Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ συνεχίζεται

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνεχίζει να στηρίζει μποϋκοτάζ κατά της ΦΆΓΕ παραθέτουμε δελτίο τύπου του Κ.Ε.Π.ΚΑ και της Ο.Ε.Κ.Ε Η Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ συνεχίζεται

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η Ο.Ε.Κ.Ε., από την 11η Φεβρουαρίου 2009, κήρυξαν μποϋκοτάζ, σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνήθηκε να αιτιολογήσει τις αυξήσεις, στις τιμές των προϊόντων της. Στο μποϋκοτάζ, μέχρι σήμερα, προσχώρησαν, ύστερα από κάλεσμα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και της Ο.Ε.Κ.Ε., η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου.

Την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009, η εταιρία ΦΑΓΕ απάντησε, στην 259/10.02.2009 επιστολή, που της είχαμε αποστείλει και με την οποία ενημερώσαμε, για το μποϋκοτάζ. Η εταιρία, απλά, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η πιο ακριβή, στην αγορά και απορούσε, γιατί στραφήκαμε, εναντίον της. Εξηγήσαμε ότι ο λόγος ήταν η άρνησή της να αιτιολογήσει τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων της και απαιτήσαμε να απαντήσει, στο συγκεκριμένο θέμα ή να ανακαλέσει τις αυξήσεις της.

Η ανταπόκριση των απλών καταναλωτών είναι θετική. Οι καταναλωτές έχουν αγανακτήσει, με την ακρίβεια, στα τρόφιμα και όχι μόνο. Θέλουν να αντιδράσουν. Θέλουν να δώσουν ένα μάθημα, στη ΦΑΓΕ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που βοήθησαν και βοηθούν την προσπάθειά μας, να ενημερώσουμε τους καταναλωτές, για το μποϋκοτάζ. Χρωστάμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους ανθρώπους του διαδικτύου, τους blogger, τους κατόχους ιστοσελίδων, τις Ενώσεις Καταναλωτών και τους συλλόγους εργαζομένων, που προσχώρησαν, στο μποϋκοτάζ και προσπαθούν να μας βοηθήσουν, να ενημερώσουμε τους καταναλωτές. Είμαστε, όμως, και στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε ότι δεν έχουν την ίδια στάση όλα τα Μ.Μ.Ε. Υπάρχουν μεγάλα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε., που, ενώ παίρνουν δηλώσεις, για το μποϋκοτάζ, από το ΚΕ.Π.ΚΑ., δε μεταδίδουν, τίποτε. Κάποια, μάλιστα, έχουν φτάσει, στο σημείο να παραπληροφορούν τους καταναλωτές ότι ΘΑ προκηρυχθεί μποϋκοτάζ, για την ακρίβεια, ενώ το μποϋκοτάζ ήταν, ήδη, στην 5η μέρα. Και, φυσικά, ούτε κουβέντα, για τη ΦΑΓΕ. Ακόμα και λιβελογραφήματα, γράφτηκαν αυτές τις ημέρες, για το ΚΕ.Π.ΚΑ. και τα μέλη του Δ.Σ. Εμείς, όμως, συνεχίζουμε. Η ανταπόκριση των καταναλωτών μας δίνει κουράγιο. Η προστασία των δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών αποτελεί, για εμάς, μοναδικό στόχο και προτεραιότητα.

Έχουμε προγραμματίσει δράσεις, για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του στραγγίσματος της ενημέρωσης.

Την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009, θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό, έξω από σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με δελτία τύπου θα ενημερώνουμε, για τις επόμενες δραστηριότητες.

Καταναλωτές,

Συνεχίζουμε, δυναμικά, το μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ.

Αντιδρούμε, στις αυθαίρετες αυξήσεις της ΦΑΓΕ.

Όλοι μαζί μπορούμε!

Ας δώσουμε ένα μήνυμα, ένα μάθημα,

τόσο στη ΦΑΓΕ, όσο και σε όποια άλλη επιχείρηση

θεωρεί ότι η αγορά είναι κτήμα της και οι καταναλωτές πρόβατα, επί σφαγήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: