Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Οχι στον εφησυχασμό !!! Ναι στην επαγρύπνηση , για τα διακαιώματα των καταναλωτών!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  13-03-2017  

Με αφορμή την 15  του Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή) η οποία από μεριάς  της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , είναι αφιερωμένη στους φτωχοποιημένους ΄Ελληνες καταναλωτές και στους αγώνες που δίνουν σήμερα για την επιβίωση τους.
Τους Λασιθιώτες επέλεξε να βρίσκεται αυτή την βδομάδα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή  , και μάλιστα στην πόλη της Ιεράπετρας ,η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη.

Βασικός σκοπός της επίσκεψη της , είναι να τονώσει το ηθικό των Λασιθιωτών ,που τον τελευταίο καιρό βάλλονται παντός καιρού, αφενός από την αποψίλωση των δημοσίων φορέων και υπηρεσιών, αφετέρου από τις πιέσεις των δανειστών (Τράπεζες) , αλλά και γενικά από τα ανεξέλεκτα αποτελέσματα ,της οικονομικής κρίσης και ύφεσης ,ακόμα θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και συνεργάτες της ΄Ενωσης εντός και εκτός αυτής (νομικούς- οικονομολόγους) για ενημέρωση επί των τοπικών θεμάτων ,ιδιαίτερα για θέματα δανειοδότησης .

Με αφορμή , την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή , στις 15 του Μάρτη, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί  τους καταναλωτές ” σε επαγρύπνηση” μέσα από τις  δράσεις της .
  Σε σχετική ανακοίνωση της , καλεί ένα ένα τον καταναλωτή να “περιφρουρήσει” τα δικαιώματα του που  στις μέρες μας ,καθημερινά λιγοστεύουν είτε σε εθνικό, ευρωπαϊκό , αλλά και  παγκόσμιο επίπεδο.
Συνεχίζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης  Η Ένωση  αναφέρει  : "Σήμερα οι ΄Ελληνες  καταναλωτές,  ζουν και βιώνουν πρωτόγνωρες  καταστάσεις , ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, που δεν έχει σταματημό ,με στριμωγμένο τον καταναλωτή  να μη μπορεί  να βγει στην αγορά, να του στερείται η απασχόληση, να γκρεμίζεται το σύστημα υγείας, να μολύνεται ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, να έχουν μειωθεί οι ψυχικές ισορροπίες του.
Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για την Ελλάδα κατάσταση, σε καιρό ειρήνης,σε ενταγμένες συνθήκες ανασφάλειας του καταναλωτή, η ΄Ενωση τονίζει ότι, η πολιτεία οφείλει και πρέπει  να  σταθεί  δίπλα στις ανάγκες  του καταναλωτή , παίρνοντας  μέτρα , μέτρα που θα στηρίξουν τον καταναλωτή.
Καταγεγραμμένο είναι ότι ,σχεδόν δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ χιλιάδες είναι οι άνεργοι, (με κανένα μέλος της οικογένειας εργαζόμενο), οι άστεγοι στους δρόμους και στα συσσίτια.
Εμείς λέμε και προτείνουμε  ως ΄Ενωση Καταναλωτών.Στις έκτακτες ανάγκες, χρειάζονται έκτακτα μέτρα και η πολιτεία  οφείλει να  τα πάρει και  να νοικοκυρευτεί  αλλά και να νοικοκυρέψει ,οφείλει να στραφεί στην παραγωγή  και να παράγει για την Σωτηρία της  αλλά και τους πολίτες της.
Τα συνεχόμενα φοροεισπρακτικά μέτρα στους καταναλωτές, που αδυνατούν να έρθουν στην αγορά, μεγαλύτερη οικονομική ύφεση δημιουργούν στην ίδια την πολιτεία, η «επιδημία» των λουκέτων στην αγορά, η ανεργία  οι φοροεπιδρομές, το χαράτσι καθώς και το συνεχές «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις μόνο . συνθήκες ανασφάλειας δημιουργούν, αλλά και αδυναμίας των καταναλωτών να ανταποκριθούν επαρκώς σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις αφού για να τα βγάλουν πέρα στερούνται ακόμα και βασικά είδη διατροφής.

΄Ενεκα τούτου ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, (Γραφείο Ιεράπετρας) ενημερώνει τους δανειολήπτες  του Νομού Λασιθίου (φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες) μέλη της και μη, ότι λόγω της ηθελημένης παραπληροφόρησης και σποράς φόβου, αλλά και ενεργής αγωνίας, σχετικά με τι μέλει γενέσθαι για τα δάνεια, που ήδη βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο «κόκκινο», ιδίως τα στεγαστικά, αλλά και ακόμα πως  ο δανειολήπτης θα διαχειριστεί τις προτάσεις των Τραπεζών για ρυθμίσεις , αλλά και ποια είναι τα δικαιώματά του έναντι των ενημερωτικών εταιρειών ,η Πρόεδρος της κ. Ιωάννα Μελάκη, , θα δέχεταιαι στο Γραφείο της Ένωσης στην Ιεράπετρα καθόλη την τρέχουσα εβδομάδα , Λακέρδα 11 τους καταναλωτές, και θα ενημερώνει σχετικά με θέματα δανείων αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται του καταναλωτικού φάσματος.

Και επειδή,η «φτώχεια» χώρας και πολιτών, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια, πράγμα που ο καθένας μας, θα πρέπει να είναι ενημερωμένος, για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του, στο προσεχώς μέλλον,η Πρόεδρος είναι στην διάθεση κάθε Λασιθιώτη-Λασιθιώτισας (ώρες 10-2 μ.μ.)να ανοίξει διάλογο αλλά και να προσφέρει την αναγκαία ενημέρωση.

 Δράσεις της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επ ευκαιρία της ημέρας (15 του Μάρτη είναι:
α)Συμμετοχή μέλους του Δ.Σ , στην Εκδήλωση  της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή
β)Έκδοση Δελτίου Τύπου (κάλεσμα των καταναλωτών σε επαγρύπνηση)
γ)Ενημερωτικές συναντήσεις με τους υπερχρεωμένους καταναλωτές
δ)Συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα  Μελάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια: