Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Νέες ζυγιστικές μηχανές στα κρεοπωλεία

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα κρεοπωλεία των Χανίων οι νέες ζυγιστικές μηχανές οι οποίες θα εκδίδουν απόδειξη όπου θα αναγράφεται και η προέλευση του κρέατος που αγοράζει ο καταναλωτής.

η απόφαση είναιισχύει και οι νέες ζυγιστικές μηχανές πρέπει να μπουν σε όλα τα κρεοπωλεία και να αρχίσει η λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με παλαιότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία είναι σε ισχύ, στα αναγραφόμενα στοιχεία που πρέπει να περιέχονται στις ετικέτες των ζυγιστικών μηχανών κατά την λιανική πώληση κρέατος από όλα τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου σε έδρες Δήμων ή Δημοτικά Διαμερίσματα άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά οι ακόλουθες πληροφορίες:

1.Το είδος του Ζώου από το οποίο προέρχεται το κρέας ως:

Χοιρ ή χοιρινό για κρέας χοίρειο. Βο ή Βόειο για κρέας Βοοειδών. Αρν ή αρνίσιο για κρέας αρνιών. Κατσ ή κατσικίσιο για κρέας κατσικιών. Πουλ ή πουλερικών για κρέας πουλερικών.

2. Το βάρος του πωλούμενου κρέατος

3. Η προέλευση του κρέατος ως:

Ελληνικό για τα ζώα που γεννήθηκαν και εκτράφηκαν στην Ελλάδα. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και το κρέας των βοοειδών που φέρει στην ετικέτα την ειδική ένδειξη "Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών". Χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ευρωπαϊκά μη Ελληνικά. Τρίτης Χώρας για τα προερχόμενα από τρίτες χώρες

4. Η τιμή πώλησης και η Τ.Μ.Π. (τιμή ανά μονάδα πώλησης)

Επίσης κατά την πρόσφατη συνέλευση του συλλόγου κρεοπωλών Ν.Χανίων αποφασίστηκε εν όψει και των εορτών να ζητηθεί νομική προστασία έναντι των προσφορών των μεγάλων καταστημάτων. «Θα πρέπει να υπάρξει νομική κάλυψη έτσι ώστε σε περίπτωση προσφορών μεγάλου καταστήματος, να επέμβει άμεσα διότι πιστεύουμε ότι τώρα είναι καιρός και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει άμεση λειτουργία» είπε ο κ.Τραχαλάκης διευκρινίζοντας πως «η πώληση του κρέατος σε εξευτελιστικές τιμές λόγω κάποιων προσφορών θίγει άμεσα και τους κτηνοτρόφους αλλά και τους κρεοπώλες».

Οι κρεοπώλες συζήτησαν και το θέμα της λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος, ο οποίος - μέσω της τήρησης ισοζυγίου παραγωγής και εμπορίας - αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για την προστασία της ντόπιας παραγωγής. Τέλος στην συνέλευση των κρεοπωλών συζητήθηκαν και τα όσα προβλέπει ο Νόμος για την συσκευασία και διακίνηση κρεατοσκευασμάτων στα κρεοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: