Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

¨ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ "Συμβουλές για την ενοικίαση σπιτιών από τους νέους φοιτητές"



Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις των φοιτητών και των γονιών τους ώστε να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων


Η ΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης επιθυμεί να βοηθήσει τους νέους φοιτητές και τους γονείς και μάλιστα χωρίς να υποστούν καμιά ταλαιπωρία προκειμένου να προβούν στην σωστή ενοικίαση σπιτιού χωρίς μελλοντικά "παρατράγουδα".
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης, υπάρχει επάρκεια προσφοράς φοιτητικής στέγης στην Κρήτη, πράγμα που διευκολύνει το «σαφάρι» εντός των πόλεων και περιαστικά , προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης.Όσο αφορά τις τιμές των ενοικίων , παραμένουν παρά την οικονομική κρίση στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, αλλά και χαμηλότερα. Η Ένωση, θέλοντας να συμβάλλει στην αποφυγή ταλαιπωρίας των νέων φοιτητών, αλλά και των γονέων ,που τους συνοδεύουν, ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καλεί τους ιδιοκτήτες να ανακοινώνουν έγκαιρα την μίσθωση κατοικιών, στον τοπικό τύπο, να αποφεύγουν τις τοιχοκολλήσεις σε κολώνες που μόνο ασχήμια στην εικόνα των πόλεων , αλλά και μπορούν να να απευθυνθούν σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο των πόλεων της Κρήτης,και να αναθέσουν την υπηρεσία της μίσθωσης.
Η΄Ένωσή Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης, επισημαίνει δέκα  σημεία τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν για την μίσθωση (ενοικίαση) κατοικίας ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ιδιοκτήτης ενοικιαστής και στα οποία θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και να εστιάσουν την προσοχή τους .

Ι) Το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα, συμφωνία ιδιοκτήτη-ενοικιαστή (τους δεσμεύει και τους δύο).Καλό είναι να κάνουμε μία έρευνα της επικρατούσας μισθωτικής αγοράς στην περιοχή που επιλέγουμε να νοικιάσουμε.Επίσης ωφέλιμο είναι να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την διαχειριστική συμπεριφορά να ιδιοκτήτη (π.χ δύστροπος, παραπλανητικός, δεν κόβει αποδείξεις με ολόκληρο το τίμημα, κ.α)
2) Η μίσθωση κατοικίας ισχύει ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ  για τρία χρόνια και εάν ακόμα έχει συμφωνεί  μικρότερο χρονικό διάστημα  Η δε αύξηση του μισθώματος ,συμφωνείται  ελεύθερα  και αναγράφεται   π.χ κάθε έτος αύξηση  10% ή δεν θα υπάρξει αύξηση.
3) Πάντα ερευνούμε την βιωσιμότητα της κατοικίας π.χ εάν διαθέτει τον πρέποντα εξ αερισμό ,δεν παρουσιάζει υγρασία, υπάρχουν τα οποία δεν λειτουργούν κ.α.
4) Η εγγύηση συμφωνείται ελεύθερα. Συνήθως είναι 1 με 2 μισθώματα(νοίκια)
5) Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη της κατοικίας.
6) Ο ενοικιαστής δεν έχει ευθύνη για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.
7)  Η μη πληρωμή της δαπάνης των κοινοχρήστων ισοδυναμεί σε μη πλήρωση ενοικίου.
8) Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει αυτοδίκαια, εάν ο ιδιοκτήτη δεν εναντιώνεται και ο μισθωτής (ενοικιαστής ) εξακολουθεί να κάνει χρήση της κατοικίας ,θεωρείται ότι ανανεώνεται αόριστα και για τα δύο μέρη.
9) Μετά τη λήξη της μίσθωσης ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση να παραδώσει την κατοικία στον ιδιοκτήτη στην κατάσταση που την παρέλαβε,εάν υπάρχουν ζημιές να τις αποκαταστήσει.
10) Ο Φόρος ακίνητης περιουσίας ανήκει στον ιδιοκτήτη (ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ)
Ενημέρωση -στήριξη -Οδηγίες  Στα τηλέφωνα   της ΄Ενωσης 2821092306. 2821092306 , 2842020140 και στο 1520 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: