Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης προς κ.Στουρνάρα "Σταματείστε να προστατεύεται τις Ασφαλιστικές Εταιρείες , ελέξετέ τις μην αφήνετε ακάλυπτον τον καταναλωτή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  26-10-2014

Αυστηρή Επιστολή έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ,κ.Στουρνάρα,   που μεταξύ των άλλων επισημαίνει και τα εξής:

Κύριε  Διοικητά,

 H Ασφαλιστική αγορά , παρά το πρέπον της αυτορύθμισης, ξέφυγε , ο ανταγωνισμός πιέζει  και οι "εφευρέσεις"  κάποιων, λόγω του εντόνου ανταγωνισμού  ξεφεύγει της νομιμότητας σε πολλά σημεία.
Ένα σωρό «εφευρέσεις» βρήκαν κάποιοι, πατώντας σε ημερομηνίες ειδοποιητηρίων, τυποποιημένες ή όχι ανανεώσεις, ημερομηνίες πληρωμής, ημερομηνίες έναρξης συμβολαίου και άλλα απίθανα για να παραπλανήσουν την ασφαλιστική εποπτεία, μα περισσότερο τον ίδιο τον καταναλωτή ,ο οποίος πιστεύει ότι είναι ασφαλισμένος, αλλά ουσίας βρίσκεται ανασφάλιστος.
 ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΆΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ίσων κανόνων δικαίου, για όλους , και οφείλεται σαν εμποπτεύοουσα Αρχή ,στην Ασφαλιστική Αγορά ,όχι απλώς να παράγεται Νομοθεσία, αλλα να επιμεληθείτε της εφαρμογής της ήδη υπάρχουσας ,
σταματείστε να "χαιδεύετε αυτιά" σε εκείνους που υπόσχονται ότι θα βελτιώσουν τα κακώς κείμενα,κοροιδεύοντας και εσάς τον ίδιο, και αφήνοντας εκτεθημένους τους καταναλωτές, διαχειριζόμενοι την καλή πίστη των πελατών, αλλά προ πάντων εκμεταλευόμενοι χιλιάδες ποσά, χωρίς οι καταναλωτές να έχουν κανένα τεκμίριο (απόδειξη πληρωμής)
 Σε ελέγχους της τροχαίας ,πολλοί αστυνομικοί «έπιασαν» τα «κόλπα» και ζητάνε αποδείξεις πληρωμής. Άλλωστε πολλοί ασφαλιστές, όπως ευρύτερα είναι γνωστό, έχουν όχι καλό όνομα σχετικά με τα ασφαλιστήρια, τα προσωρινά σήματα ασφάλισης και τα «παιχνίδια» γύρω στο θέμα που έφθαναν ως τα βουλευτικά γραφεία σε βάρος θυμάτων σε ατυχήματα όπου κάποιες δήθεν «κρατικές εταιρίες» ήταν πρόθυμες να εκδώσουν σήματα ασφάλισης να «γλιτώσουν» κάποιους θύτες εγκαταλείποντας στην αδικία αθώους πολίτες κλπ κλπ.
  Παρά ταύτα κ. Διοικητά και παρά τις υποσχέσεις  των Εταιρειών ενώπιον σας  ότι από 1-11-2014 θα είναι «όλοι καλά παιδιά». η ΄Ενωση μας  για  την προστασία των καταναλωτών , δηλώνει παρούσα,επιπρόσθετα  σας επισημαίνει το πρόβλημα και σας διαβεβαιεί ότι ,για τους «αμετανόητους»  θα ενημερωθούν οι Εισαγγελικές αρχές της Χώρας,.
  Και για τους καταναλωτές επισημαίνεται ότι, μόνο  η απόδειξη πληρωμής, ότι έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα τους κατοχυρώνει έναντι των ελεγκτικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: