένα μέλλον αβέβαιο.

Σαυτές τις δύσκολες μέρες, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ξεπετιούνται καιροσκόποι και κερδοσκόποι με γραφεία συμβούλων που χωρίς καμιά νομιμοποίηση ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά δανειολήπτη για "διαμεσολάβηση" για εξωδικαστική ρύθμιση, αλλά και χορήγηση δανείων με "τοκογλυφικά " επιτόκια.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλει ότι τους τελευταίους μήνες ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά "εξαπάτησης" υπερχρεωμένων οφειλετών, και μάλιστα το "ψάρεμα" έχει αρχίσει και τηλεφωνικά ,τάζοντας διευκολύνσεις, "κούρεμα" του δανείου τους.

Επίσης ζητάει πολιτική λύση, άμεση και καθαρή με "κούρεμα" των ιδιωτικών χρεών μέχρι 50% του χρέους για να βγάλει από το αδιέξοδο χιλιάδες συνανθρώπου μας

Τέλος η Ε.Π.ΚΑ Κρήτης, στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους καταναλωτές, και καλεί κάθε πληττόμενο από την οικονομική συγκυρία αδύναμο καταναλωτή, να ζητά την στήριξή της με τις δομές που διαθέτει(Ψυχολογική, Νομική, Οικονομοτεχνική

Η Πρόεδρο της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Είμαστε καταναλωτές οφείλουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα


Τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα…Καταναλωτές όταν σας  ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας σας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατευθείτε  από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς σαςε όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργείτε ως εξής:
– Αν σας  ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφετε την εταιρεία που συναλλάσσεσθε και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.
– Αν σας  ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας
Σε καμία περίπτωση μην παραδίνετε την ταυτότητά σας  για σκανάρισμα, αλλά να ενεργείτε όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπείτε  την ταυτότητά τους, να γράφετε  πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδετε  την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.
Είμαστε καταναλωτές οφείλουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.......

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Πέμπτη 31-05-2012 και ώρα 6.50

H  ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,  είναι μοναδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, για  τον καταναλωτή. Στείλτε ερωτήσεις, απορίες, καταγγελίες, προτάσεις, απόψεις, γνώμες στο email της Ένωσης  epkxan@gmail.com
Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι "Συμβουλές στους καταναλωτές  ενόψει καλοκαιριού"
  Η Εκπομπή μας παρουσιάζεται στο Χανιώτικο κανάλι "Κύδων"

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τράπεζα προτείνει "κούρεμα" 60% σε χρέος δανειολήπτη

    Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να διατυμπανίσει δημόσια ότι, τον ζητούμενο μέχρι σήμερα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, εκ μέρους των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών, για λογαριασμό των καταναλωτών, με τις Τράπεζες, και την προσδοκία των Ενώσεων, για ανθρώπινη διαχείρηση του χρέους των δανειοληπτών, για ρύθμιση του χρέους των καταναλωτών που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους, λόγω της γανικότερης οικονομικής ύφεσης, και την ανάγκη συμόρφωσης των Τραπεζών ,στο νέο Χρηματοπιστωτικό πεδίον, αρχίζει να διαφοροποιείται με την πρόταση Τράπεζας, που καλεί δανειολήπτη να πληρώσει σε χαμηλή δόση του 40% του χρέους του και το υπόλοιπο του "κουρεύεται"
    Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει και καλοσωρίζει αυτή την πρόταση-ρύθμιση, η οποία ανοίγει την πόρτα εκ μέρους των Τραπεζών, να ρυθμίζουν τα χρέη των καταναλωτών, χωρίς δικαστική προσφυγή και καλεί όλες τις Τράπεζες να παραδειγματιστούν, να δώσουν αυτολύσεις και για την δική τους ρευστότητα, για την επανακίνηση της σωστής οικονομίας της Χώρας μας, αλλά και για τους πιεσμένους από την υπερχρέωση καταναλωτές.-
    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
    Ιωάννα Μελάκη


    Σάββατο 26 Μαΐου 2012

    Ιεράπετρα: Δραστικές μειώσεις στα τιμολόγια ύδρευσης



    cnanews
    25/05/2012
    0 Σχόλια





    Σε δραστικές μειώσεις στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης προχωρεί ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να στηρίξει το σύνολο των Δημοτών με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Η πρόταση εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή και πρόκειται να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση.



    «Σε μια εποχή όπου το εισόδημα των Δημοτών μας συρρικνώνεται, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες. Ευελπιστώ πως η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση, τονίζει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

    30+20%



    Σύμφωνα με την εισήγηση μειώνονται τα πάγια ύδρευσης αποχέτευσης και συντήρησης κατά 30% στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.



    Επιπλέον, μειώνεται το κόστος κατανάλωσης κατά 20% στην Ιεράπετρα, στη Νέα Ανατολή, στους Μύθους, στο Μύρτος και στην Παχειά Άμμο που είχαν υψηλότερη χρέωση σε σχέση με τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες.



    Ιεράπετρα



    Με βάση τα παραπάνω, στην πόλη της Ιεράπετρας, το ετήσιο συνολικό πάγιο μειώνεται από 21,50 ευρώ σε 15 ευρώ. Έτσι για παράδειγμα αν ένας καταναλωτής έχει λογαριασμό κατά μέσο όρο 60 ευρώ δηλαδή 240 ευρώ ετησίως, από τις μειώσεις (30% στο πάγιο και 20% στην κατανάλωση) θα πληρώσει περίπου 60 ευρώ λιγότερα δηλαδή θα κερδίσει το κόστος ενός λογαριασμού.



    Ειδικά για τους πολύτεκνους, μετά την τιμή που διαμορφώνεται με την έκπτωση 20% στην κατανάλωση, υπάρχει επιπλέον μείωση 25% ενώ αλλάζει και η κλίμακα κατανάλωσης με ενιαία τιμή μέχρι τα 90 κυβικά (από 45 που ισχύει σήμερα). Η δεύτερη κατηγορία από 45-75 κυβικά μετατρέπεται σε 91-120 και η τρίτη κατηγορία από 75 και πάνω που ισχύει σήμερα, μετατρέπεται σε πάνω από 121 κυβικά.



    Με βάση το παραπάνω παράδειγμα (λογαριασμός των 60 ευρώ) το όφελος της μείωσης για την κατηγορία αυτή αγγίζει ετησίως τα 90-100 ευρώ.



    Επιπρόσθετα, δημιουργείται νέα κατηγορία τριτέκνων με έκπτωση 25% επί της διαμορφωθείσας τιμής μετά τη μείωση του 20% και κλίμακα από 1-45, 45-75 και 75 και πάνω.



    Κοινότητες



    Στις μεγάλες τοπικές κοινότητες από 23 ευρώ το ετήσιο πάγιο μειώνεται σε 16 ευρώ. Στις μικρές κοινότητες από 20,80 ευρώ το ετήσιο πάγιο μειώνεται σε 14,40 ευρώ.



    Να σημειωθεί πως επιπρόσθετα γίνεται μια πολύ μεγάλη μείωση στην επανασύνδεση υδρομέτρου. Στις περιπτώσεις δηλαδή που κάποιος καταναλωτής έχει διακόψει τη σύνδεση λόγω μη κατοίκησης η επανασύνδεση από 161,70 ευρώ που ισχύει σήμερα στην Ιεράπετρα μειώνεται στα 70 ευρώ όπως και στα τοπικά διαμερίσματα από 137,50 ευρώ που είναι σήμερα.



    Στις Τοπικές Κοινότητες υπήρχε μόνο η κατηγορία των αναπήρων από 67% και πάνω με την έκπτωση του 25% στη διαμορφωθείσα τιμή και προσθέτουμε και τις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των χαμηλοσυνταξιούχων άνω των 65 ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 €



    Στην κατηγορία πότισμα ζώων η χρέωση από 11 κυβικά και πάνω μειώνεται στο ένα ευρώ από 75,24€ που ήταν. Επίσης, στα Δημόσια σχολεία και τους παιδικού σταθμούς δεν θα γίνεται καμία χρέωση.



    Ακόμα, αποφασίζεται κατάργηση στις Μάλες – Χριστό – Μεταξοχώρι του θερινού τιμολογίου και ένταξη τους στο ενιαίο όπως τις άλλες τοπικές κοινότητες με το μέσο όρο της τιμής τους 0,24€(0,12χειμ+0,36καλοκ=0,48/2)



    Τέλος, στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού όπου υπήρχε το χαμηλότερο τιμολόγιο, διατηρείται και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από κάθε άλλη περιοχή του Δήμου. Εφαρμόζεται όμως το 80% της μείωσης από το τέλος κατανάλωσης που προέβλεπε η λειτουργία ΔΕΥΑΑ.



    Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

    Ενισχύονται τα Δικαιώματα των Ευάλωτων Καταναλωτών με Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στρασβούργο, 22 Μαΐου 2012
    Ενισχύονται τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη με σειρά τροπολογιών
    Ψηφίστηκε, σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η έκθεση σχετικά με την στρατηγική για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ευάλωτων καταναλωτών. Η εν λόγω έκθεση πρωτοβουλίας εστιάζει στην ενδυνάμωση του πλαισίου προστασίας καθώς και στις ειδικές συνθήκες που θέτουν ορισμένους καταναλωτές σε ασθενέστερη θέση.
    Δεδομένου ότι όλοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους μπορούν να μετατραπούν σε ευάλωτους καταναλωτές τόσο από ενδογενείς (όπως πνευματική, σωματική ή ψυχική ασθένεια, ηλικία), όσο και από εξωγενείς αιτίες (όπως εκπαίδευση, κοινωνική και οικονομική κατάσταση), η Επιτροπή και τα κράτη μέλη καλούνται να αναπτύξουν μια στρατηγική για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ευπαθών πολιτών σε όλα τα επίπεδα και να εγκρίνουν στις νομοθεσίες τους ειδικά μέτρα που εξασφαλίζουν την κατάλληλη προστασία τους. Τα μέτρα αυτά προχωρούν πέρα από την απλή ενημέρωση, ιδιαίτερα στους τομείς εκείνους που το επίπεδο τρωτότητας έχει αποδειχτεί υψηλότερο, όπως στις τηλεπικοινωνίες, στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην ενέργεια, στις μεταφορές, στα τρόφιμα, κ.ά.
    Στο τελικό κείμενο της έκθεσης ενσωματώθηκαν τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, σχετικά με :
    - την υποχρέωση των κρατών μελών να λαμβάνουν τα δέοντα μέτρα και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικές εγγυήσεις για την προστασία των ευπαθών καταναλωτών,
    - την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για την καθιέρωση ενός εθελοντικού συστήματος ετικετοθεσίας στις συσκευασίες των προϊόντων σε γραφή "Braille", έτσι ώστε να διευκολύνονται οι καταναλωτές με προβλήματα όρασης,
    - τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης και εξυπηρέτησης χωρίς φραγμούς για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και προβλήματα αναπηρίας καθώς και
    - την παροχή ξεκάθαρων, διαφανών και απλών διευκρινίσεων σχετικά με τη φύση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς ο περίπλοκος χαρακτήρας τους μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε υπερβολικά χρέη.
    Σε σχετική του δήλωση ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπογράμμισε: "Μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, οικονομικής καχεξίας και άκρατης λιτότητας, χωρίς ίχνος ανάπτυξης, οι καταναλωτές βυθίζονται σε μια μόνιμη "ευπάθεια" καθώς βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό να συρρικνώνονται, ενώ παράλληλα απειλούνται από τη φτώχεια και την υπερχρέωση. Η αύξηση του αριθμού των ευάλωτων καταναλωτών σε συνδυασμό με την επιδείνωση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν νέες κοινωνικές προκλήσεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό της πολιτικής για την προστασία του καταναλωτή τόσο από τα κράτη μέλη, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση"

    Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΟΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ


    Το αποτύπωμα της εκπομπής ήταν ότι είμαστε σε Τριτοκοσμική Χώρα, με δρόμους για τα κάρα..δρόμους με μη νόμιμη σηματοδότηση, δρόμους φωνιάδες, με στάσεις λεωφορείων μη νόμιμες, με μια πολιτε...ία απλός θεατής και με καταναλωτές με πολύ πόνο...αλλά και όρεξη να συμβάλλουν για την αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων.
    Συμπέρασμα, οφείλουμε να αιτούμε να υποδικνύουμε , να διεκδιούμε, μέσα από τους Συλλογικούς Φορείς, για ένα καλύτερο αύριο.....
    Δείτε περισσότερα

    T¨ην εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Πρόεδρος της Ε.Π.ΚΑ.Κρήτης
    κ.Ιωάννα Μελάκη

    Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

    "Καταναλωτή με το "κόκκινο" θερίζεις την ζωή του συναθρώπου σου"

    ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
    ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ


    Πριν οδηγήσεις σκέψου… «Δώσε Χρόνο στη ζωή σου».
    Η ασφάλεια σώζει… Το ατύχημα κοστίζει.
    Φρένο στην οδήγηση…. Γκάζι στη ζωή.

    Χρειάζονται δυο ανόητοι για να σκοτωθεί, τουλάχιστον, ο ένας!..

    Αύριο Πέμπτη 24-05-2012   και ώρα 6.50 στην εκπομπή μας "Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" στην τηλεόραση Κύδων το ΘΈΜΑ μας είναι "Καταναλωτή με το "κόκκινο" θερίζεις την ζωή του συναθρώπου σου"

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "Παραπληροφόρηση των καταναλωτών ,οι συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας"






                                                    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  23-05-2012

    Επειδή  πολλοί καταναλωτές μας κατήγγειλαν ότι δέχονται στα σπίτια τους επισκέπτες -πωλητές ,που τους ενημερώνουν-πωλούν¨, διάφορες συσκευές  με την πληροφόρηση  εξοικονόμησης ηλ. ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50% η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για την Προστασία των καταναλωτών ενημερώνει:


    Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την4η Διεύθυνση Κλαδικής
    Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, εξέδωσε δελτίο τύπου στις 24.09.2010, με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών, διότι:
    Οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών. Αλλά ακόμα καιεάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%.
    Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί. Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο παρελθόν,  για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν. 2251/1994 και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων
    Κατόπιν τούτων, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, να απέχουν από αυτές τις αγορές, ιδιαίτερα να είναι προσεχτικοί στους πωλητές που τους επισκέπτονται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους, για αποφυγή της παραπληροφόρησης μα προπάντων της παραπλάνησης.Για τυχόν καταγγελίες στα τηλ.2821092666 και 2821092306
                         
                                                                Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                       
                                                                                    Ιωάννα Μελάκη

    Τρίτη 22 Μαΐου 2012

    Οι Καταναλωτές Κρήτης ζητούνε




    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ.Ιωάννα Μελάκη,σε συνέτευξη της, σε Ραδιοφωνικό Σταθμό  της Ιεράπετρας, ζήτησε τα εξής από την εκολαπτόμενη νέα Κυβέρνηση της Χώρας:

    1)Άμεσο κούρεμα των Ιδιωτικών Χρεών (νοικοκυριών και εμπόρων )μέχρι 50%

    2)Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό (πρώτη κατοικία)

    3)Επαναπροσδιορισμό των επιτοκίων των δανείων,και σε καμία περίπτωση επικράτηση ληστρικών επιτοκίων.

    4)Μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων, που ενέχουν καταχρηστικούς όρους και η καταχριστικότητα τους έχει κριθεί από τα Ελληνικά δικαστήρια

    5)Διαγραφή πάσης φύσεων οφειλής, είτε για το Δημόσιο είτε ιδιωτικού χρέος όταν το εισόδημα του πολίτη αγγείζει τα όρια της φτώχειας, ή υπάρχει πρόβλημα μη ανατρέψιμης υγείας, αλλά και πολύχρονης ανεργίας και μη ανατρέψιμη βελτίωση οικονομικής κατάστασης.

    Τέλος η Πρόεδρος κ.Ιωάννα Μελάκη, δήλωσε τόσο η ΄Ενωση 'οσο και η ίδια προσωπικά ,θα σταθεί και θα στηρίξει νομικά κάθε πολίτη, που εκβιάζεται, τρομοκρατείται και θα είναι κοινωνικός αρωγός στον πολίτη που σήμερα πιέζεται και ωθείται στα όρια της βιοσιμότητας του

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις συμβουλές της , αλλά και τις ευχές της στους μαθητές της Χώρας μας που έχουν μπει στον αγώνα των εξετάσεων, για να έχουν άριστα αποτελέσματα, όσο αφορά την απόδοση αλλά την υγεία τους.


    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ

    -Ξεκινήστε το διάβασμα με προγραμματισμό, αποβάλλοντας το άγχος σας.
    -Προσέξτε τη διατροφή σας, οι ημέρες των εξετάσεων ,μας επιβάλλει σωστή διατροφή, με τροφές που μας δίνουν ενέργεια -Αφήστε
    τις ενδοοικογενειακές εντάσεις , αλλά και κριτικές φίλων, σχετικές με τις πανελλαδικές εξετάσεις και γεγονότα που μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά..
    -Προτιμήστε για την μετάβαση στο τόπο των εξετάσεων, να σας μεταφέρει συγγενικό πρόσωπο ή προτιμήστε τα πόδια σας .Τυχόν ατυχήματα μπορούν να σας στερήσουν ακόμη και τις εξετάσεις. -Κοιμηθείτε χωρίς να έχετε στο μυαλό σας,τις εξετάσεις,η καλύτερη απόδοση έρχεται από ξεκούραση..
    -Οφείλετε να παρουσιάζεστε έγκαιρα στο εξεταστικό κέντρο.
    -Αποφύγετε συζητήσεις με τους συμμαθητές σας ιδιαίτερα για θέματα που θα σας προκαλέσουν άγχος και νευρικότητα.Φροντίστε εάν δίνετε Πανελλαδικές, να έχετε μαζί σας το δελτίο υποψηφίου, δυο στυλό γαλάζιου ή μαύρου χρώματος, μολύβι και γόμα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας στην τάξη ένα φιαλίδιον από νερό.

    ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

    -Μη πιέζετε τα παιδιά σας, επαναλαμβάνοντας λεκτικούς χαρακτηρισμούς, που θα ρίξουν την ψυχολογία τους.
    -Αποφύγετε οτιδήποτε δυσάρεστο τις ημέρες των εξετάσεων.
    -Στηρίξτε τα παιδιά σας με την συντροφικότητα και το ενδιαφέρον σας
    Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εύχεται σε όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους!!!


    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

    Ιωάννα Μελά

    Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

    Ανάσα για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

    • 45
       



     Ανάσα για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά!
    Ασπίδα προστασίας υψώνει η Δικαιοσύνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς δέχεται ό, τι μπορεί να «παγώσει» για σημαντικό διάστημα η καταβολή δόσεων για τραπεζικές οφειλές, εφόσον υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία.
    Η απόφαση θέτει ως όριο τη διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης που επιτρέπουν στον οφειλέτη να ζει με αξιοπρέπεια.

    Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

    Πρόσκληση Εθελοντών της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ο.Π.Π







    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 18-05-2012
     Η αντιπυρική περίοδος 2012, άρχισε και επίσημα από την 1η  Μαίου, με΄περίεργες θερμοκρασίες και επειδή  ο Συντονιστής της    Εθελοντικής  Ομάδας  Πολιτικής Προστασίας, (Ε.Ο.Π.Π) της΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην περιοχή του Ν.Χανίων , κ.Γιώργος Παπαλάς, οφείλει να συντονίσει και να προγραμματίσει την  εκπαίδευση των μελών  της , (μέσω του Πυρασβεστικού Σώματος) , καλεί σε σύσκεψη όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, την  Παρασκευή 26-05-2011 και ώρα 7.30 μ .μ στα Γραφεία της   ΄Ενωσης προκειμένου να γίνει απολογισμός του έργου και  των δράσεων  της ομάδας, για  το έτος 2011 αλλά και  να ενημερωθούν τα νέα  μέλη, επί των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τις δράσεις και την ετοιμότητα που θα πρέπει να έχουν,  ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2012.  Η πρόσκληση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τα αιτούντα συμμετοχή, νέα μέλη εθελοντισμού. Παρακαλούμε να μη λείψει καμία -κανείς, θα παρθούν και στοιχεία για τον προσωπικό εξοπλισμό μεγέθη στολών και υποδημάτων.
    Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης  και Συντονιστής της Ε.Ο.Π.Π
    Γιώργος Παπαλάς

    Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

    Ανάκληση / απόσυρση 207.326 τεμαχίων επιδορπίων γιαουρτιού CARREFOUR

    ΕΦΕΤ:  Δελτίο Τύπου
    Ανάκληση / απόσυρση 207.326 τεμαχίων επιδορπίων γιαουρτιού CARREFOUR
    Ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ και σε συνέχεια των από 4ης και 8ης Μαΐου 2012 Δελτίων Τύπου, που αφορούσαν την απόσυρση / ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού της «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας), ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι η ακριβής συνολική ποσότητα ανάκλησης ανέρχεται σε 207.326 τεμάχια με τις ακόλουθες γεύσεις:
    carrefour_yoghurt_0
    Σε συνέχεια ελέγχων του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η καθυστερημένη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών από την επιχείρηση, καθώς και η μη έγκαιρη και άμεση απόσυρση των προϊόντων από το σύνολο των καταστημάτων.
    Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει την επόπτευση της διαδικασίας ανάκλησης / απόσυρσης, ενώ ταυτόχρονα έχει ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αμέσως μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της απόσυρσης / ανάκλησης, τα εν λόγω προϊόντα θα οδηγηθούν προς καταστροφή και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες για την επιβολή ή μη διοικητικών / ποινικών κυρώσεων.
    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

    ΕΟΠΥΥ Γράφει η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

    Η Τράπεζα CREDICOM ,πιέζει ασφυκτικά τους υπερχρεωμένους καταναλωτές





                                  
                                    ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 17-05-2012

       Η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται έντονα, για την άκαιρη, αψυχολόγητη και ξέφραγη  πολιτική, της "CRETICOM  consumer  Tράπεζα Α.Ε", έναντι των πελατών της -καταναλωτών, καταναλωτών που δοκιμάζονται από την οικονομική ύφεση ,ανεργία .και από το  υπαρκτό κύμα της φτώχειας.
    .Συγκεκριμένα : Καταναλωτής ζήτησε να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με το νόμο 3869/2010 περί "ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων " με την εν λόγω Τράπεζα και η Τράπεζα όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την αίτηση του καταναλωτή, όπως αυτή υποβλήθηκε, αλλά ζήτησε από τον καταναλωτή, την παράδοση του αυτοκινήτου σε προθεσμία ,( εντός τριών ημερών), στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας , αυτοκίνητο που είχε αποκτήσει με χρηματοδότηση από την Τράπεζα που  η ίδια είχε βάσει σύμβασης. κάνει παρακράτηση  του οχήματος Ο Καταναλωτής, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών,  ένιωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους του , αίτησε ρύθμιση αυτού με εξωδικαστικό συμβιβασμό, και θεμιτό  ήταν, να τον πετύχει ως ο ν 3869/2010 ορίζει, όμως αντί αυτού ένοιωσε την εντολή της Τράπεζας.
      Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καταγγέλλει δημόσια αυτή την πολιτική, γνωρίζοντας στην Τράπεζα ότι  αυτές οι πολιτικές όχι  μόνο βλάπτουν τα συμφέροντα της, αλλά βλάπτουν και  τα συμφέροντα των καταναλωτών πελατών της.Επίσης καλεί τους καταναλωτές να μη χάνουν το θάρρος τους, να αποβάλλουν το φόβο τους και να αντιστέκονται στηρίζοντας και διεκδικώντας  τα δικαιώματα τους.
      Για περισσότερη ενημέρωση στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και στα τηλ 2821092666 και 2821092306

                                                Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                                                                       Ιωάννα Μελάκη

    Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

    Ευνοϊκή απόφαση για δάνεια δασκάλου

    E-mail Εκτύπωση PDF

    Νέα ευνοϊκή απόφαση για δανειολήπτη, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Λάρισας στο πλαίσιο του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το δικαστήριο διέγραψε κατά 70% τα χρέη του, μειώνοντας σημαντικά της οφειλές του προς πέντε τράπεζες.

    Ειδικότερα σύμφωνα με την υπ' αρ. 21/202 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας η υπόθεση αφορά υπερχρεωμένο δανειολήπτη Διευθυντή Δημοτικού Σχολίου Λάρισας, ο οποίος είδε τις αποδοχές του να μειώνονται από 1.720 ευρώ μηνιαίως σε 1.290 ευρώ σήμερα.
    Σύμφωνα με την απόφαση οι συνολικές οφειλές του 59χρονου δανειολήπτη ήταν 151.470,39 ευρώ σε πέντε τράπεζες και προσδιορίστηκαν τα εξής σημαντικά σημεία:
    * Απορρίφτηκε ο ισχυρισμός τράπεζας γιατί εξαίρεσε ο δανειολήπτης οφειλή του και από άλλη τράπεζα διότι είναι επιλογή του ποιες οφειλές θα συμπεριλάβει.
    * Αποδείχθηκε ότι η επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης συνδέεται προεξεχόντων με την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας την τρέχουσα περίοδο που μειώνει συνεχώς τις αποδοχές του ενώ οι οικογενειακές ανάγκες αυξάνονται.
    * Το δικαστήριο επέβαλε την καταβολή 700 ευρώ μηνιαίως προς τις πέντε τράπεζες ισομερώς για διάστημα τεσσάρων ετών (48 μηνιαίες δόσεις)
    * Εξαίρεσε την κύρια κατοικία του μονοκατοικία 100 τ.μ. με τη καταβολή σε 72 μηνιαίως δόσεις (έξι έτη) μόνο του ελάχιστου ποσού των 21.250 ευρώ αφού τα ακίνητα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εμπορικής αξίας τους.
    * Διαγράφηκε το υπόλοιπο ποσό των 117.870,39 ευρώ (ποσοστό διαγραφής 70%) .

    ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

    Αύριο Πέμπτη,17 Μαίου και ώρα 650 στην ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ,  στην τηλεόραση " ΚΥΔΩΝ "το Θέμα είναι "ΕΟΠΥΥ" με εκλεκτούς καλεσμένους του Ιατρικού Κλάδου, αλλά και καταναλωτές που θα εκφράσουν τον προβληματισμό τους

    Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και τα αιτήματα της στην νέα Κυβέρνηση

    h
    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ.Ιωάννα Μελάκη,σε  συνέτευξη της,  σήμερα σε Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης της Ιεράπετρας, ζήτησε τα εξής από την εκολαπτόμενη νέα Κυβέρνηση της Χώρας
    1)Άμεσο κούρεμα των Ιδιωτών Χρεών (νοικοκυριών και εμπόρων )μέχρι 50%
    2)Κανένα σπίτι σε  πλειστηριασμό
    3)Επαναπροσδιορισμό των επιτοκίων των δανείων,και σε καμία περίπτωση επικράτηση ληστρικών επιτοκίων.
    4)Μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων, που ενέχουν καταχρηστικούς όρους και η καταχριστικότητα τους έχει κριθεί από τα Ελληνικά δικαστήρια
    5)Διαγραφή πάσης φύσεων οφειλής, είτε για το Δημόσιο είτε ιδιωτικού χρέος όταν το εισόδημα του πολίτη αγγείζει τα όρια της φτώχειας, ή υπάρχει πρόβλημα μη ανατρέψιμης υγείας, αλλά και πολύχρονης ανεργίας και μη ανατρέψιμη βελτίωση  οικονομικής κατάστασης.

    Τέλος η Πρόεδρος κ.Ιωάννα Μελάκη, δήλωσε τόσο η ΄Ενωση 'οσο και η ίδια προσωπικά ,θα σταθεί και θα στηρίξει νομικά κάθε πολίτη, που εκβιάζεται, τρομοκρατείται και θα είναι κοινωνικός αρωγός στον πολίτη που σήμερα πιέζεται  και ωθείται στα όρια της βιοσιμότητας του

    Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

    ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

    Αύριο Πέμπτη,10 Μαίου και ώρα 650 στην ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ,  στην τηλεόραση " ΚΥΔΩΝ "το Θέμα είναι "Η Οικονομία στην ενδοχώρα"

    Καβάλα 8.5.2012



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ειρηνοδικείο Καβάλας-  Μηδενικές δόσεις για υπερχρεωμένο νοικοκυριό και ταυτόχρονη εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας.

             
              Με την υπ αριθμ 161/2012 αποφασή   του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, δικαίωσε  καταναλώτρια μέλος  της Ενωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία από συνολικές οφειλές ύψους περίπου 61.600ευρώ  θα κληθεί να πληρώσει 0 ευρώ.  Ταυτόχρονα το Ειρηνοδικείο Καβάλας με την παραπάνω απόφασή του εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της καταναλώτριας.
    Η απόφαση είναι μοναδική για τα δεδομένα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Η παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας είναι προσωρινή καθώς ο Νόμος 3869/2010 ορίζει ότι σε περίπτωση μηδενικής καταβολής, το Ειρηνοδικείο είναι υποχρεωμένο ανά εξάμηνο να επανεξετάζει τα εισοδήματα του υπερχεωμένου για την περίπτωση που θα μεταβάλλοντο αυτά θετικά και θα υφίστατο σε εκείνη την περίπτωση πιθανός  λόγος για καθορισμό δόσης.
              Η καταναλώτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011 ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε προς τις Πιστώτριες Τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία στην πλειοψηφία τους οι Τράπεζες αγνόησαν.

              Ακολούθως η Ενωση  Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια με την δωρεάν συνδρομή του μέλους της Ένωσης, Πασχαλίδη Γεώργιου κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών της.
              Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του με την οποία ορίζει μηδενικές μηνιαίες καταβολές προς όλους τους πιστωτές μέχρις διερευνήσεως περιπτώσεως επαναπροσδιορισμού   των μηνιαίων μηδενικών καταβολών, για τον οποίο ορίζει νέα δικάσιμο την 23η Ιανουαρίου 2013.
    Ταυτόχρονα εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσης.

    Να σημειωθεί ότι το μοναδικό εισόδημα της αιτούσης είναι σύνταξη χηρείας η οποία ανέρχεται στο ύψος των 420,63 ευρώ μηνιαίως.

                         Αξίξει να αναφέρουμε από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας το εξής απόσπασμα:

    «Το επιτρεπτό μηδενικής καταβολής και κατά την εφαρμογή του αρθ.9 του ως άνω νόμου (3869/10), προκύπτει, ασχέτως της μη αναφοράς του και από την ερμηνεία της διατάξεως αυτής κατά τις γενικές αρχές του δικαίου.
    Ειδικότερα η κατ΄αρθ. 2 παρ.1 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, θέτει ως όριο της πολιτειακής πράξης, όπως είναι και η δικαστική απόφαση, την διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζεί με αξιοπρέπεια, ενώ εάν το Δικαστήριο στερήσει αυτήν την δυνατότητα στην αιτούσα τότε προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με την ως άνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη που πρέπει να διαπνέει το δίκαιο και την ερμηνεία του.»
             
              Με αφορμή και και αυτήν την νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας , καλούμε τους καταναλωτές να έχουν εμπιστοσύνη στην εφαρμογή του Νόμου 3869/2010, να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επιπλέον να έχουν εμπιστοσύνη στην Ενωση Καταναλωτών Καβάλας, η οποία προσπαθεί επί  17 χρόνια, να προασπίσει τα συμφέροντα των καταναλωτών στον βαθμό που μπορεί ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει.

             

    Τρίτη 8 Μαΐου 2012


    2012-05-08 16:10:04
    Φωτογραφία για Oι τράπεζες άρχισαν τα κατασχετήρια σε λογαριασμούς καταναλωτών
    Κατασχετήρια έγγραφα, για κατάσχεση στα χέρια τρίτου, επιβάλλουν οι Τράπεζες κατά των δανειοληπτών, σύμφωνα με Δ.Τ της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει Συγκεκριμένες Τράπεζες, προχώρησαν στην έκδοση κατασχετηρίων εγγράφων και αποστολή σε κάθε Τράπεζα εντολές δέσμευσης λογαριασμών των δανειοληπτών, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση, ώστε με αυτή την πρακτική ,ν α μην αφήνουν κανένα ευρώ σε λογαριασμό δανειολήπτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θλίβεται για αυτές τις πρακτικές των Τραπεζών, τις καταδικάζει, και σίγουρα θα τις παλέψει με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της, αλλά και συγχρόνως στέλνει μήνυμα προς τις Τράπεζες , να πάψουν να πιέζουν ,να εκφοβίζουν , αλλά και να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές .

    Για ενημέρωση και καταγγελίες στα τηλ. της ΄Ενωσης 2821092666 και 2821092306.

    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

    Ιωάννα Μελάκη

    Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

    Πρόσκληση δανειοληπτών, N.Λασιθίου, για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων










    H  ¨Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,Γραφείο Ιεράπετρας,καλεί τα μέλη της που έχουν εκκρεμότητες δικαιολογητικών για ένταξή τους στο Ν.3869/2010, να προσέλθουν στο γραφείο της που βρίσκεται Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα, προσκομίζοντας τα για να προωθηθούν στις Τράπεζες οι αιτήσεις εξωδίκου συμβιβασμού.Επίσης ενημερώνουμε τους δανειολήπτες του Νομού Λασιθίου,που θέλουν διευκρινίσεις και οδηγίες με τον ως άνω αναφερόμενο νόμο, ότι αυτή την εβδομάδα αρχομένης από σήμερα 7-05-2012,  θα βρίσκεται η πρόεδρος της ΄Ενωσης κ.Ιωάννα Μελάκη,  στο Γραφείο της Ιεράπτρας


                                  
                                                  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

    Σάββατο 5 Μαΐου 2012

    2012-04-23 10:18:49
    Φωτογραφία για Ασπίδα προστασίας υψώνει η Δικαιοσύνη στις άδικες κατασχέσεις...!!!
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΦρένο στις υπερβολικές κατασχέσεις Φραγμός στους πλειστηριασμούς με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα οφειλόμενα «Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη, εμποδίζοντας να «βγαίνουν στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία πολύ μεγαλύτερα από τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος ή και ιδιώτες, επιχειρήσεις, είναι δυνατό να καλύψουν διαφορετικά τις απαιτήσεις τους.

    Δικαστική απόφαση υψώνει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες που απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, αφού διαπιστώνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να σέβεται συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της αναλογικότητας και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

    Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι πρέπει να «παγώσει» η διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτου αξίας 1.350.000 ευρώ που κίνησε το Δημόσιο σε βάρος οφειλέτριας ποσού 102.000€ (με τις σχετικές προσαυξήσεις), καθώς είχε ήδη κατοχυρώσει τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων με αναγκαστική κατάσχεση των ενοικίων που απέδιδε το συγκεκριμένο ακίνητο επιτρέποντας την κάλυψη του ποσού εντός 3ετίας.

    Το δικαστήριο βάζει ουσιαστικά «φρένο» στους άδικους και υπερβολικούς πλειστηριασμούς που γίνονται με τη συχνότατη αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα οφειλόμενα.

    Μάλιστα η αρεοπαγιτική νομολογία έχει κρίνει καταχρηστική την τραπεζική κατάσχεση ακινήτου πολύ ακριβότερου από το ποσό οφειλής και ενώ υπήρχε δυνατότητα κατάσχεσης άλλου ακινήτου μικρότερης αξίας που αντιστοιχούσε στο ύψος του χρέους, υπερκαλύπτοντάς το.

    Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ΔΟΥ προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση διώροφης παλαιάς οικοδομής για χρέη 48.000€ και μέσα σε ένα 6μηνο εξέθεσε το ακίνητο σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με διπλασιασμό του ποσού (με προσαυξήσεις κλπ.). Ομως, είχε προηγηθεί η αναγκαστική κατάσχεση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης (καταστήματος) που λειτουργούσε στο ισόγειο, που απέφερε 3.000€ μηναίως.

    Το σκεπτικό

    Το Διοικ. Πρωτοδικείο Πειραιά δέχθηκε (2364/11) ότι η μίσθωση αυτή είναι επαγγελματική και λήγει το 2018, με προοπτική τα κατασχόμενα από το Δημόσιο να φθάσουν τα 144.000 ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει την οφειλή.

    Ετσι, όμως, ο πλειστηριασμός του ακινήτου (αξίας 1,35 εκατ. € με τιμή εκκίνησης 810.000€) υπερβαίνει το προσήκον μέτρο για την ικανοποίηση της ΔΟΥ και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, όπως διαπιστώνει το δικαστήριο.

    Παράλληλα δέχεται ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς το Δημόσιο, ξεπερνώντας το εύλογο μέτρο, έχει ήδη διασφαλίσει τις απαιτήσεις του με την κατάσχεση και τμηματική είσπραξη των ενοικίων, με συνέπεια η βλάβη της ιδιοκτήτριας-οφειλέτριας να είναι καταφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την ωφέλεια του επισπεύδοντος τον πλειστηριασμό Δημοσίου.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ / ΕΘΝΟΣ