Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Καταναλωτές, διατηρείστε τα ντεπόζιτα του νερού καθαρά!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-08-2012

 Επειδή υπάρχουν καταγγελίες από αρκετούς καταναλωτές, ότι το πόσιμο νερό ,παρουσιάζει χρώμα "σκουριάς" και πριν κάνουμε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για τον περαιτέρω έλεγχο της ποιότητας του νερού  και επειδή  επικρατεί συνεχώς ζεστός καιρός  και το προϊόν νερό ,είναι άκρως ευαίσθητο,  για την υγεία μας , θα πρέπει να είναι καθαρό μα προ πάντως ασφαλή, ιδιαίτερα όταν διατηρείται σε ντεπόζιτα , που  συνήθως είθισται να βρίσκονται στην ταράτσα της οικοδομής του σπιτιού μας ,   η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επαυτού,  παραθέτει  τις συμβουλές της.
1)Οφείλουμε να διατηρούμε τα ντεπόζιτα  του νερού καθαρά, φροντίζοντας να τα καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί με τις ψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αναπτυχθούν σ’ αυτά μύκητες, βακτηρίδια και άλλοι βλαβεροί οργανισμοί.

2)Αντικαθιστούμε το ντεπόζιτο νερού με καινούργιο, όταν έχει  σκουριασμένα μέρη, ή πέτρα, ή άλλες ακαθαρσίες που δεν καθαρίζουν με πλύσιμο, αυτά πρέπει να αντικαθίστανται με καινούργια.
3)Προσέχουμε  να κλείνουν καλά τα καπάκια των ντεπόζιτων ενδεχομένως με κάποιο λάστιχο, ούτως ώστε να μην εισχωρούν ανεπιθύμητα αντικείμενα στο νερό, όπως σκόνη, πουλιά, έντομα, τρωκτικά κ.ά.

4)Τα ντεπόζιτα νερού πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε το ίδιο νερό να μην είναι δυνατό να παραμένει σ’ αυτά για περισσότερες από 24 ώρες. Καλό είναι να μην αποθηκεύουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε το νερό να μένει αχρησιμοποίητο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.


5)Για μεγάλα ντεπόζιτα ύδρευσης περισσοτέρων σπιτιών η διαμερισμάτων που μένουν αχρησιμοποίητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ίσως και μήνες), καλό είναι, να γίνεται από καιρού εις καιρό χλωρίωση του νερού και να ανοίγονται όλες οι βρύσες για μερικά λεπτά ώστε αυτό να εισχωρήσει στις διασωληνώσεις.
                                                                Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                          Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: