Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σε θέση μάχης για την προστασία της πρώτης κατοικίας




Συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σαρωτικό κύμα διώξεων και πλειστηριασμών που απειλεί εκατοντάδες πολίτες και κυρίως τους δανειολήπτες.
Με συνεχείς προσφυγές στις δικαστικές Αρχές και αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης λειτουργεί ως «ασπίδα» για εκατοντάδες συμπολίτες μας που βιώνουν την οικονομική κατάρρευση.
Ειδικά ενόψει της συζήτησης για το νομοσχέδιο, με το οποίο και η πρώτη κατοικία μπαίνει στο στόχαστρο, οι ενώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών τίθενται σε «θέση μάχης» καθώς στόχος τους είναι να προστατεύσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.
Κυρίαρχο ζητούμενο είναι να πληρωθούν τα εκκρεμή δάνεια αλλά κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα και όχι με το βίαιο τρόπο που επιβάλλεται από την τρόικα, την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Team FM η πρόεδρος της Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιωάννα Μελάκη, επισήμανε, ότι στόχος είναι η προστασία των δανειοληπτών εκείνων, οι οποίοι όταν πήραν τα δάνεια τους είχαν όλη τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης έχασαν τη δουλειά τους ή τα εισοδήματα τους ή υπέστησαν μειώσεις στους μισθούς τους και γενικότερα βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η κ. Μελάκη, δήλωσε ότι θέση της Ένωσης είναι η μείωση όλων των δανείων έως 50% καθώς κάτω από άλλες συνθήκες δόθηκαν και άλλες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί, ωστόσο, η ίδια επισήμανε ότι «δεν μπορούμε όμως να βοηθήσουμε εκείνους που πήραν δάνεια χωρίς αντίκρισμα» για να συμπληρώσει ότι «ας ερευνήσουν οι δικαστικές Αρχές γιατί δόθηκαν δάνεια σε πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και με ποια κριτήρια. Πιστεύω ότι πολλοί τραπεζικοί υπάλληλοι και στελέχη τραπεζών πρέπει να λογοδοτήσουν για τη χορήγηση εκατοντάδων επισφαλών δανείων».
Η κ. Μελάκη μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δήλωσε ότι « η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την αρχή της ίδρυσής της, αγωνίζεται για την στήριξη των δικαιωμάτων των καταναλωτών και τα διεκδικεί υπέρ αυτών, με κάθε νόμιμο τρόπο.
Ένας από τους βασικούς σκοπούς και στόχους της, είναι η καλλιέργεια αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και ο εθελοντισμός. Συνεργάζεται με όλους τους φορείς, εσωτερικού και εξωτερικού μα προπάντων τις Ενώσεις καταναλωτών, που έχουν παρεμφερή σκοπούς και δράσεις με αυτήν.
Μπορεί η Κυβέρνηση να έφερε προτάσεις σε μορφή Νομοθετικού Πλαισίου στη βουλή "τάχα για ανάσα των δανειοληπτών" και ζήτησε επιλεκτικά από κάποιες; Ενώσεις Καταναλωτών τις δικές τους, όμως, εμάς αυτή η κίνηση και του αρμόδιου Προέδρου κ. Βλάχου, της Επιτροπής Εμπορίου και δεοντολογίας μας βρίσκει ακριβώς αντίθετους και με την πρόταση και με την αποδοχή να συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής κάποιες Ενώσεις.
Και τίθεται το ερώτημα αφενός γιατί δεν κλήθηκαν όλες οι πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, να καταθέσουν προτάσεις, αφετέρου οι κάποιες Ενώσεις που κλήθηκαν με ποια κριτήρια κλήθηκαν, θα υπάρξει απάντηση; Διότι η κάθε μία από αυτές δρουν και αναπτύσσονται με διαφορετικά μέλη, μα προπαντός ανεξάρτητα.
Παρά ταύτα εμείς από το έτος 2012 καταθέσαμε τις προτάσεις μας δημόσια και εμμένουμε σ’ αυτές».
OI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
- Παράταση αναστολής των πλειστηριασμών που λήγουν 31-12-2013  για την πρώτη κατοικία, μέχρι τη λήξη της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στη Χώρα.
- Πλήρη διαγραφή του χρέους από τις Τράπεζες, των ανέργων δανειοληπτών, των αρρώστων, ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου, που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους και βρίσκονται χωρίς εισόδημα.
- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων, για στεγαστικά δάνεια, προς τις τράπεζες, ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου, αφορά όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση φυσικά πρόσωπα, επιτηδευματίες, εμπόρους.
- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.
-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.
-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως, στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια αλλά και στα στεγαστικά.
-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σ’ αυτόν για εξόφληση του χρέους του.
-Επιχειρήσεις: Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου.
-Κανένα "διωχτικό μέτρο" έκδοση διαταγής πληρωμής, κατάσχεση, πλειστηριασμό, ενώ ο δανειολήπτης έχει καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο του ν. Κατσέλη, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.
 12/06/13 του Μανούσου Κλάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: