Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Η Ε.Π.Κ.Κρήτης, στηρίζει την συγκέντρωση των συνταξιούχων , του νησιού"

                                                    Ανακοίνωση
 Η Ε.Π.Κ.Κρήτης ,στηρίζει την αυριανή Παγκρήτια αγωνιστική συγκέντρωση ,των συνταξιούχων ,που θα πραγματοποιηθεί ,στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σε σχετική ανακοίνωση της, επισημαίνονται τα εξής:
Σήμερα οι συνταξιούχοι τα «Τιμημένα Γηρατειά», όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν,βιώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρες, ουσίας βιώνουν τη χειρότερη εποχή τους. Η σύνταξή τους, με τις συνεχείς περικοπές από τους μνημονικούς νόμους ,δεν τους καλύπτει το μήνα.Η κοινωνική ασφάλιση είναι προβληματική. Δεν έχουν σωστή Ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή Περίθαλψη.
Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους ή είναι ελάχιστες. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση.
Οι  συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό, από όλους μας. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νοιώθουν ασφάλεια, που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει.
Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο, πράγμα που δεν τα έχουν.Οι συνταξιούχοι διεκδικούν , τα όνειρά τους, που η Πολιτεία αψυχολόγητα τους στέρησε.  Οι συνταξιούχοι  σήμερα συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, αφού στην εποχή μας παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού τους έργου , της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της οικονομικής  βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους.
Όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση , απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους
"Για να μπορούν να ζουν!»
  Ως  ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  μία λέξη έχουμε να πούμε "ντροπή" για εκείνους που  δεν προτάσσουν τον σεβασμό , την εκτίμηση, και τα δικαιώματα ,της ποιο ευαίσθητης κοινωνικής Ομάδας των συνταξιούχων ,αλλά πέφτουνε πάνω τους," ως μύγες σε ψόφιο κρέας".
Τέλος δηλώνουμε ότι  στεκόμαστε αλληλέγγυοι , στον αγώνα των συνταξιούχων .που διεκδικούν  από την Πολιτεία, να ζήσουν , την υπόλοιπη ζωή τους ,  αξιοπρεπώς, "ως άνθρωποι "

                         Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                             Ιωάννα Μελάκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: