Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συμμετοχή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. στην"ώρα της γης"


Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως ένας συνειδητοποιημένος Φορέας, που μέσα στους σκοπούς του είναι, «η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος», συμμετέχει στην «Ώρα της γης», καλώντας όλους τους καταναλωτές, να κατεβάσουν τον διακόπτη τουηλεκτρικού ρεύματος για 1 ώρα, στις 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ. Η Προστασία του περιβάλλοντος και η σωτηρία του πλανήτη, μας αφορά όλους μας. Η «ώρα της γης» είναι μια κίνηση που μας ένωσε όλους, από την μία άκρη της γης στην άλλη , με ένα μοναδικό σκοπό και στόχο, που είναι η σωτηρία του πλανήτη από την υπερθέρμανση, και από την ανατροπή των κλιματολογικών αλλαγών.

Στις μέρες μας, το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τις συμβατικές πηγές,(πετρέλαιο και τα παράγοντά του και ο άνθρακας). Οι πηγές αυτές, αφενός μεν ,δεν είναι ανανεώσιμες, αφετέρου , έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, με την γνωστή κλιματολογική ανατροπή (θερμοκήπιο). Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, από όπου αυτήν και εάν προέρχεται. Είναι μία κίνηση που αποδεικνύει, ότι δεν είμαστε μια άβουλη μάζα πολιτών, ότι οι καταναλωτές έχουμε δύναμη, αρκεί να το θελήσουμε.

Η Κίνηση αυτή, δίνει το άνοιγμα του κύκλου των κινητοποιήσεων και των πρωτοβουλιών, που ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη, οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε και να πάρουμε. Η κίνηση αυτή μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά, και ότι ο πλανήτης εκπέμπει S.0.S, και εμείς με την ιδιότητα του κατοίκου του, οφείλουμε να ακούσουμε αυτό το σήμα. Η κατάσταση είναι ανατρέψιμη, αρκεί με ειρήνη, ομοφωνία να συμμετέχουμε. Βεβαίως δεν αρκεί η αγωνία μας για το αύριο του πλανήτη, η «ώρα της γης», μας οδηγεί ότι, η αρχή μπορεί να γίνει από όλους εμάς τους κατοίκους αυτού του πλανήτη, στις 28 Μαρτίου, ατομικά, τοπικά, εθνικά, ευρωπαϊκά, παγκόσμια.

Η Βουλιμική κερδοσκοπία, από κάποιους, με συνέπεια την καταστροφή του περιβάλλοντος, πρέπει επιτέλους να σταματήσει, για την προστασία όλων των φυσικών πόρων, υδάτινων και δασικών, για την αποφυγή μελλοντικών δυσάρεστων για τον πλανήτη συνεπειών. Η δική μας πρωτοβουλία, θα πρέπει να είναι εκείνη ,που μπορεί να είναι αντίθετη με τις αποφάσεις των κρατούντων, οι οποίοι με πράξεις, αλλά και παραλήψεις οδήγησαν το οικοσύστημα της γης , σε μη βιώσιμο για την ανθρώπινη ύπαρξη. Η «Ώρα της γής» ,είναι ένα κομβικό σημείο αρχής από μας ,για αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς, είναι μια συγνώμη, για την κακή διαχείριση των αγαθών του πλανήτη, είναι μια υπόσχεση ζωής , ότι θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης , στον πλανήτη γη που μας φιλοξενεί.

Η Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: