Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

ΕΝΚΗ

Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου(ΕΝΚΗ ) μετά τις δηλώσεις οργάνωσης καταναλωτών με έδρα τα Χανιά για την ποιότητα των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, και την πιθανότητα υπολειμμάτων αγροχημικών επεμβάσεων,  προέβη σε ενδελεχή διερεύνηση για ύπαρξη τέτοιων μαρτυριών από ελέγχους που διεξάγονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό μιας και τα προϊόντα αυτά εξάγονται σε μεγάλη κλίμακα διεθνώς. Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου -  (ΕΝΚΗ  είναι σε θέση να διαβεβαιώσει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν βρέθηκε καμία προβληματική μέτρηση υπολειμμάτων αγροχημικών στα γεωργικά προϊόντα της Κρήτης ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό όπου οι έλεγχοι είναι οργανωμένοι και πολύ συχνοί. Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το σύνολο των παραγωγών πρωίμων κηπευτικών σε όλη την Κρήτη είναι πιστοποιημένοι, ακολουθούν πρότυπα καλλιέργειας που διέπουν την σύγχρονη γεωργία και η παραγωγή τους χαρακτηρίζεται από διεθνούς επιπέδου ιχνηλασιμότητα των προϊόντων τους. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία από τους καλλιεργητές πρωίμων κηπευτικών στην Ιεράπετρα, την Μεσσαρά και τα Χανιά ακολουθούν πρότυπα ολοκληρωμένης ήπιας καταπολέμησης γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη ποιότητα στα προϊόντα τους. Σημαντική μερίδα δε καλλιεργητών έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικής παραγωγής αγρότες.
Λόγω των διαπιστώσεων αυτών επιθυμούμε να παροτρύνουμε τους καταναλωτές να αγοράζουν τα ντόπια κηπευτικά τα οποία εκτός της ανεπανάληπτης νοστιμιάς τους είναι απολύτως ασφαλή. Θεωρούμε ότι ατεκμηρίωτες αιτιάσεις εκ μέρους οποιουδήποτε προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές και μεγάλη ζημιά στην ντόπια πρωτογενή παραγωγή σε μια κρίσιμη για την πατρίδα εποχή.
Τέλος επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τον καταναλωτικό σύλλογο εκ Χανίων που φέρεται να έκανε τις κατά την γνώμη μας ατεκμηρίωτες δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: