Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ζητάμε από τους Ευρωβουλευτές δέσμευση, ικανοποίησης και προώθησης των δικαιωμάτων των καταναλωτών

Στις 7-6-2009 όλοι οι πολίτες -καταναλωτές, της Ε.Ε ,καλούμαστε να ψηφίσουμε για την Ευρωβουλή.μέσα σε ένα πεδίο θολό, με κλίμα προβληματισμού, για μας τους καταναλωτές λόγω της ανασφάλειας που μας δημιούργησε η χρηματοπιστωτική κρίση, με εκρήξεις στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην ανέχεια, στην φτώχεια.

Η αποχή από αυτό το σημαντικό γεγονός, δεν είναι όπλο μας, δεν είναι η φωνή μας.

Ο καταναλωτής πρέπει να συμμετέχει και από τους Ευρωβουλευτές να διεκδικήσει, δικαιώματα , τροποποιήσεις, εφαρμογή νομοθετημάτων και αποφάσεων.

Σήμερα ο Ευρωπαίος καταναλωτής , πρέπει να συμμετέχει ενεργά στα κέντρα της Ευρώπης ενεργά, να έχει λόγο άποψη, να απαιτεί.

Ενεργή συμμετοχή σημαίνει , πέρασμα στην διεκδίκηση , λύση, θεσμοθέτηση, κοινωνικών ζητημάτων.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή καμπάνια των καταναλωτικών Ενώσεων, απαιτεί και ζητά δέσμευση ικανοποίησης και προώθησης από τους Ευρωβουλευτές των δικαιωμάτων των καταναλωτών , αλλά και την προάσπιση αυτών όπως αυτά κατεγράφησαν και παρατίθενται:

Ι.-Υγεία

Η Υγεία των καταναλωτών είναι άυλο αγαθό αδιαπραγμάτευτο, δεν χωρά εμπορευματοποίηση.Θέλουμε σωστή ενημέρωση στην πρόληψη,σωστή αντιμετώπιση

στην περίθαλψη, για όλους τους πολίτες της Ε.Ε, ανεξαρτήτως του κράτους που έχουν επιλέξει για διαμονή.

2.-Ασφάλεια

Ο Ευρωπαίος πολίτης σήμερα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, είτε από προϊόντα που καταναλώνει, είτε από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί , ζητάμε μεγαλύτερη μέριμνα και εντατικότερο έλεγχο, ελάττωση της έκθεσης των καταναλωτών και του περιβάλλοντος σε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Θέλουμε διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας της Ζωής μας.

3.-Τρόφιμα

Είναι δικαίωμα μας να καταναλώνουμε τροφές χωρίς επιβλαβείς για την υγεία ουσίες, χωρίς ρύπους, Θέλουμε τρόφιμα με όλα τα φυσικά ιχνοστοιχεία που τα προίκισε η φύση, χωρίς τεχνικές επεμβάσεις στο γενετικό Κωδικό των Οργανισμών.Ζητάμε από τους Ευρωβουλευτές την υπεράσπιση και διεύρυνση αυτού του αναιφερετου δικαιώματός μας, όπως και την συστηματική ενημέρωση, σε περίπτωση διαπιστωμένης κρίσης, και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του καταναλωτή.

4.- Εκπροσώπηση του Καταναλωτή.

Σήμερα ο καταναλωτής, είναι ένα ενεργό κύτταρο της οικονομίας, της κοινωνίας και της αγοράς, και απαιτεί μέσω των θεσμοθετημένων του οργάνων, να συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά Κέντρα αποφάσεων, για να μην αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν.

5.-Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες.

Ποτέ άλλοτε ο καταναλωτής των μεσαίων και κάτω εισοδημάτων ,δεν είχε περιέλθει σαυτό το οικονομικό αδιέξοδο.Χρωστάει, δεν γνωρίζει γατί χρωστάει, έχει οφειλές που και ο ίδιος αφενός δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να εξοφλήσει, αλλά και με τα σημερινά δεδομένα της κρίσης, είναι αδύνατο να ξεχρεώσει.Ζητάμε από τους ευρωβουλευτές εγγύηση στην πρόσβαση σε ασφαλείς, προσιτές, διαφανείς ,δίκαιες και ικανοποιητικές για τον καταναλωτή χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

6.-Ομαδικές Αγωγές

Σήμερα ο καταναλωτής έχει κεραυνοβοληθεί με προϊόντα ανασφαλή, ελαττωματικά, και βρίσκεται σε αδύναμο θέση διεκδίκησης των ατομικών του δικαιωμάτων .

Η εκπροσώπηση του. μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών ,είναι μία βασική του διέξοδος. εμείς ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητάμε από τους ευρωβουλευτές,να διεκδικήσουν στις ομαδικές αγωγές πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών για όλους τους καταναλωτές της Ευρωζώνης, ανεξαρτήτως του τόπου προμήθειας του αγαθού ή της Υπηρεσίας.

Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί όλους τους καταναλωτές στην συμμετοχή της ψηφοφορίας στις 7-6-2009 ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα παραπάνω μέσω των Ευρωβουλευτών.

Η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: