Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Ανακλήθηκε πορτοκαλάδα από τον ΕΦΕΤ που παράγεται σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο
Τελευταία ενημέρωση: 21:38

Την άμεση απόσυρση πορτοκαλάδας  με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», η οποία παράγεται από επιχείρηση με έδρα το Ηράκλειο και στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου της συντηρητικής ουσίας σορβικό οξύ, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών / αναψυκτικών / χυμών «ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ
Α.Ε.», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το συντηρητικό σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για το προϊόν "πορτοκαλάδα με ανθρακικό", με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.» (Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών «Ζηδιανάκης ΑΕ», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου.

Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος - η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία-, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής αναφέρεται :

"Η εταιρεία «ΦΗΜΗ» ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕ έχει ως προτεραιότητα της την ποιότητα των προϊόντων της και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Γι΄αυτό το λόγο εφαρμόζει πλήρες σύστημα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ HACCP και είναι πιστοποιημένης κατά ISO 9001: 2008 KAI ISO 22000: 2005.

Στα πλαίσια των αυτοελέγχων της εταιρείας διαπιστώσαμε ότι από ανθρώπινο λάθος, σε συγκεκριμένη παρτίδα αναψυκτικού ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑΣ 500 ml, υπήρξε υπέρβαση της ποσότητα που ορίζει η νομοθεσία για το συντηρητικό ΣΟΡΒΙΚΟ ΚΑΛΙΟ.

Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών, η επιχείρηση μας προέβει στην άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας 500 ml με LOT NUMBER 217062ΠΟ και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 26/04/2013 από όλα τα σημεία πώλησης

Παράλληλα ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ." 
¨πηγ'η:flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: