Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Οπορωκηπευτικά στις χωματερές!

Πρόεδρος Γ. Αρόγλου: Εκατοντάδες κιλά οπωροκηπευτικών μένουν απούλητα και καταλήγουν στις χωματερές! - της Ειρήνης Παπαδάκη
Στις χωματερές καταλήγουν εκατοντάδες κιλά οπωροκηπευτικών που με κόπο, πολύ δουλειά και τεράστιο κόστος, καλλιεργούν οι παραγωγοί του νομού Σερρών. Το κατηγορώ τους μεγάλο και μέσω της «Ε» ζητούν τη λειτουργία και δεύτερης λαϊκής στην πόλη των Σερρών αποκλειστικά και μόνο για παραγωγούς, γιατί – όπως υποστηρίζουν- η μία που υπάρχει σήμερα δεν επαρκεί για να απορροφήσει τις ποσότητες.


Οπωροκηπευτικά στις χωματερές!
«Έχουμε περιέλθει σε τραγική κατάσταση. Μόνο σήμερα αναγκάστηκα να πετάξω δεκάδες κιλά με κολοκυθάκια καθώς στάθηκε αδύνατο να τα πουλήσω στη λαϊκή των Σερρών. Αυτό το πρόβλημα δε το αντιμετωπίζω μόνο εγώ αλλά όλοι οι συνάδελφοι μου. Έχουμε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Με τα έξοδα να τρέχουν και το κόστος να είναι τεράστιο, ζητούμε τη δημιουργία και δεύτερης λαϊκής, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πουλάμε την παραγωγή μας», δήλωσε στην «Ε» ο Πρόεδρος των Σερραίων Παραγωγών, Γιάννης Αρόγλου.
«Μόνο υποσχέσεις λάβαμε…»
Το παράπονο του μεγάλο, καθώς πολλές ήταν οι υποσχέσεις που έλαβαν ως κλάδος για δημιουργία δεύτερης λαϊκής, αλλά έως και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε. «Πόλεις, όπως ο Βόλος, έχουν σε καθημερινή σχεδόν βάση λαϊκή αγορά με παραγωγούς. Εμείς θέλουμε μια ακόμη ημέρα. Ζητούμε μια λαϊκή μόνο για παραγωγούς. Είναι κρίμα και άδικο να πετάμε στις χωματερές τα προϊόντα μας. Σήμερα πετάξαμε κολοκυθάκια, αύριο μελιτζάνες, τομάτες και φασολάκια, που θα πάει αυτή η κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο κ. Αρόγλου, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς τους ιθύνοντες να δουν τα προβλήματα τους και να δοθεί από κοινού μία λύση.
Εδώ και τώρα 2η λαϊκή αγορά
«Δεκάδες, εκατοντάδες κιλά οπωροκηπευτικών καταλήγουν στη χωματερή, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά να είναι τεράστια. Οι παραγωγοί ζητούν εδώ και τώρα τη δημιουργία 2ης λαϊκής αγοράς στις Σέρρες, καθώς η μία δεν αρκεί για να απορροφήσει τις ποσότητες. Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι τραγική και σε καθημερινή σχεδόν βάση οι απώλειες μας οδηγούν σε αδιέξοδο και δεν είναι λίγα τα άτομα που αποχωρούν από το επάγγελμα».

Πηγή:my serres



Δεν υπάρχουν σχόλια: