Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Κοντά στα χανιώτικα προϊόντα

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Κοντά
στα χανιώτικα
προϊόντα

Κοντά στις χανιώτικες επιχειρήσεις βρίσκεται η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της καλεί τους καταναλωτές "να προτιμήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις, τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας την τοπική Οικονομία". Παράλληλα σημειώνει ότι συνεργεία της θα βρίσκονται σήμερα Δευτέρα "στα πολυκαταστήματα της πόλης μας και περιμετρικά αυτής, για έρευνα, στήριξη και προστασία των καταναλωτών, που θα κάνουν τις αγορές τους".
Τονίζει ακόμα ότι "εμείς οι καταναλωτές είμαστε συγχρόνως παραγωγοί τοπικών αγροτικών προϊόντων, μικρομεσαίοι, μισθωτοί αλλά και συνταξιούχοι. Το δέλεαρ της «προσφοράς» που οι ξενόφερτες αλυσίδες, στις γιορτές σε υπερθετικό βαθμό μας ρίχνουν, και συνήθως είναι «το αρνάκι», ένα προϊόν αμφιβόλου ποιότητας και σίγουρα δεν είναι προϊόν από την τοπική παραγωγή, γιατί και εδώ μας τονίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η τοπική κτηνοτροφία, δεν τους ενδιαφέρουν οι κτηνοτρόφοι που συγχρόνως είναι και καταναλωτές, πλήρης απαξίωση, και συνεχίζουν προσπαθώντας να πείσουν κάποιους από μας για να τους προτιμήσουμε".
Επιπλέον η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, τονίζει ότι "είναι θλιβερό να αγοράζουμε ξενόφερτα οπωρολαχανικά (πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες κ.λπ.) και κτηνοτροφικά προϊόντα, και τα δικά μας προϊόντα να μένουν στα αζήτητα και οι δικοί μας παραγωγοί σε απόγνωση. Είμαστε λαός υπερήφανος, νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, και για την οικονομία του, απλώς έχουμε μείνει πίσω ευρωπαϊκά, στον κύκλο της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς, θέλουμε ενδυνάμωση στο άυλο αγαθό, που ονομάζεται καταναλωτική παιδεία".
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών "ως μια ευαισθητοποιημένη κοινωνική ομάδα πολιτών, που νοιάζεται για το τοπικό γίγνεσθαι, ανησυχεί αλλά και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο αύριο. Είναι δίπλα σε κάθε πολίτη είτε για ενημέρωση αλλά και για οποιανδήποτε καταγγελία που θίγεται το δικαίωμα του πολίτη - καταναλωτή. Καλείται κάθε καταναλωτής που νοιώθει ότι παραπλανήθηκε αγοράζοντας ένα προϊόν μη ασφαλές - ελαττωματικό ή άλλη τιμή συνάντησε στο ράφι ή στη βιτρίνα του καταστήματος ή στον τιμοκατάλογο ταβέρνας και άλλη του ζητήθηκε να πληρώσει, να μας το καταγγείλλει στο τηλέφωνο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που είναι 2821092666".

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: