Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών
από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Α/Μ 35



ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
10:00 π.μ-12:00μ.μ.

ΜΟΝΟ και ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΎ

Τηλ.Επικοινωνίας 2821092306
E-mail: epkxan@gmail.com

Καλούμε τα μέλη της Ένωσης να προσέρχονται στο γραφείο μας

για την ανανέωση της συνδρομής τους/για το 2020
Πληροφορίες στη γραμματεία της Ε.Π.Κ.Κ στο
28210 92306
κατά τις ώρες 10:00 - 13:30

Η με e-banking στη Τράπεζα EUROBANK GR 670 260 74 60000 92 010 34 269 42 ή με κατάθεση
0026.0746.92.0103426942

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Προσοχή στις μέρες του καύσωνα για αποφυγή δασικής πυρκαγιάς

Μέρες αυξημένης Θερμοκρασίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία,όπως και η Πολιτική Προστασία, αλλά και οι εθελοντικές ομάδες που βρουν Πανελλαδικά...
δίνουν τις συμβουλές τους, και συστήνουν στους πολίτες την προσοχή τους, φυσικά κανείς μας δεν επιθυμεί και δεν θέλει να πιστέψει ότι υπάρχουν ανθρώπινες οντότητες που θα επθυμούσαν την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος και ν το κάψιμο δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.Παρά ταύτα σύμφωνα με επήσιμα καταγεγραμμένα στοιχεία ,οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας , οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια.
Η Ε.Ο.Π.Π της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συμμετέχοντας ενεργά με κλιμάκια σε γεγονότα κρίσης πυρκαγιών, αλλά και πυροανίχνευσης ,επιστρατεύει το προλαμβάνω, από το καταστέλλω.

Εμείς δείνουμε τις συμβουλές μας για αποφυγή πυρκαγιών από αμέλεια

1) Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα σπίρτα ή τσιγάρα στο δρόμο και σε περιοχές με ξερόχορτα ούτε ανάβουμε φωτιά ούτε στείνουμε υπαίθριες ψησταριές,όταν βρισκόμαστε στην εξοχή, είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα. . Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
2) Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
3) Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
-Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
- Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση, τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μάς δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112.

Ο Αντιπρόεδρος και Συντονιστής της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της
Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Γιώργος Παπαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: