Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Ε.Π.Κ.Κ.: H Περίοδος των εκπτώσεων κύλησε και έληξε ομαλά στην αγορά της Κρήτης


  Χθες (28-02-2013), έληξαν οι χειμερινές εκπτώσεις ,και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  οφείλει ,να δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της, όσο αφορά την λειτουργία του θεσμού , μα προπάντων εάν υπήρξαν πραγματικές εκπτώσεις στην Αγορά της Κρήτης, εάν οι καταναλωτές έκαναν τα ψώνια τους, εάν τηρήθηκε η σωστή διαχείριση προς τους καταναλωτές  εκ μέρους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα συμπεράσματα της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  είναι:

1)¨Τα περισσότερα καταστήματα πραγματοποίησαν πραγματικές εκπτώσεις, σύμφωνα με τις πινακίδες των ανακοινώσεων αλλά και με την κείμενη νομοθεσία.

2)Υπήρξε η πρέπουσα συμπεριφορά εκ μέρους  των εμπόρων,  έναντι των καταναλωτών (υπήρξαν αλλαγές σε ελαττωματικά προϊόντα, ακόμα και αντιστροφή της πώλησης)

3)Ελάχιστες καταγγελίες έφθασαν  στην ΄Ενωση, για άρνηση αντικατάστασης προϊόντος

5)Καμία καταγγελία δεν είχε η ΄Ενωση , για παραπλάνηση του Καταναλωτή (δηλ. άλλη η τιμή στην πινακίδα και άλλη στο Ταμείο)

  Συμπερασματικά επί του θέματος.
 H ¨Περίοδος των εκπτώσεων κύλησε και έληξε  ομαλά στην αγορά της Κρήτης, με ελάχιστα προβλήματα, οι καταναλωτές  έκαναν τις αγορές τους προγραμματισμένα,και όχι ανέλεγκτα, δεν παρουσιάστηκαν αντιδικίες με τους επαγγελματίες του Εμπορίου.
 Επειδή τελειώνοντας οι εκπτώσεις, ανοίγει  για τους καταναλωτές το κεφάλαιο "ΠΡΌΣΦΟΡΑ" σε προιόντα,  και επειδή σήμερα οι περισσότεροι καταναλωτές θα την κυνηγήσουν, λόγω οικονομικής  δυσκολίας και ύφεσης, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά στους καταναλωτές την προσοχή στα εξής:
1) ¨Προσέχουμε το είδος της προσφοράς , δεν μπορούμε να το επιστρέψουμε, δεν γίνεται ανταλλαγή.
2)Παίρνουμε πάντα απόδειξη για τα χρήματα που δώσαμε.
3)ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ  όχι μόνο την λέξη "προσφορά" αλλά και την τιμή ,συγκρίνοντας το είδος πριν την προσφορά  και τηντιμή προσφοράς (εδώ βλέπουμε δύο τιμές )
  την τιμή την παλιά διαγραμμένη και την νέα της προσφοράς
4)Δεν κάνουμε αγορές, από πλανόδιους, διότι στα τοπικά μαγαζιά θα βρούμε τα είδη που θέλουμε να αγοράσουμε  και σε συμφέρουσες τιμές.

Τέλος  για κάθε ενημέρωση και προστασία επί των αγορών σας τηλεφωνείτε στη ΄Ενωση και στα τηλ.2821092666 Χανιά, 2842020140 Ιεράπετρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: