Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ειρηνοδικείο δικαίωσε δανειολήπτες, διέταξε επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
Το Ειρηνοδικείο Βόλου με απόφαση του δικαίωσε την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας σε ομαδική αγωγή που κατέθεσε, εκπροσωπώντας δανειολήπτες, αναγκάζοντας τράπεζα να επιστρέψει στους δανειολήπτες χρήματα που έκρινε ότι είχε παρακρατήσει παράνομα και καταχρηστικά.

Η απόφαση είναι σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο αφορούσε η αγωγή, αλλά η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας σκοπεύει να καταθέσει το επόμενο διάστημα ομαδικές αγωγές για όλες σχεδόν τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η τράπεζα επιβάρυνε τους δανειολήπτες με διάφορα εφάπαξ ποσά, που ονόμαζε «έξοδα ελέγχου τίτλων», «έξοδα σύνταξης δικογραφιών», «έξοδα προμήθειας - διαχείρισης στεγαστικού δανείου», «έξοδα αξιολόγησης αίτησης στεγαστικού δανείου», «έξοδα εκτίμησης ακινήτου», «έξοδα έγκρισης δανείου» ή με άλλες παρεμφερείς εκφράσεις.

Παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις εισέπραττε προμήθεια ποσού 20,00 ευρώ ετησίως, ως «έξοδα δανείου». Οι παραπάνω επιβαρύνσεις κρίθηκαν παράνομες, αφού δεν επιτρέπεται η είσπραξη οποιασδήποτε προμήθειας στις πάσης φύσεως χορηγήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και πρέπει να επιστραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: