Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΕΦΕΤ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι και αποσύρσεις εισαγόμενων κρεάτων από την Ιρλανδία


Mε σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι έχει αποσυρθεί από την αγορά σχεδόν η συνολική ποσότητα της μορταδέλας, που διακίνησε η ελληνική εταιρεία «Τσελέμπης Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. - Αυλός».

Συγκεκριμένα, από τη συνολική ποσότητα των 1.350 kg μορταδέλας έχουν αποσυρθεί περίπου
1.250 kg.

Επίσης η ελληνική εταιρεία «ΜΑΚΡΟ Cash & Carry», σε συνέχεια ενημέρωσης που είχε από
τον ΕΦΕΤ, αποσύρει προληπτικά βοδινό κρέας, προέλευσης Ιρλανδίας, ώστε να διενεργηθούν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι.

Συγκεκριμένα, η απόσυρση αφορά σε τέσσερις κωδικούς βόειου Angus νωπού κρέατος και χωρίς να υπάρχουν εργαστηριακά αποτελέσματα, με ημερομηνία λήξης 05.01.2009, ήτοι φιλέτο (κωδικός 76700), μπριζόλα με οστό (κωδικός 76800), μπριζόλα άνευ οστού (κωδικός 76900) και κόντρα χωρίς οστό (κωδικός 77000).

Η εταιρεία παρέλαβε περίπου 480kg, από τα οποία έχουν ήδη αποσυρθεί περίπου τα 200 kg. Η διαδικασία απόσυρσης συνεχίζεται. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με επίσημη δήλωση του αρμόδιου υπουργού της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας το δυνητικώς επιμολυσμένο με διοξίνες βοδινό
κρέας ανέρχεται περίπου στο 0.2% της συνολικής ετήσιας παραγωγής.

Ο ΕΦΕΤ, αναφέρει επίσης, ότι συνεχίζει να διενεργεί καθημερινά ελέγχους στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μπορεί να πληροφορείται όσα αφορούν στο συγκεκριμένο διατροφικό επεισόδιο από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ, www.efet.gr, στην υποενότητα «Διοξίνες σε χοιρινά κρέατα Ιρλανδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: