Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έμειναν 4 ημέρες για τη δήλωση περιουσιακής-οικογενειακής κατάστασης

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι πέντε φόροι που συνδέονται με το Ε9 και τα ... λάθη δεν συγχωρούνται, αντιθέτως θα τα... χρυσοπληρώσουμε....


Την ερχόμενη Πέμπτη 22 του μήνα λήγει η προθεσμία για τους κατόχους ακινήτων, οι οποίοι έχουν μεταβολή στην περιουσιακή ή την οικογενειακή τους κατάσταση, να δηλώσουν τις αλλαγές, μέσω του ίντερνετ, στην σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε, με βάση τα στοιχεία αυτά θα υπολογιστούν οι επόμενοι φόροι που θα αρχίσουν να έρχονται σε λίγες μόνο μέρες.
Οι αλλαγές μέσω διαδικτύου είναι χωρίς πρόστιμο, μετά...
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του μήνα, όμως καλό είναι να μην υπολογίζετε σε κάτι τέτοιο.
Ποιοι πρέπει να κάνουν τη δήλωση:
-Οσοι είχαν μεταβολή το 2010 της ακίνητης περιουσίας ή της οικογενειακής τους κατάστασης.
-Οσοι υπέβαλαν το Ε9 χειρόγραφα και επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια διόρθωση στοιχείων.

Χειρόγραφα (μόνο) υποβάλλεται η δήλωση του Ε9 μόνο στην περίπτωση που ο υπόχρεος έχει πεθάνει, όταν υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία να υποβληθεί ηλεκτρονικά η δήλωση ή όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Με βάση τις νέες δηλώσεις το υπουργείο θα υπολογίσει το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΑΠ του 2010, την έκτακτη εισφορά για μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009 και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: