Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Σημαντική δικαίωση τριτέκνου, ανέργου δανειολήπτη, από το Ειρηνοδικείο Χανίων

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-08-2013

Ρύθμισε το χρέος του σώζοντας κατοικία και αγροτεμάχιο...
Μεγάλη  ανάσα έφερε  σε τρίτεκνη οικογένεια, ανέργου δανειολήπτη , από τα Χανιά, η υπαρ.156/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. με την οποία  απόφαση διέσωσε όχι μόνο την πρώτη κατοικία , αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία  του.
Επί της ουσίας της υπόθεσης  και σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο ,τρίτεκνο (τρία ανήλικα) ,έγγαμο ηλικίας 37 ετών, ο οποίος είχε χρέος σε μία Τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 Ευρώ,όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο.Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
 Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της ΄Ενωσης , ακολούθησε "αυστηρά" όλη την συμβουλευτική  και καθοδήγηση της φθάνοντας σαυτό το αίσιο για την οικογένεια του αποτέλεσμα.
 Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει 1) μία κατοικία 61 τ.μ 2) ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ και 3) ένα αυτοκίνητο  έτους κατασκευής 1996.
Επί των παραπάνω αναφερομένων, το δικαστήριο έκρινε  ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμισε του χρέους 100 Ευρώ μηνιαία για τέσσερα έτη , δηλ. θα πληρώσει (100χ48= 4800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη.Για δε την διάσωση της κατοικίας αφού του παρεχωρήθη τετραετίας περίοδος χάριτος
 καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια δηλ.σε 120 μηνιαίες δόσεις (23537: 120= 196)
  Επί της ωφέλειας του δανειολήπτη
1)Σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικία , αγροτεμάχιο,αυτοκίνητο)
2)Του χορηγείται τετραετής περίοδος χάριτος
3)Ρύθμισε την ι δόση του δανείου του κατά το δικό του "μπορώ"
  Η απόφαση αυτή, κατά την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκτός από την "καλοκαιρινή δροσιά"  που έφερε στην τρίτεκνη  οικογένεια του δανειολήπτη , δείχνει ακόμα τον "δρόμο" για τους φοβισμένους από τις Τράπεζες δανειολήπτες, να  εντάξουν τα δάνεια τους  στο Νόμο Κατσέλη. ,μια ακόμα Δικαστική απόφαση τις διαψεύδει ότι θα τα  "χάσουν"
  Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τους Δικαστές της Κρήτης, που με τις αποφάσεις τους χαρίζουν την ελπίδα και  στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση καταναλωτές.-

                                          Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                                 Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: