Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Πλειστηριασμοί !!!Καταναλωτή, έχεις τον πρώτο λόγο. μπορείς να αντισταθείς !!! Οργανώσου!!!ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 9-06-2013

   Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την αρχή της ίδρυσης της ( 2008 ),αγωνίζεται για την στήριξη των δικαιωμάτων των καταναλωτών και τα διεκδικεί υπέρ αυτών ,με κάθε νόμμο τρόπο.
  Ένας από τους βασικούς σκοπούς και στόχους της, είναι η καλλιέργεια αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και ο εθελοντισμός. Συνεργάζεται με όλους τους φορείς , εσωτερικού και εξωτερικού μα προπάντων τις Ενώσεις καταναλωτών, που έχουν παρεμφερή σκοπούς και δράσεις με αυτήν.
  Μπορεί η Κυβέρνηση να έφερε προτάσεις σε μορφή Νομοθετικού Πλαισίου στην βουλή "τάχα για ανάσα των δανειοληπτών" και ζήτησε επιλεκτικά από κάποιες; Ενώσεις Καταναλωτών τις δικές τους,Όμως, εμάς αυτή η κίνηση και του αρμόδιου Προέδρου΄κ.Βλάχου, της Επιτροπής Εμπορίου και δεοντολογίας μας βρίσκει  ακριβώς αντίθετους και με την πρόταση και με την αποδοχή να συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής κάποιες Ενώσεις,  Και τίθεται το ερώτημα αφενός γιατί δεν κλήθηκαν όλες οι πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, να καταθέσουν προτάσεις, αφετέρου οι κάποιες Ενώσεις που κλήθηκαν με ποια κριτήρια κλήθηκαν,θα υπάρξει απάντηση; Διότι η κάθε μία από αυτές δρούν και αναπτύξονται με διαφορετικά μέλη, με προπαντός ανεξάρτητα.
  Παρά ταύτα εμείς από το έτος 2012  καταθέσαμε τις προτάσεις μας  δημόσια και εμμένουμε σαυτές

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  είναι : ενόψει  ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗΣ του ν. Κατσέλη:

- Παράταση αναστολής των πλειστηριασμών που λήγουν 31-12-2013  για την πρώτη κατοικία,.μέχρι τη λήξη της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Χώρα.
- Πλήρη διαγραφή του χρέους . από τις Τράπεζες, των ανέργων δανειοληπτών, των αρρώστων , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους. και βρίσκονται χωρίς εισόδημα

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων, για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες, ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου ,αφορά όλους τους πολίτες. χωρίς διάκριση φυσικά πρόσωπα,επιτηδευματίες, εμπόρους

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια αλλά και στα στεγαστικά.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου.
-Κανένα "διωχτικό μέτρο" έκδοση διαταγής πληρωμής, κατάσχεση, πλειστηριασμό , ενώ ο δανειολήπτης έχει καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο  του ν.Κατσέλη , μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.
 
Τέλος , καλούμε όλους τους πολίτες ,να πλαισιώσουν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά τη Χώρα, καθώς μέσα από αυτές μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα, να κάνουν παρεμβάσεις, να καταθέσουν προτάσεις να ακουστεί η Φωνή τους, που στις μέρες που διανύουμε επιβάλλετε όσο ποτέ άλλοτε.Οργανωμένος καταναλωτής , ποτέ χαμένος!!!
                                                                                      
                                        Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                             
                                                                                             Ιωάννα ΜελάκηΔεν υπάρχουν σχόλια: