Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Σεβασμός στο περιβάλλον ανήκει στο αύριο μη το επιβαρύνουμε

Η Ενωσή μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον και με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον ζητά από την πολιτεία, να σεβαστεί το περιβάλλον και

καλεί τους πολίτες καταναλωτές, να δείξουν το σεβασμό τους με την συνεχή μέριμνα και να πουν ΟΧΙ σε οποιανδήποτε επέμβαση που μολύνει ,αλλοιώνει διαστρέφει την μορφή του περιβάλλοντος ΚΑΙ

Ακόμα να πει όχι στα μεταλλαγμένα


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Τα μεταλλαγμένα, ή ορθότερα οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, είναι προϊόντα των εταιρειών Γενετικής Μηχανικής, οι οποίες επεμβαίνουν και τροποποιούν το DNA, δηλαδή το γενετικό υλικό των ζωντανών οργανισμών, το οποίο περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαιώνιση των ειδών.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαστηριακών μοριακών τεχνικών οι επιστήμονες κόβουν, ράβουν, αντιγράφουν και πολλαπλασιάζουν συγκεκριμένες μονάδες γενετικού υλικού (τα λεγόμενα γονίδια) και τα μεταφέρουν από τα κύτταρα ενός οργανισμού σε άλλα, που μπορεί να ανήκουν σε εντελώς διαφορετικό είδος (π.χ. εισάγουν γονίδια βακτηρίων σε φυτά με στόχο τα φυτά να παράγουν εντομοκτόνες ουσίες).

Για ποιο λόγο προωθούνται;

Οι συνήγοροι της γενετικής μηχανικής υποστηρίζουν ότι τα μεταλλαγμένα φυτά και τα τρόφιμα που παράγονται από αυτά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στην ανθρωπότητα και μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της πείνας.

Και όμως
Κανένα από τα μεταλλαγμένα κατασκευάσματα που κυκλοφορεί στην αγορά δεν έχει γίνει για την αντιμετώπιση της πείνας. Αντίθετα, έχουν σχεδιαστεί
- για να αυξήσουν τις πωλήσεις συγκεκριμένων ζιζανιοκτόνων
- για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη της βιομηχανικής γεωργίας και
- για να μπορέσουν οι πολυεθνικές των μεταλλαγμένων μέσω των δικαιωμάτων χρήσης να επιβάλλουν εκτεταμένο έλεγχο στην παραγωγή τροφίμων και πρώτων υλών.

Ανυπολόγιστοι κίνδυνοι
Οι επιπτώσεις από την καλλιέργειά τους στη Δημόσια Υγεία και στο περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες. Αν απελευθερωθούν δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης.
Μόνο δεινά μπορεί να μας "υποσχεθεί" το πολυεθνικό λόμπι της Γενετικής Μηχανικής:
- Εισαγωγή νέων τοξινών και αλλεργιογόνων στα τρόφιμα.
- Γενετική ρύπανση, δευτερογενής εισαγωγή ελαττωματικών γονιδίων στην παγκόσμια γενετική δεξαμενή, εξασθένιση ειδών, εμφάνιση νέων ζιζανίων ανθεκτικότερων στα παρασιτοκτόνα Δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία λόγω κατανάλωσης αφύσικων τροφίμων.
- Αυξημένη χρήση χημικών στις καλλιέργειες και αυξημένη ρύπανση νερών, τροφίμων και περιβάλλοντος.
- Πιθανές, μη αντιστρεπτές μεταλλάξεις των φυσιολογικών γονιδίων και πρόκληση νέων γενετικών ασθενειών ή καρκίνων, με παρενέργειες που μπορούν να περάσουν στις επόμενες γενιές.
- Απειλή του φυσικού περιβάλλοντος από το οποίο εξαρτάται η τροφή μας.

ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ
Η γύρη τους μεταφέρεται από τον άνεμο και τα έντομα και μολύνει τις γύρω καλλιέργειες, ενώ οι μικροοργανισμοί του εδάφους μεταφέρουν τα γονίδια σε εντελώς άσχετους οργανισμούς, δημιουργώντας ένα καταστροφικό αυτοτροφοδοτούμενο γαϊτανάκι.
Αυτό είναι το αντίτιμο που μας ζητούν εκείνοι που στο παρελθόν μας "φιλοδώρησαν" με κλοφέν, διοξίνες, Agent Orange, rBGH-ορμόνη για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής, ασπαρτάμη-γλυκαντικό διαίτης και glyphosate-ROUNDAP!

θα δίναμε συγχαρητήρια στην Νομαρχιακή Αυτ/ση εάν λίγο αντιστεκόταν με όλα αυτά τα
περίεργα που συμβαίνουν γύρω μας αν ακούγαμε από τα όργανά της το ΟΧΙ στους
γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, στο τέλος θα αμφισβητούμε και τον εαυτό μας
για την ύπαρξη μας για την ρίζα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: