Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" Τράπεζες ,, ξηλώστε τις ηλεκτρονικές φόρμες, ταλαιπωρείτε τους καταναλωτές"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" Τράπεζες ,, ξηλώστε τις ηλεκτρονικές φόρμες, ταλαιπωρείτε τους καταναλωτές"


--

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  25-10-2012

   Καμία εξυπηρέτηση δεν προσφέρει  η ηλεκτρονική φόρμα ,που έχουν αφήσει στην διάθεση των συναλλασσομένων τους οι Τράπεζες .Αυτό καταγγέλλει η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε σχετική ανακοίνωση της

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται δημόσια, για την ταλαιπωρία ,για την μη σωστή διαχείριση των  καταναλωτών,  από κάποιες Τράπεζες (στοιχεία  τους υπάρχουν στα γραφεία της ΄Ενωσης), για κάθε αρμόδια Αρχή, όταν οι συναλλασσόμενοι, αιτούν να ενημερωθούν για τις χρεοπιστώσεις των λογαριασμών τους, και όταν ζητούν  αντίγραφο της Σύμβασης  ,στοιχεία  που τους είναιι άκρως  απαραίτητα  για  να διαγνώσουν  τις καταχρηστικές χρεώσεις, μονόπλευρης  αλλαγής  των όρων της σύμβασης, προκειμένου να καταφύγουν σε δικαστικά μέσα, διεκδικώντας  τα δικαιώματα τους.
  Τραγικές είναι ,οι εικόνες των καταναλωτών. που καθημερινά  εξελίσσονται
στα γραφεία της ΄Ενωσης , από τις μη νόμιμες και  ορθόδοξες  Πρακτικές των Τραπεζών, , πράγμα που  πιέζουν ,θυμώνουν τους καταναλωτές, εν αντιθέσει ενδυναμώνουν    την ίδια την ΄Ενωση ,προκειμένου  να προβεί  στις προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες  Αγωγές .

Επίσης, σημαντικές είναι οι υποδείξεις και  τα παράπονα των καταναλωτών, για την αποφυγή εξυπηρέτησης τους, από τις Τράπεζες ,ενδεικτική είναι η καταγγελία καταναλώτριας.που  μέρους του  περιεχόμενου  της  ,παραθέτει η ΄Ενωση τονίζοντας για μια ακόμα φορά, ότι "στέκεται δίπλα- δίπλα" με τους καταναλωτές.
Και συνεχίζει η ΄Ενωση ε
επί του περιεχομένου της ανακοίνωσης: :
"Καμία εξυπηρέτηση δεν προσφέρει  η ηλεκτρονική φόρμα που έχουν αφήσει στην διάθεση των συναλλασσομένων τoυς ,οι Τράπεζες  .
"Καταναλώτρια κάνοντας χρήση την ηλεκτρονική φόρμα   Τράπεζας,  τόσο για αποφυγή ταλαιπωρίας αμφοτέρων , αλλά και χάσιμο χρήσιμου χρόνου, εισήγαγε τα στοιχεία της στην  ενδεικνυόμενη φόρμα και υπέβαλλε το αίτημα της.Την ίδια μέρα έλαβε ηλεκτρονική απάντηση ότι το αίτημα της έχει προωθηθεί, στο αρμόδιο Τμήμα Εξυπηρέτησης των πελατων , και θα απαντηθεί εντός δύο ημερών, γεγονός που ευχαρίστησε την πελάτισσά της, σκεπτόμενη ότι "επιτέλους  υπάρχει  και κάτιι που  λειτουργεί σωστά¨", όμως δεν πρόλαβε να βγει από την έκπληξη της,  όταν  την επόμενη μέρα επικοινώνησε υπάλληλος της Τράπεζας από τα Κεντρικά, και αφού επανέλαβε τα στοιχεία της ταυτότητας της καταγγέλλουσας την ενημέρωσε ότι για διασφάλιση της ομιλίας η ομιλία καταγράφεται και συνεχίζοντας της είπε ότι το αίτημα της μπορεί να ικανοποιηθεί  μόνο πηγαίνοντας σε τοπικό κατάστημα και υποβάλλοντας το ίδιο αίτημα."
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για τις πρακτικές αυτές διαμαρτύρεται και  απευθυνόμενη στις Τράπεζες  τις καλεί δημόσια . να αλλάξουν συμπεριφορές, λέγοντας τους:¨Ενεργοποιείστε επιτέλους τις φόρμες επικοινωνίας!!! σκοπός της ύπαρξή τους (των φορμών), δεν είναι διακοσμητικός ,αλλά εξυπηρετικός !!! Μη παιδεύεταιε άλλο τους καταναλωτές!!! Βρείτε τα , για τον αμφότερο σκοπό και συμφέρον,-
 

                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                      Ιωάννα Μελάκη
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: