Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αναρτήθηκε: 03 Sep 2011, 00:50 | Πηγή: tromaktiko | Κατηγορία: Blogs
μοτοσυκλετα, καταστημα, motosikleta, katastima
Η απίθανη περιπέτεια καταναλωτή, που αγόρασε εν αγνοία του, μία κλεμμένη, μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, από κατάστημα της πόλης των Χανίων... και η εν συνέχεια δικαστική τιμωρία του παθόντος, άφησε την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης "άφωνη".

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καταναλωτής, αγόρασε από κατάστημα των Χανίων, μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα στην τιμή των 1100 Ευρώ, μη γνωρίζοντας ότι το προϊόν αυτό ήταν προϊόν κλοπής, την πλήρωσε και την χρησιμοποιούσε.Σε συνηθισμένο έλεγχο της Τροχαίας
Χανίων, αποδείχτηκε ότι η μοτοσυκλέτα αυτή ήταν κλεμμένη , με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να θεωρηθεί ο ίδιος υπαίτιος κλοπής ,να οδηγηθεί στην αυτόφωρη δικαστική διαδικασία ,να δικαστεί σε φυλάκιση 32 μηνών, ποινή την οποία εξαγόρασε.

Πονεμένος ο καταναλωτής, που σήμερα τυχαίνει να είναι ένας άνεργος οικογενειάρχης, προσήλθε στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και κατήγγειλε το γεγονός ζητώντας την Νομική της Συνδρομή και την ηθική του στήριξη..

Μετά απ αυτά, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες , προκειμένου να δικαιωθεί τόσο οικονομικά , αλλά και ηθικά ο "παθών καταναλωτής " συστήνει δε στους μέλλοντες αγοραστές μοτοσυκλετών, να είναι άκρως προσεκτικοί, όταν αποφασίζουν να αγοράσουν μία μοτοσυκλέτα αποφεύγοντας τις στημένες πρακτικές των "επιτηδείων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: