Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Διαμαρτυρία για τυχόν επιβολή αύξησης φόρου στο τέλος κινητής τηλεφωνίας για τον καταναλωτή"

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ Χανιά 13 Μαίου 2009


(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 αριθ.2
Τηλέφωνο:2821092666
Φαξ:2821092666
Email:epkxan@gmail.com
ΠΡΟΣ:-ΥπουργόΟικονομίας Οικονομικών
κ.Γ.Παπαθανασίου.



κ.Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από πηγές κοινής ενημέρωσης, ότι μελετάται αύξηση του φόρου κινητής τηλεφωνίας, στην προσπάθεια αναζήτησης εσόδων.Αν η πληροφορία μας είναι βάσιμη, θα σας παρακαλούσαμε φορολογώντας την κινητή τηλεφωνία να φορολογείστε τα έσοδα των εταιρειών και όχι τον καταναλωτή.
Σήμερα ο Έλληνας καταναλωτής, χρήστης της κινητής τηλεφωνίας ,το τέλος του φόρου που καλείται να πληρώσει ,είναι ήδη από τον υψηλότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και με την Ελλάδα να είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που επιβάλλεται ειδικός φόρος σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου.
Πιστεύουμε ότι σαν πολίτες αυτής της χώρας δεν θα μας αιφνιδιάσετε, παίρνοντας αυτή την άδικη για τον καταναλωτή απόφαση.

κ. Υπουργέ,

Η χρήση της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών γενικότερα, είναι υπηρεσίες που έχουν μπει στην ζωή του ΄Ελληνα καταναλωτή, συμβάλλουν στην βελτίωση του επιπέδου ζωής του ,σαν απαραίτητα εργαλεία εργασίας, ενδοοικογενειακής επικοινωνίας, ασφάλεια για πολίτες που βρίσκονται μακριά από οικιστικές περιοχές, βοηθούν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους)και συνδράμουν σε άμεση κινητοποίηση σε περιπτώσεις εκτάκτων και κρισίμων καταστάσεων.
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η κινητή τηλεφωνία αυξάνει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων(7 στις 10 από τις μικρότερες επιχειρήσεις και 8 στις 10 από τις μεγαλύτερες )θεωρούν αδύνατο, η αρκετά δύσκολο να διεκπεραιώσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες χωρίς τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.
Η συνεισφορά της κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως αποδεικνύεται από καταγεγραμμένα στοιχεία επισήμων ερευνών, καθώς έχει δημιουργήσει 92.000 θέσεις εργασίας και το έτος 2007 συμμετείχε στο Α.ΕΠ με ποσοστό που προσεγγίζει το 2% έναντι του 1,3% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

κ.Υπουργέ,

Είναι ηθικά αδικαιολόγητο ,οι καταναλωτές που έχουν πληρώσει το κόστος των επενδύσεων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, να χρεωθούν με πλέον φόρο τέλους χρήσης από την πολιτεία που οφείλει και πρέπει να μεριμνά για την προστασία του καταναλωτή , ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης όπως είναι αυτή που διανύουμε.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν μεγαλύτερη αντοχή, ας μειώσουν τα κέρδη τους, συνεισφέροντας στην πολιτεία.
Με την πλέον αύξηση φορολόγησης του εν λόγω τέλους, θα πληγούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, με πίεση μείωσης της χρήσης, επομένως μη ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή,( γιατί ως γνωστό το ποσό του τέλους είναι αναλογικό του ποσού της κατανάλωσης) με συνέπεια την ψυχοσωματική του κατάρρευση και όχι την κοινωνικοοικονομική του ανάπτυξη.

κ. Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι σαν έμπειρος πολιτικός, που έχετε θητεύσει επιτυχώς σε διάφορα Υπουργεία, δεν θα μας αιφνιδιάσετε θεσμοθετώντας εις βάρος του καταναλωτή μια επιπλέον επιβάρυνση,αλλά και σαν γνώστης των πρακτικών που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εις βάρος του καταναλωτή (ετσιθελική διακοπή σύνδεσης, χρέωση καινούργιας συσκευής, κ.λ.π) και εάν ακόμα σκέφτεστε συλλογή εσόδων αφήστε τους καταναλωτές απέξω .-
Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ε.Π.ΚΧΑΝ
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: