Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Αναφορά Στρατάκη στη βουλή για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
29/09/2011


Αναφορά προς τους Υπουργούς Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με την έκκληση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τη σωστή διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και τον έλεγχο του λαθρεμπορίου.
Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή της Ένωσης, πλησιάζοντας το χειμώνα, παράγοντες της αγοράς των καυσίμων, εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε κάποιες περιοχές της χώρας μας, θα φτάσει στο 1 ευρώ, ενώ πέρυσι ξεκίνησε στα 65-75 λεπτά.
Λόγω της οικονομικής κρίσης και εξαιτίας των φορολογικών μέτρων, οι καταναλωτές είναι αδύναμοι να ανταπεξέλθουν, καθώς οφείλουν να τα πληρώσουν με το κουτσουρεμένο εισόδημά τους.
Καταναλωτές αστικού τύπου, δηλώνουν ότι θα επανέλθουν στην "ξυλόσομπα" που χρησιμοποιούσαν στα προγενέστερα χρόνια οι αγροτικές οικογένειες, για μειωμένη επιβάρυνση, μέτρο που βεβαίως κανείς δεν ασπάζεται, από την άποψη ότι θα θέλαμε οι καταναλωτές να κάνουν χρήση των νεών αναπτυξιακών τεχνολογιών και μέσων και όχι πισωγύρισμα στην προϊστορία.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι, διαχρονικά, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, κυκλοφορούσαν στην αγορά λαθραία καύσιμα τα οποία έχουν χαμηλό κόστος και δεν παρέχουν ασφάλεια στον καταναλωτή, αλλά και "κλέβουν" Πολιτεία και καταναλωτές.
Επειδή η κρίση δίνει ευκαιρίες καιροσκοπίας και κερδοσκοπίας, ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, αφενός για να υπάρξει ασφάλεια στα καύσιμα (αποφυγή νοθείας), στην αγορά των καυσίμων, αφετέρου να ενταθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, για τη σωστή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης στις δεξαμενές των καταναλωτών.
"Για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου είναι ανάγκη, η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών του όγκου των καυσίμων σε όλη την αλυσίδα της αγοράς των καυσίμων, αλλά και να υπάρξουν αυστηρότατες κυρώσεις στους παραβάτες", καταλήγει η επιστολή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: