Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Είχαμε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ για τη δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας ενός δανειολήπτη που επιθυμεί να υπαχθεί στο Νόμο 3869/2010 (“Νόμος Κατσέλη”) για τη ρύθμιση και απαλλαγή των χρεών τους προς τράπεζες με την έκδοση απόφασης βάσει της oποίας ανεστάλησαν οι διαταγές πληρωμής που είχαν εκδοθεί εις βάρους του μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης του.
Ανάλογη απόφαση είχαμε και πάλι πριν λίγες ημέρες και πάλι από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας. Ειδικότερα, το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει την αίτηση κατοίκου του Ηρακλείου Αττικής εναντίον γνωστής τράπεζας ξένων συμφερόντων η οποία είχε προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής. Ο δανειολήπτης ζητούσε την αναστολή της διαταγής μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση διευθέτησης των χρεών του προς την τράπεζα με τη σχετική δικάσιμο να έχει οριστεί για το 2014. Αξίζει να σημειωθεί πως την εκπροσώπηση του πολίτη έχει αναλάβει ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, κ. Νίκος Μπάμπαλος.
Το δικαστήριο δέχτηκε πως από την εκτέλεση της διαταγής πληρωμής θα επέλθει “ουσιώδης βλάβη” στα συμφέροντα του δανειολήπτη αφού θα μειωθεί η περιουσία του η οποία θα χρησιμεύσει ως βάση για τη ρύθμιση των χρεών του και απαλλαγή του από αυτά. Για αυτό το λόγο και η Ειρηνοδίκης έκρινε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της διαταγής πληρωμής καθώς και πάσης φύσεως μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του αιτούντος και της περιουσίας του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: