Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όχι θυσία στην οικονομική κρίση, η τσικουδιά της Κρήτης' :Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης




Επιστολή -Υπόμνημα , στήριξης και συμπαράστασης , προς τους Υπουργούς Οικονομικών,και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης , κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Κώστα Σκανδαλίδη για τους αποσταγματοποιούς της Κρήτης, του προϊόντος " τσικουδιά " έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή την προωθούμενη ρύθμιση, στο πολυνομονοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή της η ΄Ενωση αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί,

Στην Κρήτη, η τσικουδιά, είναι το κατ εξοχή παραδοσιακό τοπικό προϊόν, που προσφέρεται και σε χαρά και σε λύπη και ως Κρήτες δεν θα θέλαμε σε εποχή οικονομικής κρίσης, που πλήττονται περισσότερο οι αγρότες μας, με αυτή σας την προωθούμενη ρύθμιση, να θυσιάσετε το τοπικό μας προϊόν ,πλήττοντας οικονομικά, όχι μόνο του αποσταγματοποιούς ,που ενεργοποιούνται στην παραγωγή του προϊόντος (τσικουδιά), αλλά αψυχολόγητα ,πλήττετε και την παράδοση της Κρήτης.Γιατί ναι η "τσικουδιά" είναι το μεράκι της Κρήτης , είναι το παραδοσιακό ποτό ,που καλωσορίζουμε τον φίλο στο σπίτι, είναι το ποτό που τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν τον "ξένο".Η τσικουδιά για την Κρήτη είναι σύμβολο του ανταμώματος αλλά και του αποχαιρετισμού.
Η Εποχή που έρχεται αυτή η ρύθμιση στην βουλή , δεν βοηθάει ούτε την οικονομία της Χώρας ,αλλά ούτε τους διακινητές, καθώς η φετινή παραγωγή είναι κατά 10% μειωμένη.
Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι οφείλουμε σαν Χώρα, να εναρμοζόμαστε προς τις Κοινοτικές οδηγίες , αλλά θα ήταν ποιο σώφρον, να εναρμονιζόμαστε και με την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική συγκυρία, που βιώνουν οι πολίτες της Χώρας μας.Οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης , είναι μικρή μερίδα παραγωγών, που με το έσοδο από την πώληση της "τσικουδιάς" δεν ζουν, απλώς γίνεται συμπλήρωση του αγροτικού τους εισοδήματος. και η ρύθμιση που προωθεί τε να δικαιούνται 150 λίτρα από την παραγωγή τους , σε αυτοκατανάλωση, κάτι άλλο προωθεί τε, ίσως την νοθεία, ίσως το παρ εμπόριο, ή συμφέροντα που δεν ευνοούν τους παραγωγούς -αποσταγματοποιούς της Κρήτης.

Κύριοι Υπουργοί,

Δεν είναι καιρός σήμερα , για μια άλλη "ταφόπλακα" στους αγρότες της Κρήτης, στους επαγγελματίες της Κρήτης, αλλά και στην Κρήτη την ίδια.
Επειδή με αυτή σας την προώθηση της ρύθμισης στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών . θίγονται τα συμφέροντα των Κρητικών. σας καλούμε, να την πάρετε πίσω, σας το ζητούμε ως κοινωνία, που έχει βυθιστεί στην φτώχεια και στην ανεργία, από την βαθιά ύφεση που πλήττει την Χώρα μας αλλά και την Κρήτη.
Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,τάσσόμαστε στο πλευρό των αποσταγματοποιών, ενός παραδοσιακού επαγγέλματος που είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό αλλά και την τοπική οικονομία της Κρήτης. Ζητούμε άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική αλλά και έμπρακτη στήριξη του σημαντικού κλάδου της αποσταγματοποιίας και του παραδοσιακού επαγγέλματος του καζανάρη που αρχίζει να αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα βιωσιμότητας. σας ζητάμε να αποσύρεται την ρύθμιση.. τονίζοντας σας ¨ότι δεν ωφελεί κανένα, ούτε τους αποσταγματοποιούς που θίγονται άμεσα, αλλά ούτε και την Χώρα , τούτη την ώρα...

Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη
Πηγή Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: