Ώρες Κοινού για ενημέρωση 10:00-12:00 π.μ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στη Γραμματεία της Ένωσης 2821092306
Ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσης ότι έχει ξεκινήσει η ανανέωση συνδρομών(25 ευρώ) για το έτος 2018 και παρακαλείστε για την τακτοποίηση της συνδρομής σας.Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο 28210 92306 από της 9:00 - 13:30

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Πώς μπορείτε να ανοίξετε έναν τρεχούμενο λογαριασμό

Επιλογή τράπεζας: Προσωπικά κριτήρια

Η επιλογή της τράπεζάς σας θα βασιστεί στα κριτήρια που εσείς θεωρείτε ουσιώδη.

Συγκρίνετε

Η φήμη ενός πιστωτικού ιδρύματος είναι αναπόφευκτο να επηρεάσει την επιλογή σας, ωστόσο, είναι σημαντικό να μπείτε στον κόπο να συγκρίνετε τις προσφερόμενες υπηρεσίες διαφόρων τραπεζών (ασφαλιστικές καλύψεις, λογαριασμοί αξιογράφων…) καθώς και το κόστος τους (έξοδα μεταφοράς χρημάτων, μπλοκαρίσματος λογαριασμού…).

Διαπραγματευτείτε

Πριν πάρετε την οριστική σας απόφαση, συναντηθείτε με κάποιον από τους συμβούλους της τράπεζας και αξιολογήστε την υποδοχή που θα σας επιφυλάξει. Ένας φερέγγυος πελάτης ενδιαφέρει πάντα την τράπεζα. Μπορείτε ακόμη και να διαπραγματευτείτε τα έξοδα για το άνοιγμα του λογαριασμού!

Επωφεληθείτε του ανταγωνισμού

Μπορείτε, επίσης, να ανοίξετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση των χρημάτων σας, αν οι δραστηριότητές σας είναι πολλές και διαφορετικές. Για παράδειγμα, ενδέχεται μία τράπεζα να σας προσφέρει πολύ ευνοϊκότερους όρους καταθέσεων, από αυτή με την οποία συνεργάζεστε συνήθως. Υπολογίστε τα επιπλέον έξοδα και αν σας συμφέρει, μη διστάσετε να ανοίξετε δεύτερο λογαριασμό.

Έχετε, ωστόσο, υπόψη σας ότι αν διατηρείτε πολλούς λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, ενδέχεται να σας ζητηθεί να υπογράψετε μία δήλωση "ενιαίας διαχείρισης", με την οποία εξουσιοδοτείτε την τράπεζα να προβαίνει σε αντισταθμίσεις μεταξύ των λογαριασμών σας (για παράδειγμα, πίστωση ελλειμματικού λογαριασμού από λογαριασμό που είναι πιστωτικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: