Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Π.Κ.Κ. "Eνορχηστρωμένη απάτη , ¨η ένταξη των ασφαλιστικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ"





 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-09-2012

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί με υπόμνημα της,  δημόσια τον Υπουργό υγείας, να πάρει άμεσα μέτρα, για την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ

Μεταξύ των άλλων στο κείμενο της, η ΄Ενωση αναφέρει:
κ.Υπουργέ της Υγείας,
Μεγάλο είναι το έγκλημα που σχεδίασαν κάποιοι και διαπράττεται σήμερα, κατά της υγείας του Ελληνικού λαού, ενοποιώντας τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΆ  ταμεία των( ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ) με τον περιβόητο ΕΟΠΥΥ, που  σήμερα δεν  στέκεται στον ρόλο του,¨διαπιστώνεται, οικονομικά αδύναμος, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με τους καταναλωτές να τους έχει εισπραχθεί η εισφορά υπέρ των ταμείων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να να μη τους παρέχεται.. Διαπιστώνεται ενορχηστρωμένη απάτη, με περισσό θράσος, να κατακλέβεται το εισόδημα του ΄Ελληνα πολίτη και να τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον πραγματικό βιωτικό  θάνατο.
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πιστοποιεί για μια ακόμα φορά ,το μεγάλο κενό που δημιουργείται στην κάλυψη των δαπανών (ιατροφαρμακευτική κάλυψη ) των ασφαλισμένων ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.
 Δραματική  είναι η εικόνα εις βάρος των καταναλωτών, ιδιαίτερα των καταναλωτών της φτώχειας, των εξαθλιωμένων από την οικονομική ύφεση καταναλωτών,  να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση  στα φάρμακα, αλλά και στους γιατρούς.
  Αστεία η "καμπάνια" του ΕΟΠΥΥ.με διάφορα τηλέφωνα που παίζουν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, καλώντας τους καταναλωτές να κλείσουν ραντεβού... σε ένα  ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενο στον ρόλο του, με ραντεβού στο μέλλον, στο κενό και στο άπειρο.. με  τους ανθρώπους να αιτούν και να απαιτούν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ως έχει υποχρέωση.
  Οι καταγγελίες των καταναλωτών χρηστών των υπηρεσιών υγείας, πέφτουν "βροχή "στην ΄Ενωση, διεκδικώντας την προστασία τους , και αιτούνε να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημά τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους.
  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλει το γεγονός  αυτό ,καλεί τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέζο δημόσια, να πάρει άμεσα μέτρα, να ξεμπλοκάρει την "διαμάχη" μεταξύ  του  ΕΟΠΥΥ και των εμπλεκομένων στον κλάδο υγείας (ιατροί -φαρμακοποιοί) καθώς η υγεία  κανενός μας, δεν μπορεί να περιμένει. Η αναβλητικότητα της λύσης του προβλήματος, δεν επιδεινώνει  και βαθύνει μόνο την ανέχεια των πολιτών των ενταγμένων στον ΕΟΠΥΥ, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ύπαρξη τους

                          ¨Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                      Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: