Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Γιώργος Ραουνάς - Εκκαθαριστής: Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι της "ΑΣΠΙΣ"

Nextdeal newsroom

Γράφει:

   
Το nextdeal.gr, με αφορμή την ανάρτηση των καταλόγων των δικαιούχων απαιτήσεων από τις εταιρίες Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value (δείτε εδώ), απευθύνθηκε στον εκκαθαριστή κ. Γεώργιο Ραουνά ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το θέμα.
Διαβάστε τι απάντησε ο κ. Ραουνάς στο nextdeal.gr:
Τι σημαίνει για τον ασφαλισμένο της Ασπίς και της Commercial η ανάρτηση του καταλόγου;
Η ανάρτηση σημαίνει ότι η υπό εκκαθάριση εταιρεία αναγνωρίζει το συγκεκριμένο ποσό ως ασφαλιστική απαίτηση.
Περιλαμβάνονται όλα τα συμβόλαια και αν όχι, ποια και γιατί;
Περιλαμβάνονται τα συμβόλαια που έχουν αναγγελθεί και έχουν επαληθευτεί. Λόγοι μη επαλήθευσης, μεταξύ άλλων, είναι: η ανυπαρξία τεκμηρίωσης καταβολής ασφαλίστρων, η νομική μορφή του λήπτη ασφάλισης (νομικό πρόσωπο), η μορφή του προϊόντος (μη ασφαλιστικό).
Ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει ο ασφαλισμένος των δυο εταιρειών;
Ο ασφαλισμένος εφόσον δεν είναι στην ΚΔΑ ή διαφωνεί με το ποσό, δικαιούται να ασκήσει ανακοπή εντός 45 ημερών από την 3η δημοσίευση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου 2015.
Τι πρέπει να προσέξει, π.χ. χρόνος παραγραφής δικαιωμάτων κ.λ.π.;
Η ΚΔΑ δεν μεταβάλλεται παρά μόνον με δικαστική απόφαση.
Υπάρχει κάποια εκτίμηση για το ποσοστό της αποζημίωσης που θα λάβει ο κάθε ένας σε σύγκριση με τις προβλέψεις του συμβολαίου του;
Οποιαδήποτε εκτίμηση για αποζημίωση θα ήταν παρακινδυνευμένη, προτού ασκηθούν οι ανακοπές, δεδομένου ότι οι εκδοθησόμενες δικαστικές αποφάσεις είναι δυνατόν να μεταβάλουν τα ποσά της ΚΔΑ.
Σε τι ποσό υπολογίζεται η αξία της περιουσίας του Ομίλου Ασπίς και της Commercial;
Η αξία της περιουσίας έχει εκτιμηθεί και κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υπάρχουν δεσμεύσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και άλλα θέματα που είτε δεν επιτρέπουν τη ρευστοποίηση των ακινήτων ή καθυστερούν την είσπραξη κάποιων απαιτήσεων. Μέχρι να υπάρξει διευθέτηση των θεμάτων αυτών δεν είναι δυνατό να καθοριστεί η προς διάθεση περιουσία εκάστης εταιρείας υπό εκκαθάριση.
Ορισμένοι καταλογίζουν ευθύνες για την απομείωση της περιουσίας στους εκκαθαριστές. Τι απαντάτε;
Όλα τα έξοδα εκκαθάρισης τελούν υπό την έγκριση της Εποπτικής Αρχής. Επιπροσθέτως, η παρούσα Εκκαθάριση έχει εξορθολογίσει τα κόστη λειτουργίας, αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία, καθώς και αξιώνει και εισπράττει ποσά από διάφορους οφειλέτες και πρώην συνεργάτες με αποτέλεσμα αρκετές φορές τα έσοδα να υπερβαίνουν τα έξοδα.
Πότε υπολογίζετε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης του ασφαλισμένου στην Ασπίς και Commercial;
Εφόσον παρέλθει η προθεσμία των ανακοπών, υπάρχει πρόθεση να γίνει προσωρινή διανομή ποσοστού απαίτησης στο πλαίσιο του νόμου. Σε κάθε περίπτωση οι ανακοπές των ασφαλισμένων εκδικάζονται κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ και από μέρους της Εκκαθάρισης δίδεται μεγάλη σπουδή στην ταχεία διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Το nextdeal.gr απευθύνθηκε επίσης στους κ.κ. Σωκράτη Παπαχατζή, Δικηγόρο MSc και Νίκο Κεχαγιάογλου, Πρόεδρο Ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Δείτε εδώ τι δήλωσαν στην κάμερα του nextdeal.gr και στον Κωστή Σπύρου σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: