ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:00-12:00 π.μ
ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

στη Γραμματεία της Ένωσης
2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει
η ανανέωση συνδρομής (25 ευρώ)
για το έτος 2019 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ιεράπετρα

Γιατί μια οικογένεια έχασε το σπίτι της; Απαντήσεις για τις κατασχέσεις από την Ι. Μελάκη

Πολλές αντιδράσεις, έκπληξη και πολλά ερωτήματα φτάνουν στο Ράδιο Λασίθι με αφορμή τη δημοσιοποίηση του θέματος όπου πολίτης της Ιεράπετρας έχασε το σπίτι του.
Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη τρίτεκνη οικογένεια, η οποία ζει πλέον σε σπίτι που έχει ενοικιάσει, αφού η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας έγινε για χρέος 12.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για μια παλιά υπόθεση με το στεγαστικό δάνειο να έχει δοθεί το 2002 ενώ από το 2008 η τράπεζα είχε το δικαίωμα να κάνει την κατάσχεση η οποία έγινε τελικά το προηγούμενο διάστημα.
Απαντήσεις σε ένα πρόβλημα που αφορά πάρα πολύ περισσότερο κόσμο, δίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, η οποία τονίζει πως προστασία για την πρώτη κατοικία δεν υπάρχει, παρά μόνο για τους πολίτες που είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη και εκεί με προϋποθέσεις, καλώντας τον κόσμο να ενημερώνεται σωστά για τις επιλογές του γιατί πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει.
Παρόλα αυτά, μέχρι και το τέλος του 2018 υπάρχει περιθώριο για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, όπου μπορεί να ενταχθεί το σύνολο των χρεών του κάθε νοικοκυριού. Η κ. Μελάκη τονίζει πως ακόμα και τώρα υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις πολιτών που δεν γνωρίζουν πως να προστατευτούν και αμελούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους θεωρώντας πως, «κάτι θα γίνει» και οι τράπεζες θα ξεχάσουν τα χρέη.
Για όσους τώρα έχουν λάβει διαταγές πληρωμές, οι οποίες είναι εκτελεστές αποφάσεις, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε δικηγόρο για να ξεκινήσουν τη διαδικασία ανακοπής σε περίπτωση που αυτό είναι εφικτό, και να μην θεωρούν πως πρόκειται για ασήμαντες ενοχλήσεις από τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: