Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Η τράπεζα “άδειασε” λογαριασμό ανέργου Χανιώτη με χτυπημένο παιδί!

Κάντε μας like στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter
ethniki trapezaΠρο εκπλήξεως βρέθηκε άνεργος συμπολίτης μας, όταν, την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώνοντας ότι η καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ καθυστερούσε, ζήτησε από το ATM, την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού του για να “ανακαλύψει” ότι η τράπεζα, “άδειαζε” αυτομάτως ό,τι χρήματα έμπαιναν!
katasxesi anergias ethniki
Συγκεκριμένα και όπως βλέπετε στο απόκομμα της συναλλαγής που έστειλε ο ίδιος στο zarpa.gr, πρόκειται για δύο μόνο και πολύ ιδιαίτερες καταθέσεις. Το πρώτο ποσό, των 86,25 ευρώ, ήταν η αποζημίωση από το ΙΚΑ για τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό του γιού του και η οποία “ανελήφθη” υπέρ της τράπεζας, αμέσως μόλις κατατέθηκε στο λογαριασμό. Το δεύτερο πόσο, των 360 ευρώ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το επίδομα ανεργίας, το οποίο, επίσης κατασχέθηκε με “συνοπτικές διαδικασίες”.
Στο μεταξύ, ενώ η τράπεζα, προχωρούσε σ’ αυτές τις παράλογες και παράνομες κινήσεις, υπάλληλοι έπαιρναν τον ενδιαφερόμενο και του πρότειναν διάφορους ευνοϊκούς όρους για να διακανονίσει το χρέος του από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, το οποίο δεν ξεπερνά τα 5 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος δε, έβλεπε θετικά όλες αυτές τις κινήσεις, καθώς τους τελευταίους μήνες βρέθηκε άνεργος και με ένα τραυματισμένο παιδί και δυσκολευόταν να εξυπηρετήσει το χρέος, χωρίς όμως να γνωρίζει για τις “πρωτοβουλίες” της τράπεζας. “Ένω μου έπαιρναν τα λεφτά, είχαν το θράσος να με παίρνουν και τηλέφωνο” λέει ο ίδιος στο zarpa.gr.
Διαπιστώνοντας τι έχει συμβεί, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου, όπως λέει, τον βοήθησαν πολύ, ενημερώνοντάς τον για την κείμενη νομοθεσία που απαγορεύει στις τράπεζες να “βάζουν χέρι” σε επιδόματα ανεργίας ή άλλα που καταβάλλονται σε περιοδική βάση. “Με τους νόμους στα χέρια πήγα πρωί – πρωί στην τράπεζα και τους ζήτησα να μου γυρίσουν τα χρήματά μου πίσω. Προσπάθησαν να το αποφύγουν αλλά κατάλαβαν ότι δεν γινόταν κι έτσι σε μερικές μέρες περιμένω να καταθέσουν ξανά τα λεφτά στον λογαριασμό μου”, μας εξηγεί.
Το ακατάσχετο
Επισημαίνεται, δε, ότι η προστασία των καταθέσεων που προέρχονται από επιδόματα και συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 1 100 ευρώ, είτε ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος με δάνεια και κάρτες, είτε όχι, ισχύει για όλους τους λογαριασμούς, άσχετα με την δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού που γίνεται μέσω του taxisnet και αφορά προστασία καταθέσεων έως 1500 ευρώ.
zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: